Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vonde tanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vonde tanker

juni 22 2021 - 20:07
Hei!
I mars ble eg gravid gjennom prøverør. Og noen uker etter så fekk vite at egget var død, stoppet å utvikle seg. Så ble eg både veldig trist og kjente i tillegg at eg var sint.

Etter det så ble eg veldig deprimert og då kom de vonde tanker. Tvangstanker som at eg vil skade min mann. Eg har det veldig vondt, kan ikje slippe de tankene, for er så redd for eg skal gjøre det i virkeligheten. Eg vil faktisk ikje å skade han. Men eg prøver å finne ut hvorfor eg har slik tanke, og tenke kanskje eg bli gal.

Men har begynte å meditere 15 min hverdag før legge tid, så har hjulpet mye. Men når eg har ikje noe å gjøre så kommer de tanker og det plager meg veldig. Tenker på deg hver dag, men ikje mye som før. Har vært hos pyskolog og skal lære noe teknikker om hvordan å tenke, men har også fekk tilbud å ta kontakt med legen for henvendelse til OCD team.

Har noen her inne har erfaring om dette? Og hvordan gjør du å håndtere de tankene?
Avatar

Vonde tanker

juni 22 2021 - 21:47
Hei. Det er helt naturlig å bli deprimert når du har opplevd noe slikt. Det er helt normalt å bli deprimert uansett. Søk opp tallene, så ser du at mange er deprimerte i løpet av livet.

Tanker er... bare tanker. Dette kan jeg litt om, fordi jeg har slitt/og sliter med dette selv. Trikset er å ikke stritte imot disse tankene, la de komme, aksepter de. Ikke så lett alltid. Men jo mindre du gir de oppmerksomhet, jo mindre vil de dukke opp.

Det finnes masse info og litteratur om dette. Prøv boka «gi litt mer faen» av Geir Wigtil. Les også Echardt Tolle.

Avatar

altså

juni 22 2021 - 22:15
kondolerer
jeg beklager ditt tap
tanker - hva er det egentlig?
ingen kan med sikkerhet si
men gi de minst mulig fokus ja
mitt tips er å avlede
så langt det lar seg gjøre
tv - pc - bok - tur - venner - hobby
prøve i alle fall
jeg heier på deg ;)
Avatar

Re: Vonde tanker

juni 23 2021 - 21:03
Takk for fine meldinger! Og tips :)
Til forsiden