Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 4 2016 - 11:17
Hej
Eg visste ikkje lenger kor eg kunne henvende mej så derfor eg skrive her fordi eg e nødt te å få snakka litt og tømt tankene mine.
Idag e første skoledag igjen ette jul og eg veit ikkje koffor men sia eg våkna idag så har eg vært fylt med angst. Da begynte inatt då eg ikkje fikk sova så veldi godt å lå mest å gråt fordi eg har da vondt inni mej uten at eg på ein måte klare setta ord på da. Men idag så våkna eg som sagt fylt med angst og må nærmest bite tennene sammen for å ikkje begynne å grina (e liksom ikkje så kult å bryte ut i gråt foran heile klassen elle heile skolen for den saks skyld) så eg har hatt litt fleire turer på toalettet idag for då kan eg setta mej i eit avlukke å bare grine.
Eg veit ikkje om eg orke meir for dei siste månedene har vært ganske tøffe for mej spesielt jula og nyttår då da teknisk sett har vært full fart og besøk med masse mennesker noke eg takle dårli og får ein del angst av om da e alt for mange rundt mej og eg har fleire gange vært på gråten, trangen te å selvskada e kommet tebake og e veldi sterk og eg har bare lyst te å kutta mej for da e da einaste so hjelpe mot å døyva smerten inni mej, i hvertfall for ein liten stund.
Eg går te dagli på ein del medisiner som blei utskreven te mej ette min innleggelse på lukket avd i sommer og eg føler at de medisinene egentli bare gjør alt verre, eg har meir vanskeligheter med å konsentrere mej, eg e bestandig trøtt og sover veldi mykje, om eg e våken så føle eg mej seriøst som ein zombie, eg e konstant utslitt, gråter mykje (i da siste så har eg grått hver dag/kveld), trangen te å selvskada e sterkere og no i da siste så har eg kommet te eit punkt kor eg faktisk ikkje klare meir og veit ikkje om eg faktisk vil leva lenger fordi da gjør så vondt inni mej.
Eg veit ikkje lenger ka eg vil, ka eg faktisk ska gjøre, da føles som at eg allerede e *gone*
Avatar

uffda

jan 4 2016 - 11:43
Nå vet ikke jeg hvor gammel du er, men er det mulig med ett fri-år neste år? Skole og angst er livsfarlig sammen, da man blir utbrent og utslitt. For tror du egentlig trenger mer ro, og skole og angst hver dag er jo ett "drap" når du har det såpass ille. Du burde nærmest ha fått en ordning der du går på skolen ett par ganger i uka, da skolen egentlig har en plikt og tilpasse seg din hverdag om du sliter psykisk.
Avatar

Re: Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 4 2016 - 12:05
Eg e 16 og går første året på VGS (Allmennfaglig)
Veit ikkje om eg kan da elle om eg då vil mista heile skoleretten min, men sånn som da e idag så e da vanskeli og at eg har meir probleme med å konsentrere mej og få ting te.
Avatar

Re: Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 4 2016 - 12:58
Har duenvoksenperson, lærer eller rådgiver du kan betro deg til? Om du ikke greier snakke, kan du jo vise dem hva du har skrevet her. Allerede dette du hargjort nå, beviserat du er sterk. Du harsatt ord på hvordan du har det. Og dette er selvsagt ingen holdbar situasjon.
Avatar

Re: Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 4 2016 - 13:16
Kjente en jente som går allmennfag, hun har angst og muligens depresjoner. Hun fikk videregående tilrettelagt, at hun går på skolen ett par dager i uka eller bare har noen fag. Men det betyr at hun da bruker 2 år på 1 skoleår. Altså at hun bruker 2 år på å gå den samme linjen(vg1), siden hun får ta litt og litt. Kanskje det er ett opplegg for deg? at du kan starte det andre året med å fordele det utover på 2 år?
Avatar

Re: Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 4 2016 - 18:12
Eg har vel egentli ein kontakt på skolen, men at eg har turt å åpne mej opp og fortella ting e ein an sak for eg slite alltid litt med å få satt ord på problemene mine elle i da heile tatt snakke med noken om eg ikkje kjenne dei godt nok.

