Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 17 2017 - 19:26
Har tenkt litt på det noen ganger om jeg skal skrive her inne.

Jeg ønsker å prøve eksponeringstrening mot angst. Dette er noe jeg gjør selv og kjenner at det er vanskelig å gjøre dette alene.
Selv om det er jo alene man gjør det.

Jeg lurte på om vi ikke kan hjelpe hverandre? Er ikke helt sikker på hvordan, men vi kan feks komme med forslag om hva som hjelper mot agorafobi? Teknikker man vet om mot angst?

Hjelpe hverandre til å bli motiverte til å prøve og å fortsette å prøve.

Jeg har en følelse om at dette innlegget blir liggende dødt eller at det bare er jeg som blir aktiv her inne. Men det hjelper kanskje noen å lese.

Vi kan motivere hverandre til å prøve hver dag, til å komme oss ut døra. Til å utfordre angsten, til å prøve å komme en dag nærmere en dag som består av mindre og mindre angst, om det er mulig.

Hvis det er noen (andre) husfanger her inne, så håper jeg dere joiner. Jeg kan vel ikke være alene om å slite med å gå ut ytterdøra?

Da prøver vi i morra. Jeg skriver vi, som om flere joiner :)
Da går vi en tur i morra, husk det har ikke noe å si hvor langt man går bare man kommer seg ut. Et skritt av gangen.

Skriv gjerne om dere går, føler det hadde vært motiverende å lese.

Jeg har iallefall bestemt meg for å prøve, enten jeg er alene eller ikke. Hver dag.
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 18 2017 - 15:32
Hei! Har i alle fall agorafobi og helseangst, men eg er med deg! :-)
Eg er på jobb og tøyer grensene mine no. Med hjertebank og skikkeleg svimmelhet :-P
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 18 2017 - 18:34
Jeg vil gjerne være med så jeg kommer meg ut. Jeg har vel mest angst for naboer med ubehagelige spørsmål og kommentarer.
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 18 2017 - 19:22
Ble litt glad når jeg leste dette, glad for at det er flere som ønsker å prøve.
Og å hjelpe og motivere hverandre.

Jeg har egentlig som mål å bli angstfri selv om jeg tenker at det er umulig, men nå prøver jeg.
Men om man ikke skulle nådd det målet så kan man nå målet om å lære seg å mestre angsten. Lære oss å leve med den uten at den fullt og helt styrer oss.

Jeg var ute i dag, men jeg teller ikke dagen i dag fordi jeg hadde en avtale med en venn. Det gir meg fortsatt angst, men det er ikke det samme som å gå ut uten avtale/ mål og helt alene.
I morgen igjen blir en slik dag, da skal jeg angst trene.

Jeg setter meg ikke er klokkeslett for når jeg skal ut og jeg tar meg god tid, stresser ikke. Men minuttene før jeg skal gå så klikker angsten for meg og kroppen er i full gang og jeg vet ikke hva eller hvor jeg skal gjøre av meg så etter å ha stresset rundt inne i gangen så bestemmer jeg meg for at jeg bare må gå ut for å bli kvitt angsten. Den letter litt når jeg får ''rømt'' ut døra.
Denne angsten kommer opp flere ganger iløpet av tiden jeg er ute. I går hadde jeg panikk helt til jeg kom meg hjem, helt grusomt. Men da jeg gikk en tur ut igjen samme dag så gikk det bedre


Jeg har foreløpig ikke noe som skal hjelpe mot angst, men jeg skal lese og jeg skal prøve. Er faktisk motivert, selv om jeg føler meg også umotivert :p

Jeg pleier å gå en fast tur, faste runden, men kanskje jeg i morra skal gå over spesielle fotovergangsfelt som jeg hittil har unngått. Japp, nå har jeg sagt det. Det høres enkelt ut, men for meg er det ille. Disse stedene det kjører mye bil og man er grusomt redd for å bli sett på.

