Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Voksen kvinne med ADHD (ADD)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Voksen kvinne med ADHD (ADD)

okt 15 2020 - 13:40
Hei,
Jeg er ny på dette forumet.

Har nylig blitt utredet for ADD i voksen alder og sa ja til å prøve ut medisiner.
Har over lengre tid stått på antidepressive, men det har bare gjort meg mer passiv, likegyldig og lat.

Før jeg begynte på medisiner kunne jeg være både impulsiv, engasjert, kreativ, ekstremt pratsom men samtidig veldig passiv og lat. Sleit også med mye angst lav selvtillit og selvfølelse og ble deprimert av det pga jeg trakk meg litt tilbake. Mister fort konsentrasjonen og kjeder meg lett, fullfører oppgaver sjeldent. Alltid hatt en indre uro. Blitt bedre i perioder der jeg har trent mye. Brukte aldri en eneste medisin før jeg ble gravid. Det var etter at jeg sluttet å ammet at jeg ble verre og ble da satt på antidepressive. Var faktisk veldig rolig og glad i svangerskapet og den perioden jeg ammet.

Men tilbake til problemet. Er nå nede på 5mg cipralex som jeg skal etter hvert av på.
Tar nå 60 til 80 mg ritalin til dagen.

Før jeg begynte på ritalin så har jeg merket til økt tics. Har ikke hatt dette før, og jeg har gått veldig lenge på antidepressive. Er det bivirkning fra medisin eller kan dette ha blitt utløst ved stress?
Jeg har hatt ekstremt mye stress i de fem siste årene. Mistet jobb, vært vikar her og der. Ny jobb. Mobbing på ny jobb. Sa opp og begynte i ny jobb. Forholdet til mannen var veldig dårlig i en periode, pengeproblemer og andre konflikter. Konflikt i øvrig familien som også har preget meg veldig mye. Er fortsatt i full jobb, men tror jeg er utbrent.

Ritalin har gjort det slik at jeg har fått økt motivasjon og konsentrasjon som har gjort hverdagen på jobb mye bedre. Men liker ikke at jeg har fått tics og kribling i kroppen.

Er dette noe jeg kan gjøre noe med? Har liten kunnskap rundt dette. Er litt usikker om det er tics eller bare rykning i kroppen. Men jeg snufser mye, spesielt når jeg omgås andre og er nervøs. Stadig hes og kremter ofte. Rykker litt i kroppen. Ikke merkbart, tror bare det er meg som merker det. Samboeren min merker jeg snufser mye (noe som jeg alltid har gjort). Jeg kan sitte for meg selv og ikke snufse eller har rennende nese, men med engang jeg er med andre og føler meg litt utilpass så begynner nesen min og renner og må alltid finne frem papir. Dette er begynt å bli ekstremt plagsomt og sjenerende.

En annen ting jeg har merket etter at jeg startet på ritalin er at jeg kan bli ekstremt trøtt rett etter jobb. Jeg har da behov for å hvile litt. Jeg jobber så konsentrert og fokusert at jeg stuper rett etterpå. Er dette vanlig? Burde jeg prøve et annet merke?
Til forsiden