Oki, men veit du kordan hun gikk fram for å få tilrettelagt VGS og man trenge vel også foresattes godkjenning gjør man ikkje?
Avatar

Re: Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 4 2016 - 19:31
Kanskje det går lettere om du skriver på ett ark/brev som du kan levere, eller bare ha det med deg som du kan "lese fra"?

Jeg er dessverre ikke sikker på hvordan hun gikk frem, men å snakke med skolens rådgiver, eller en av de ansatte bør kunne hjelpe. Om du går inn på din skoles nettside så finner du kanskje oversikt over de ansatte. Ikke alle de ansatte er lærere, men de er forskjellige hjelpere, og en av dem vil være riktig å henvende seg til. For du kan nevne at du ønsker å dele opp skoleåret på 2 år, siden du har angst. Og jeg antar du har brev/papirer på at du sliter med dette, og da bør skolen møte forslaget med respekt og få det til.
Avatar

Re: Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 4 2016 - 20:35
Oki, takk.
Ja, har papirer og alt når da komme te diagnosene mine, elle da vil vel egentli sei at da e foreldrene mine so styre med den biten og eg e blitt litt flinkere å snakka med dem, men e litt redd for ka dei vil sei om eg sier da sånn so da e no, at trangen te selvskading osv e blitt sterkere. Redd for at dei ska bli skuffa over mej at eg liksom ikkje e så flink lenger.
Så slite litt med kordan eg kan fortella de te de fordi eg e redd for å skuffe dem så har ikkje sagt noke om da som har plagd mej i da siste.
Avatar

Re: Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 4 2016 - 23:02
De burde ikke bli skuffet over deg, da dette er for ditt eget beste. psyken din kommer først, for om dette ikke blir rettet opp, så er det større sjans for dårligere karakterer og at du presterer dårligere når du har det slik. Derfor tror jeg du vil få bedre skoleresultater om du får en bedre tilpassning på skolen. Skolen skal jo tross alt tilpasse seg din situasjon, for alle folk som har diagnoser og som sliter, har rett til utdanning de også, dermed en tilpasset undervisning!

Så ikke vær redd for å skuffe dem, fortell hvor ubehagelig du har det. For dette handler om deg, og din helse, det er tross alt viktigst.
Avatar

Re: Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 4 2016 - 23:12
Vis fram akkurat det du skriv i den første posten din. Det er ikke uvanlige tanker de du beskriver der hverken hos voksne eller unge.

Kontakten din på skolen har mest sansynlig hørt det samme før.

Når du sitter i klasserommet og føler deg uvel så kan jeg garantere deg at ikke alt er så rosenrødt hos alle rundt deg heller selv om det ofte ser sånn ut på overflaten.

Foreldrene din vil ikke bli skuffet men gjerne bekymret eller lei seg fordi du ikke har det bra. Det kan nok lett oppfattes for deg som at de blir skuffet over deg men det er jeg ganske sikker på at de ikke er eller blir.
Avatar

Re: Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 5 2016 - 21:22
Oki, tusen takk.

Eg har snakket litt med mamma, elle teknisk sett ikkje snakka så mykje, men vist da eg skreiv og mamma skulle hjelpa mej med å snakka med skolen, men eg må mest sannsynlig bare holda ut resten av dette skole året for da e på ein måte igang og egentli for seint med å gjøra noke no.
Men va litt ubehageli fordi eg e redd for at dei ska bli skuffa over mej spesielt med tanke på at eg har selvskada i da siste og at da virka litt som at dei blei litt skuffa når eg tok opp genseren.
Avatar

Re: Veit ikkje om eg klare meir, da gjør så vondt

jan 5 2016 - 23:15
De ble nok ikke skuffet, de ble nok bare bekymret over hvor alvorlig de er.. og om de ble skuffet så var det nok skuffelse over dem selv for at de ikke lyttet til deg tidligere.

Men er en veldig god ide å snakke med skolen uansett, hvem vet om de kan tilpasse undervisningen litt det siste halvåret? Er verdt ett forsøk, og er jo som sagt bedre å ha prøvd enn ikke :)
Til forsiden