@NyMedAngst Jeg har selv hatt helseangst og det er utrolig tungt å ha. Det er godt å lese at du utfordrer angsten, blir det en ny dag i morra og med dette?

@ akershusøst kjenner meg igjen her og, hadde angst for at naboene skulle se meg før. Men her jeg bor nå så virker det som folk er folkesky, litt som folk flest? Som oftest om man ser noen forbi spaserende ute i øynene så titter de raskt vekk.
Den tiden jeg sleit med dette så hjalp en venn meg, hun pressa meg til å komme meg ut, det ble satt avtaler om at jeg skulle treffe henne i sentrum. Ho ble ikke med meg ut fra der jeg bodde, Nei ho var i sentrum og jeg måtte komme meg dit alene. Hadde ikke ho hjulpet meg der så hadde jeg nok aldri kommet meg ut av leiligheten.
Har du noen som kan gjøre dette for deg? Presse deg litt? Ho som hjalp meg står meg nær, så det hjelper nok å bli presset av de som er glad i én.
Hvis ikke så kan jeg ''presse'' deg litt jeg. Kan godt hjelpe om jeg kan

Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 18 2017 - 21:22
Bare det å ha en sånn liten avtale om å komme seg ut tror jeg vil hjelpe meg, det at det er noen å dele det med at i dag skal jeg ut og så gikk jeg ut. Så i morgen skal jeg ut og gå min vanlige tur igjen og rapportere til dere her før eller/og etterpå.
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 18 2017 - 21:43
Det er bra. Det skal jeg også gjøre :)
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 19 2017 - 10:45
Det er flott at vi her kan hjelpe hverandre ut og trosse ubehagelige følelser. I dag skal jeg ut og gå turen min. Det er til og med nydelig sol ute.
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 19 2017 - 12:26
Gjekk knallbra i går! Avtala med sjefen var å reise heim to timar tidleg pga ekstra dårleg form, men endte opp med ein halvtime overtid :-P Ikkje jobb i dag, men skal flaske 100 flasker øl med ein kamerat.
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 19 2017 - 14:52
Da var det min tur da. Jeg gikk samme turen i dag, hadde ikke lyst til å kjenne på enda mer angst i dag. Men har tenkt til å ha det som mål i morra å ihvertfall gå et sted som jeg bevisst pleier å unngå pga angst.

Syns dere er flinke.

Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 19 2017 - 18:10
For meg fungerer dette kjempebra! Var ute og gikk i dag, kjenner på den gode energien her!
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 20 2017 - 14:36
Gikk tur i dag også, men i dag så gikk jeg steder som jeg har unngått
Det gikk faktisk ganske greit, selv om man kjenner at angsten bygger seg opp når man nærmer seg målet, men så ser man at man overlevde :p
Jeg skal gjenta det samme i morra. Tilslutt så blir det kanskje trygge plasser, angstmessig.

Jeg tenker over det at jeg faktisk klarer å komme meg ut, ikke bare når det gjelder angst men når man også har vært sengeliggende i lang tid. Er faktisk litt fornøyd med meg selv, føler jeg nå.

Skal innrømme at jeg tenker etter hver tur at i morra blir tung, men jeg har klart det allikevel :)
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 26 2017 - 09:13
Blir så glad av å se at folk kommer seg ut og tester grener!! Det hjelper og inspirerer:-)
Tenker likevel det er litt viktig å skille mellom agoraforbi og sosial angst. Bare slik at det er lettere å håndtere det.

Sosial fobi er en angsttilstand som beskrives som folkeskrekk, folkeskyhet eller " å være allergisk for folk". Det typiske er at angsten øker når en treffer noen en kjenner og som en må snakke /forholde seg til.

Agorafobi betyr angst for åpne plasser. Imidlertid får personer med agorafobi angstøkning i forsamlingslokaler, ved store folkemengder eller i køer . Mange har opplevd å måtte sette handlekurven fra seg før en får betalt pga. ubehagelig angstøkning i køen foran kassen.
Vi regner med at, den grunnleggende angstprovoserende situasjon, er frykt for angstanfall eller angstøkning på steder der en risikerer å ikke få hjelp.

