Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Voksen kvinne med ADHD (ADD)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Voksen kvinne med ADHD (ADD)

okt 15 2020 - 13:40
Hei,
Jeg er ny på dette forumet.

Har nylig blitt utredet for ADD i voksen alder og sa ja til å prøve ut medisiner.
Har over lengre tid stått på antidepressive, men det har bare gjort meg mer passiv, likegyldig og lat.

Før jeg begynte på medisiner kunne jeg være både impulsiv, engasjert, kreativ, ekstremt pratsom men samtidig veldig passiv og lat. Sleit også med mye angst lav selvtillit og selvfølelse og ble deprimert av det pga jeg trakk meg litt tilbake. Mister fort konsentrasjonen og kjeder meg lett, fullfører oppgaver sjeldent. Alltid hatt en indre uro. Blitt bedre i perioder der jeg har trent mye. Brukte aldri en eneste medisin før jeg ble gravid. Det var etter at jeg sluttet å ammet at jeg ble verre og ble da satt på antidepressive. Var faktisk veldig rolig og glad i svangerskapet og den perioden jeg ammet.

Men tilbake til problemet. Er nå nede på 5mg cipralex som jeg skal etter hvert av på.
Tar nå 60 til 80 mg ritalin til dagen.

Før jeg begynte på ritalin så har jeg merket til økt tics. Har ikke hatt dette før, og jeg har gått veldig lenge på antidepressive. Er det bivirkning fra medisin eller kan dette ha blitt utløst ved stress?
Jeg har hatt ekstremt mye stress i de fem siste årene. Mistet jobb, vært vikar her og der. Ny jobb. Mobbing på ny jobb. Sa opp og begynte i ny jobb. Forholdet til mannen var veldig dårlig i en periode, pengeproblemer og andre konflikter. Konflikt i øvrig familien som også har preget meg veldig mye. Er fortsatt i full jobb, men tror jeg er utbrent.

Ritalin har gjort det slik at jeg har fått økt motivasjon og konsentrasjon som har gjort hverdagen på jobb mye bedre. Men liker ikke at jeg har fått tics og kribling i kroppen.

Er dette noe jeg kan gjøre noe med? Har liten kunnskap rundt dette. Er litt usikker om det er tics eller bare rykning i kroppen. Men jeg snufser mye, spesielt når jeg omgås andre og er nervøs. Stadig hes og kremter ofte. Rykker litt i kroppen. Ikke merkbart, tror bare det er meg som merker det. Samboeren min merker jeg snufser mye (noe som jeg alltid har gjort). Jeg kan sitte for meg selv og ikke snufse eller har rennende nese, men med engang jeg er med andre og føler meg litt utilpass så begynner nesen min og renner og må alltid finne frem papir. Dette er begynt å bli ekstremt plagsomt og sjenerende.

En annen ting jeg har merket etter at jeg startet på ritalin er at jeg kan bli ekstremt trøtt rett etter jobb. Jeg har da behov for å hvile litt. Jeg jobber så konsentrert og fokusert at jeg stuper rett etterpå. Er dette vanlig? Burde jeg prøve et annet merke?
Avatar

Re: Voksen kvinne med ADHD (ADD)

nov 23 2020 - 13:45
Var innom forumet og leste litt, syntes det var synd du ikke hadde fått noen svar. Jeg har ingen erfaring med medisiner (har ADHD selv), jeg liker ikke å ta noe som ikke er naturlig. Jeg ville ha tatt opp dette med fastlegen din siden han/henne har den beste kunnskapen på farmakologi.
Avatar

Hei

nov 25 2020 - 09:06
Jeg har også fått ADD i voksen alder. Det har preget livet mitt, så akkurat nå strever jeg masse. Prøvde ritalin men gikk over på Elvance! Fikk en del bivirkninger som jeg ikke likte, gikk ned i vekt, høy puls, mistet matlysten osv. Så nå prøver jeg å leve uten.

Så det er ganske mye i livet jeg ikke har fått til som jeg strever med å takle.
Avatar

ADHD jeg også

des 5 2020 - 22:45
Nettopp blitt diagnoser. Har 2 brødre med ADHD. Jeg var den "normale" i familien. De så aldri hvordan jeg slet, for brødrene mine tok all oppmerksomhet.

Kjenner igjen mye av det du skriver. Vi jenter/kvinner blir ofte feildiagnosert med depresjon og antidepressiva virker ikke på oss. Vi blir bare apatisk og mere deprimerte.

Jeg har nettopp begynt med Ritalin for utprøving og dosering, men jeg håper å få Elvanse/Aduvanz i steden. Ritalin gjør meg rolig ja, men jeg er like apatisk/lat som før og den indre uroen er der fortsatt.
Aduvanz gir mere energi og sender signaler rett inn i gledesenteret i hjernen. Min yngre bror går på dette og føler seg mye roligere og gladere og fokusert med Aduvanz enn da han gikk på Ritalin. En mister noe apetitt ja, men det er bare å huske å spise frokost, lunsj og middag.

Hør med psykiateren din om å prøve noe annet enn Ritalin.
Avatar

Jeg bruker medisin

mars 30 2021 - 11:54
Jeg gikk på Ritalin i noen mnd og de virket ustabilt. De virket bare bra første uken. Deretter så visste vi liksom aldri hvordan de ville virke. Jeg var helt apatisk en uke, null bekymringer, null mål, ingen følelse av angst, ingen behov for sosialering. jeg beholdt hygienen, men ellers var jeg borte. Så økte vi dosen og jeg ble mer normal, men ikke særlig konsentrert.
Økte dosen igjen etter dette, og jeg ble noen ganger bare urolig. Irritert av at en bildør slo.

Så gikk jeg over på Aduvanz og det har vært mye bedre. Men nå har jeg brukt det i 1 år snart og tatt pause til og med. Pausen var veldig god, men deretter så begynte jeg igjen for jeg begynte å bli nedstemt igjen, passiv og mistet motivasjonen. Jeg tok den da, og har ikke stoppet igjen siden. Dette var 1 mnd siden. Nå driver jeg og trapper ned på nytt. Grunnen til at jeg vil ta pause igjen er at den ødelegger matlysten min så ekstremt at jeg synes jeg ser rett og slett mindre fin ut noen ganger. I tillegg får jeg en følelse av irritasjon av støy som jeg ikke har hatt før. Hjernen min har konstant behov for å utfordre seg. Så hvis jeg bare sturer så får jeg ekstrem angstfølelse..
Jeg vet ikke om det er meningen at det skal være slik. Jeg vet ikke hvordan det er meningen at vi skal føle oss.
Avatar

Re: Voksen kvinne med ADHD (ADD)

jan 4 2023 - 14:22
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Til forsiden