Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vaksineangst - NB: ikke debatt for/mot vaksine

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vaksineangst - NB: ikke debatt for/mot vaksine

aug 11 2021 - 11:19
Hei,

Jeg får første vaksinedose i morgen og jeg er livredd for bivirkninger. Ikke de konspiratoriske, men reelle bivirkninger som kan redusere eller i verste fall ødelegge livskvaliteten min.

Hvorfor gjør du det da?, kommer noen til å si, og svaret er at jeg er enda reddere for å få corona. Føler meg trengt opp i et hjørne. Jeg velger å ta vaksinen fordi jeg tror på vitenskapen og er stor tilhenger av vaksinasjonsprogrammet for øvrig. Har tidvis ekstrem helseangst pga forhistorie med kreft og dette kan utløse timevis med grubling og avveininger for/mot vaksine. Det hjelper heller ikke at jeg er ganske allergiplaget i sommerhalvåret, noe som gjør meg livredd for en allergisk reaksjon etter injeksjonen (selv om dette er avdramatisert av fagfolk).

Jeg har familiemedlemmer som velger å vente pga samme skepsis og det gjør saken verre. Ikke pga uenighet, men fordi det gjør meg ekstra usikker på at jeg gjør det rette. Det går jo ikke an å angre på dette.

Flere som har det på samme måte? Jeg er ikke interessert i å høre om hvor farlig vaksinen er, da dette trigger frykten enda mer. Dette handler angsten for det som føles som å måtte velge mellom pest eller kolera. Jeg vil ikke ha corona, men jeg vil heller ikke egentlig ha vaksine. Skulle ønske vi slapp å forholde oss til dette i det hele tatt.
Avatar

Jeg var også fryktelig nervøs.

aug 11 2021 - 11:34
Jeg fikk mange bivirkninger av første dose. Føltes som skikkelig influensa. Hadde ikke feber, men det føltes slik. Var dårlig i 5-6 dager. Det hjalp med hvile og Paracet og Ibux.

Det er et bra tegn, det betyr at vaksinen fungerer.

Av døse to, fikk jeg vondt i armen og et rødt merke der jeg fikk vaksinen. Det gikk bort i løpet av 2 uker.

Jeg grudde med forferdelig. Jeg sliter med mye angst.

Jeg er sikker på at det kommer til å gå bra for deg. Lykke til ????
Avatar

Fornuftig valg

aug 11 2021 - 18:35
Du har tatt ett rasjonellt, gjennomtenkt valg. Jeg som deg var ikke supergira på en vaksine som er utviklet så raskt, men det er ingen tvil om at man kjører en MYE større risiko om man får corona uten vaksine i kroppen.
Dette kommer til å gå fint, enten får du mest bivirkninger på dose 1 eller dose 2, det varierer.

Jeg merket så og si ingenting av dose 1, litt øm i armen. Dose 2 så fikk jeg influensa symptomer, følte meg drit i 2 dager, så mindre drit dag 3, og så og si frisk dag 4, bare litt trøtt.

Jeg føler meg tryggere nå, som jeg er fullvaksinert.
Det kommer du og til å gjøre.
Avatar

Samme her

aug 11 2021 - 18:44
Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver.
Jeg er ikke imot vaksinen, men har vært veldig redd for bivirkningene. Jeg sliter også med GAD og helseangst/koronaangst, så var samtidig uaktuelt å ikke ta vaksinen. Kvelden før jeg skulle ta dose 2 hadde jeg et kraftig panikkanfall, rett og slett fordi jeg grudde meg. Nå er det en uke siden jeg fikk dose 2, og det har gått veldig bra! Jeg fikk en del verking i kroppen, samt hovne lymfekjertler og litt slapp. Dette gikk over etter 4-5 dager. Det rare var at jeg følte meg helt rolig når jeg fikk disse bivirkningene, tror kanskje psyken min / kroppen skjønte at dette var pga av vaksinene og ikke noe annet.
Det kommer til å gå bra :)
Avatar

Re: Vaksineangst - NB: ikke debatt for/mot vaksine

aug 11 2021 - 22:31
Noen ganger er ikke angst sykelig, men en mekanisme som skal advare deg om at noe virkelig er farlig.
Avatar

Re: Vaksineangst - NB: ikke debatt for/mot vaksine

aug 12 2021 - 14:38
Takk for mange gode ord <3
Hadde en lang samtale med mannen min og sammen med feedbacken fra dere klarte jeg å roe meg litt.
Fikk stikket for tre timer siden og foreløpig har jeg ingen plager. Er fremdeles spent på hvordan de neste dagene blir, men føler meg rolig.
Til forsiden