Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Venninne endret seg totalt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Venninne endret seg totalt

okt 7 2020 - 00:19
Jeg har en venninne som jeg har kjent de største deler av livet. Som barn lekte vi godt sammen, men ting endret seg da vi ble voksne.

Hun begynte å bli kald mot meg da,vi ble voksne, fysisk an hun stå med ryggen mot folk når vi er sosiale, hun ser bak ryggen sin på hvor jeg er og går i veien for meg om jeg prøver å gå opp mot folk for å snakke.

Hun dominerer mine samtaler om folk spør meg et spørsmål svarer hun for meg.

Hun mistenker meg for å ha venner hun ikke vet om, noe jeg ikke har, har kun henne, og nekter å tro meg. Selv har hun mange venner hun gjør mye sosialt med.

Hvis hun blir sint på meg, da blir hun virkelig sint, kaller meg alt mulig stygt, vrir alt jeg sier i verste mening.
Når jeg sier at jeg ønsker hun skal ha det bra, kan hun svare at jeg ikke skal våge å fortelle henne hvordan hun føler det og at det er skikkelig frekt av meg å si det.
Hun sier jeg må jobbe hardt og bevise at jeg er glad i henne, men samtidig alt det gode jeg gjør teller ikke.
Hun har såret meg mange ganger, men om jeg da prøver og ta det opp rolig sier hun at jeg er kjempeslem som sier det, fordi det får henne til å føle seg slem. Men omvendt, om hun blir sint på meg, da kan hun si hva hun enn vil.
Hun har kalt meg feit, taper, drittsekk...

Jeg vet dette høres ille ut, men det er så ille kanskje verre, vil ikke gi for mange eksempler. Jeg er nå redd henne, får skikkelig angst når jeg får melding fra henne... jeg vil trekke meg fra vennskapet, har prøvd, men da gir hun meg skikkelig dårlig samvittighet. Jeg er så desperat nå, aner ikke hva som har skjedd eller hva,jeg skal gjøre. Når hun er med andre smiler hun så bliid og er kjempesnill kun meg hun er slik mot. Og om hun har helt rett og kun jeg er slem, hvorfor lar hun meg ikke gå? Jeg klarer ikke å ha det vondt mer.
Avatar

Re: Venninne endret seg totalt

okt 7 2020 - 11:30
Dette er kjente manipuleringteknikker. Bruk lyd- eller videoopptaker neste gang hun sjikanerer deg. Så truer du henne med å sende opptakene til alle kontaktene hennes på sosiale medier. Ellers kan du jo alltids finne noe nye venner som er mye større og farligere. Og du bør jobbe litt med selvtilliten din.
Avatar

Re: Venninne endret seg totalt

okt 8 2020 - 00:33
Ditta høyrtes ut som ei skikkelig dårlig venninde! Viss ho ikkje høyre på ka du har å seie og det e vanskelig å avslutte vennskapet, so kanskje du kan prøve å kutte kontakta med ho? Ikkje svare på melding og telefon osv. Du MÅ jo ikkje vere med ho. Og dårlig samvittigheit syns eg absolutt ikkje du skal ha - du har jo tross alt prøvd å ta det opp med ho på en skikkelig måte, so når ho ikkje e villig til å høyre etter eller gjere nåke med det, ja då kan ho takke seg sjøl! Der e masse andre bra folk der ute som e mykje snildare!
Avatar

Re: Venninne endret seg totalt

okt 8 2020 - 10:58
Ja, jeg liker å gå rett på sak og få det unnagjort. En bieffekt av å gjøre det på denne måten i denne situasjonen er at man samtidig tvinger seg selv til å aktivt finne nye venner.
Avatar

.....

okt 8 2020 - 23:19
Tusen takk til alle som har svart, setter veldig pris på det.
Det er det jeg fryktet, det er ikke lett å lese, men jeg tror jeg trengte å høre det. Det er ikke en situasjon jeg unner noen, det er ikke så lett å komme seg unna dette, men jeg vet nå at jeg må prøve.
Avatar

Tøft av deg!

jan 10 2021 - 09:42
Unner deg sånn å møte mennensker som vil deg godt. Det er ikke umulig! Jeg har gjort det. Selv om jeg også har opplevd å være mye, MYE alene. Er noen konsekvenser av det også. Men livet utvikler seg. Heier på deg ! Stor trøsteklem.
Til forsiden