Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vanskelig å snakke under panikkanfall?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vanskelig å snakke under panikkanfall?

aug 25 2020 - 21:01
Får dere det også sånn? Er vanskelig å beskrive hvordan det er, men en blanding av å ikke få nok luft til å snakke og å ikke klare å uttrykke ordene, både mentalt og fysisk. Er en veldig fysisk sensasjon, føler meg stum fysisk sett men også som om det kognitive svikter helt, jeg klarer ikke å hente frem ord.

Er skikkelig ekkelt. Spesielt når alt jeg vil er å snakke og sette ord på det som skremmer meg. Så jeg blir enda mer låst fast i den skumle kroppen jeg er sikker på svak svikte meg.
Avatar

Pustevansker

aug 25 2020 - 21:10
Ja, jeg har erfart dette med å ikke få ut ord eller tenke kognitivt bra. Og ikke så rart, når hele kroppen går i alarmberedskap og muskler er spent og man går pustevansker. At du ikke finner ord er vel pga at hjernen er i alarmberedskap.
Avatar

Re: Vanskelig å snakke under panikkanfall?

aug 25 2020 - 22:10
Takk for svar. Betryggende å høre. Er en fæl fornemmelse! Men du har helt rett, er jo ikke rart det skjer. Det er bare at vanligvis blir jeg veldig urolig og "skravlete". Men angsten/panikken har vel mange ansikt?
Avatar

Mange ansikt

aug 25 2020 - 22:23
Jeg vil tro angst kommer i mange ansikt, men at panikkangst er mere intens versjon av angst. Ikke så rart at de kroppslige reaksjonene medfører trøbbel med å snakke. Jeg ble i tillegg stiv som en stokk, og klarte knapt å gå 20 meter bortover gangen (var bra trent også da).
Avatar

Re: Vanskelig å snakke under panikkanfall?

aug 31 2020 - 22:46
Virkelig utrolig hvor sterkt angst kan være. Tenk at jeg trodde angst handlet om nervøsitet tidligere! Jeg skulle bare visst. Angst er FYSISK som fy
Avatar

Hyperventilering

aug 31 2020 - 22:55
Man kan hyperventilere, få kvelningsfornemmelser og bli ganske stum ja. Jeg synes ikke det du beskriver mtp din stemme her på en annen tråd høres så rart ut. Mtp. angsterfaringene dine.
Til forsiden