Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vond følselse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vond følselse

nov 27 2018 - 18:53
Hei,Jeg hadde mitt første møte med deprisjon for nesten 1,5 år siden. Da møtte jeg en psykolog over 8 måneder, og i det at vi avtalte at jeg ikke trengt behandling mer, føltes verden fantastisk ut. Nå er det nesten et år siden jeg var til psykologen sist gang og verden har ennå en gang rast sammen. Jeg er i er forhold med verdens beste mann. Men for to uker siden begynte en vond følelse å dukke opp, denne har blitt mer og mer sentral i hverdagen min. Jeg har ikke samme interesser lenger, eller rettere sagt ingenting interessere meg. Hver dag får jeg denne vonde kriblende følelsen, som ikke forsvinner. Når jeg er sammen med kjæresten min virker det som at det forsterkes. Det ender opp med at hodet og kroppen prøver å flykte unna han og tanker om at jeg har mistet følelsene mine dukker opp. Men jeg vet innerst inne at jeg er ufattelig glad i han, og vil ikke miste han. Men den følelsen som dukker opp begynner å spise meg opp..

Er det noen som har vært i lignende situasjoner, som kan dele erfaringer? Er det depresjonen/angsten som lurer meg til å tro andre ting enn det som er realiteten?
Avatar

Ja

nov 27 2018 - 20:15
Det høres veldig likt ut som meg nå.
Forskjellen er at jeg nok har litt lengre erfaring. Dvs, jeg har opplevd tilbakefall før, men virker på deg som at det er ditt første tilbakefall. For det er hva jeg tror dette er. Men ikke få panikk nå. Jeg vet det er skremmende å skulle gå tilbake dit du var med depresjonen, og at siden du nå har vært så fin i ett år.

Som oftest er det en underliggende årsak bak. Den kan være tydelig, eller overhode ikke tydelig. At det kom snikende, men samtidig overraskende.

Jeg har vært stabil en stund, og jeg fikk et skikkelig tilbakefall nå. Det ble nesten like skremmende som første gang. Man blir så redd, og dobbel trist. Interesse tap, og alt det der... Er ikke gøy i det hele tatt!

Noen ganger kan ting lettes av seg selv, men jeg ville tatt tak så fort som mulig nå. Kanskje må du ha litt hjelp igjen, og det er helt ok! Bare for å komme inn på rett spor igjen. Jeg holder på med dette selv som sagt, og det er ikke lett. Men jeg har absolutt håp, da jeg har klart det før. Og det har du også. :)
Avatar

Og en ting til

nov 27 2018 - 20:19
Vet ikke hvor åpen du har vært med kjæresten din før.. Men ville rådet deg til å fortelle ham at ting ikke er så lett akkurat nå, og at det ikke har noe med ham å gjøre. At du kanskje trenger litt tid. Prøv å unngå å tenke på dine følelser for ham akkurat nå, da det absolutt kan være en depressiv periode, som gjør deg forvirret. Jeg ville ikke gjort noen valg om deres forhold. Ta heller å jobb med deg selv, å se tiden an. Ærlighet gjør det lettere for både ham, og deg.

Til forsiden