Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vival og avhenhighet..hjelp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vival og avhenhighet..hjelp

jan 6 2020 - 19:38
Hei, pga svimmelhet og angst(begge trigger hverandre) har jeg gått på en halv tablett vival hver dag i ca 1,5 år. Altså 1 mg. Har hatt noen tøffe uker no som angsten og svimmelheten har vært skikkelig ille, så har måttet brukt 2-3 tabletter daglig i 1,5 uke. Prøver betablokker nå for å redusere vivalen min ned til en halv tablett igjen daglig. Sover dårligere etter å ha begynt med betablokker og føler meg mere nedstemt med den. Så blir litt kaos i hodet hvordan jeg skal medisinere meg riktig. Det som gjør meg redd er å lese hvor mange som sier det er et helvete å slutte med eller nedtrappe på vival. Men jeg prøver å trøste meg med at1mg daglig i 1,5 år ikke er så stor dose eller hva tenker dere? Ellers står jeg på 10mg cipralex,brukt i 15 år og en kvart tablett imovane 1,5 år for å få sove
Avatar

Hei

jan 7 2020 - 01:00
Føler du selv at du er i ferd med å bli avhengig for det er det som er spørsmålet her.jeg går selv på stesolid og de er livsreddende men jeg tar dem når jeg trenger dem mest of føler det er mest kritisk og jeg er absolutt ikke redd for å blu avhengig selv on jeg vet både sobril stesolid og vival kan føre til avhengighet men jeg tenker det er så forskjellig.hvis man tar det når man trenger det mest funker de da best.det høres ikke ut at du går på stor dose og at du er avhengig høres mest ut du er redd for å bli det men bruk dem smart og når du har størst behov så går dette bra.utenom det bruker jeg selv andre type medisiner også.ikke cipralex følte ikke de hjalp meg den gangen jeg prøvde dem men det er så forskjellig fra person til person.
Avatar

Hei

jan 7 2020 - 08:05
Har du sjekka med legen din om du kan få et synonympreparat til Vival? Vet om de som, etter en tids bruk av vival, endrer reaksjonsmønster på denne og utvikler bivirkninger som faktisk kan forsterke årsaken for bruk. Dvs.. kan utvikle mer angst, bli agitert, sint, redd osv...
Snakk gjerne med legen om å se på hvilke medikamenter som finnes, og kanskje få legen til å ta et speil? Har du gjort det noen ganger?
Til forsiden