Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vedvarende muskelsmerter

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vedvarende muskelsmerter

sep 5 2020 - 21:02
Noen andre som sliter mye med muskelsmerter? Foruten å ha hatt alle angstsymptomer som er å oppdrive, har jeg også vært svært plaget med muskelsmertene. Oftest på venstre side av kroppen, i brystet, i ryggen, men også i beina, nakken og liknende.

Begynner å bli skikkelig plaget. Er jevnlig til fysioterapi, men syns liksom ikke det løsner. Det hjelper litt der og da, men så er muskelsmertene tilbake ganske kjapt igjen. Kan jo ikke leve på paracet heller...

Jeg forstår jo at det sikkert ikke hjelper at jeg har hyppig angst. Har ikke så mange angstanfall/panikkanfall lenger, men kjenner at angsten ulmer litt under huden likevel. Har mye frykt, dødsangst, fæle tanker, er redd for det ene og det andre. Så jeg skjønner jo at det ikke er ulogisk at jeg ubevisst spenner meg.... skulle bare ønske at jeg klarte å slappe av mer, gi kroppen en pause. Har prøvd å være sykemeldt, bare kose meg - men syns ikke det hjelper.

Andre med samme erfaring? Kanskje noen gode råd? :)

Avatar

Hei

sep 7 2020 - 10:57
Mye likt, har mye vondt i di samme muskelgruppene. Høyre side på meg, så fort jeg har en litt hard arbeidsmetode er jeg stiv og det verker mellom skulderbladene.
Dette er vel mye kronisk hvis man ikke endrer livsstil da, og det er jo ikke bestandig lett.
Har prøvd mye forskjellig, men funnet ut at beste er å akseptere og finne en måte å komme igjennom dagen på. Nytter ikke å legge seg ned å gi opp. Synd at trening gir så lite utbytte. Deilig med en gang, men stiv og ødelagt psykisk noen dager etterpå.
Avatar

Re: Vedvarende muskelsmerter

sep 8 2020 - 11:30
Dette høres veldig kjent ut. Er nesten daglig plaget med rygg og brystsmerter. Begynner som regel midt mellom skulderbladene, sprer seg opp mot skuldrene og så frem til brystet, spesielt på venstre side. Jeg har også hatt hjerteproblemer tidligere og har helseangst slik at underbevistheten kobler smertene med hjertet. Har gjennomgått en del undersøkelser som viser at det ikke er noe galt med hjertet nå. Likevel blir dette en ond sirkel: Smerte -> angst -> strammere muskler -> enda mer smerte -> enda mer angst osv. Har gått en del hos en naprapat. Det hjelper kortsiktig, men noen dager etter behandlingen er det vondt igjen. Er temmelig fortvilt og holder på å gå på veggen. Noen dager er jeg i tvil om jeg kommer til å overleve denne dagen.

Noen gode råd har jeg dessverre ikke. Enkelte ganger hjelper det å gjøre noe fysisk. noe som får tankene over på noe annet, f.eks. å vaske leiligheten, pusse vinduer. Gå tur hjelper noen ganger, men ofte blir jeg anspent når jeg kommer til motbakker. Blir da redd for at det blir for mye for hjertet og da øker smertene igjen (eller kanskje det bare er fokuset på smertene som øker).

Avatar

Re: Vedvarende muskelsmerter

sep 8 2020 - 21:58
Min erfaring er at det hjelper å gå en tur rett før leggetid. Man skal jo liksom ikke «trene» sent da, men å gå brenner kortisol, og det hjelper i mitt tilfelle. For meg er tankene verst om kvelden, når det er stille, og det trigger muskelspenninger som gjør at jeg er anspent selv i søvnen. Da blir det vondt.

Men ps, det kan være skikkelig vondt når det først begynner å løsne. Så uansett hva du prøver: ikke stopp med en gang om det føles verre. Gi det noen dager. Det tok lang tid å låse det sånn, det tar litt tid å låse opp igjen også.
Lykke til.
Avatar

Nummen

okt 8 2020 - 16:02
Når dere sliter med muskelsmerter, dovner det litt i området hvor smerter sitter.?
Føler at jeg har smerter, dovner bort, er vissen og grusomt redd.
Begynner å hyperventilere, det prikker i føttene, fingrene, og jeg tror jeg skal besvime. Da ..... stikker jeg liksom av, må helle innpå et glass vin, eller Paracet
Avatar

Re: Vedvarende muskelsmerter

okt 8 2020 - 17:05
Egentlig frisk og oppegående mann på 35, når høsten nærmer seg kommer muskelsmerter og utmattelse. Murring som sovner, prikking i armer og bein, hjertebank, frysninger. Muskler som kjennes ut som gele, knær som verker. Følelse av at jeg er for tung for mine egne muskler. Plutselig merker jeg ikke noe til det, plutselig er det tilbake.

Har ikke funnet noe mirakelkur, men veldig godt å ta seg en tur opp i boblebad med 38-40 grader i ny og ne. Bestiller massasje for rygg og nakke når muskelsmertene står på som verst
Avatar

Snikkern

okt 12 2020 - 16:52
Hei. Jeg har lest kommentaren din x ant ganger....Dette fordi jeg kjenner meg igjen og finner trøst i at det er flere enn meg, med samme symptomer.
Jeg er så nummen i benet, det prikker og jeg blir helt fortvilet.
Så overbeviser jeg meg selv om at dette må da være angst....., eller er det Ms.
Håpløse slitsomme tanker.
Til forsiden