Dersom en person med sosial fobi skal gå fra A til B vil han velge den veien der det er minst risiko å treffe kjente, selv om dette er en omvei. En person med agorafobi vil forsøke å legge ruten mellom A og B opp slik at en ikke er for langt borte fra kjente steder. ( Turen kan legges via en bensinstasjon der en er kjent eller forbi huset til noen en kjenner slik at en kan ta kontakt med personer på disse stedene dersom angsten blir uutholdelig)
Ved agorafobi er det liten effekt av å drive " angsttrening" sammen med noen en er trygg på da en slik person tar bort det angstprovoserende i situasjonen.

Bare slik at man kan kjenne litt på hva man faktisk sliter med for å få rett hjelp!
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 31 2017 - 23:53
Jeg har ikke sosial angst selv, men jeg ville inkl mennesker med sosial fobi med på dette også.

MIN oppdatering!

Jeg har som jeg skrev, - Satt meg mål for å gå tur daglig for å komme meg ut, for å eksponere meg for angsten jeg har.

OG JA, jeg har faen vært ute daglig, utenom noen søndager som uansett teknisk sett er hviledag.

For hver dag jeg var ute så ble angsten min bare værre og værre for hver gang og jeg kjente tilslutt på en angst som eksploderte. Den kunne bare ikke bli værre enn det den var blitt, ikke sjans!!

Føltes ut som panikk i kroppen, denne grusomme følelsen var med meg leenge før jeg skulle ut døra og helt frem til jeg kom hjem. Noen ganger så hadde jeg angst selv etter at eg var hjemme, men dette var heldigvis sjeldent.

Én dag så så jeg ned på kroppen min, jeg sa til meg selv høyt, snakket til angsten, sa at jeg trenger deg ikke, du kan forlate kroppen min. Det er jeg som bestemmer over meg selv, ikke noen eller noe annet.
Men det jeg gjorde var å kjenne på den ekstreme angsten, jeg tenkte over at den var der Istedet for å prøve å flykte den som jeg alltid har gjort de siste ukene.
Denne gangen ville jeg ha kontroll før jeg gikk ut fordi jeg visste at om jeg gikk ut med den angsten, så ville det forfølge meg hele veien helt hjem.
Det hjelper ikke å tenke bort angsten, er ikke det jeg sier. Men det hjelper å tenke over hva man føler og hvorfor man føler det. Tenke over om man trenger den angsten man får i den situasjonen man får det. Jeg trenger ikke angst for å gå ut døra eller for å kunne gå ute.

De siste to dagene som har vært, har vært HELT annerledes for meg. Jeg er ikke angst kurert eller hva nå enn, men jeg har ikke hatt panikk eller spesielt mye angst. Om jeg skal sammenligne med de siste ukene.

Jeg hadde lyst til å gi opp fordi jeg orket ikke dette lenger, men jeg fortsatte fordi jeg hadde bestemt meg.

Jeg har kommet et stykke, jeg har overvunnet en stor del av angsten jeg har. Vil jeg si, føler jeg. Mulig jeg tar feil, får vel tiden vise.
Jeg går steder jeg unngår og jeg gjentar enkelte steder med vilje og det er virkelig ikke like skummelt å gå der lenger som det var første gang. Selv om jeg føler meg noen ganger ganske skjelven i kroppen etterpå.
Det er fortsatt mye som gir angst, men disse tingene må jeg bare øve på. Én ting om gangen.

Jeg føler at jeg har klart noe bra her og jeg har tenkt til å fortsette. Jeg skal komme lenger, videre. Skal et sted, en plass, - en framtidsgreie for meg.

Bare se.
Avatar

Re: Vi med 'Agorafobi' + sosial angst

okt 31 2017 - 23:57
Bli med :)
Til forsiden