Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vårdepresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vårdepresjon

april 14 2013 - 14:49
Lurer på om det er noen andre som sliter ekstra med angst/depresjon når det går mot sommer? Merker at jeg føler meg verre og verre jo lysere og varmere det blir, og det er vel oftest motsatt for de fleste. Det har nok mye sammenheng med at det er denne tiden av året hvor folk begynner å dra ut mer og være mer sosiale, mens jeg føler meg ekstra ensom. Føler jeg sitter på sidelinja og skulle ønske jeg kunne deltatt på koselige ting som grilling, utepils og gjøre koselige ting ute I sola. Men har levd ganske isolert den siste tiden, så det blir veldig lite av det. Er det flere som har denne følelsen?
På en side synes jeg det er koselig med fine soldager, men der hvor andre ser muligheter til å gjøre noe sosialt, føler jeg meg bare stressa fordi jeg ikke har noe å finne på..
Avatar

Våren.

april 14 2013 - 15:06
Jeg er glad i våren, være mer ute og vet at det er varmere tid i møte. Og folk kommer ut, liker å se naboene mine.
Men våren er tung for meg også, men ikke helt på samme måte som hos deg.
Det ser ut til at jeg sliter med Fibromylagi. Siden det er så ustabilt vær og det påvirker kroppen min veldig. Så blir våre tung tid. Skulle ønske jeg kunne være mer aktiv og ha overskudd til det du sier.
Jeg har blitt ganske ensom, har skrevet et innlegg her om det.

Jeg savner noen å gå på kafe og skjønner at jeg kan bli sliten etter en time eller at jeg plutselig sitter å ser i lufta for å koble av/slappe av litt.

Jeg skjønner veldig godt savnet nå på våren og du kan gjøre noe med det.

Hender jeg går på kafe alene, tar med et blad. Bare for å være ute blandt folk, dytter meg selv.

Har du ingen du kan spørre om de har lyst å komme å grille? Si at alle tar med seg noe de liker og så lager vi et fellesbord. Trenger ikke å bli mere styr enn det.

:-)
Avatar

Ikke aleine

april 14 2013 - 15:32
Hei
Det er du nok ikke aleine om, har det sånn sjøl også, men er litt mere likt hele året her, kanskje litt mere om våren/sommer.
Avatar

..

april 14 2013 - 16:01
Solenståre: Det er ikke noe godt å sitte med følelsen av ensomhet, uansett om grunnen er fysisk eller psykisk. Jeg føler meg ofte utslitt selv, på grunn av depresjon. Så merker jeg må anstrenge meg en del for å henge med i samtalen. Humøret er ikke akkurat på topp heller, og det er slitsomt å late som man er blid og fornøyd. Kanskje det er bedre for deg om dere er tre stykker som møtes, sånn at det er greit om du tuner litt ut iblant, eller kanskje drar litt tidlig om du føler deg sliten? Uansett tror jeg nok folk har forståelse for det om du forteller hvordan ståa er. Det er jo trivelig å komme seg ut og treffe folk uansett, selv om det bare er for en time av gangen.:)
Jeg har mistet kontakten med mange venner de siste årene, så det er ikke så mange igjen. En del har flyttet, og noen har jeg bare mistet kontakten med. Så da føler jeg ikke jeg kan "mase" på de få jeg har igjen heller. De har jo sine egne ting å sysle med også. Jeg prøver å få til sosiale ting så ofte jeg kan, men føler ikke det er ofte sjansen byr seg.
Angående det å dra på café osv alene, så prøvde jeg å spise middag alene på restaurant her om dagen, men ble veldig selvbevisst og syntes det var veldig ubehagelig. Skulle gjerne vært komfortabel nok med meg selv til å gjøre det, for det føles jo godt å bare komme seg ut av huset selv om man er alene. Men sitter bare og stresser over hva andre tenker om meg.
kristian90: Det er godt å høre at jeg ikke er alene! Men det er jo trist at du føler det sånn året rundt. Er stort sett deprimert hele året jeg også, men føler det slår ekstra hardt inn nå om våren. Det har gått utover tidligere forhold og ødelagt mye. Det er så mye jeg gjerne skulle ha gjort, men så mye som star i veien for det.
Avatar

.....

april 14 2013 - 16:23
Okei
For meg så har egentlig ikke så mye blitt ødelagt, for har alltid hatt lite venner og aldri vært i noe forhold, så er vel kanskje mere meg sjøl bare som har blitt ødelagt mest for.
Avatar

..

april 14 2013 - 16:42
Skjønner.. Er ikke noen god følelse å være hindret av angst og depresjon. Det blir kanskje så man drømmer seg bort i hva som kunne ha vært om man bare hadde vært frisk. Men det eneste man kan gjøre noe med, er å finne ut hvordan man kan gå fram for å forbedre situasjonen som den er idag. For min del vet jeg ikke helt hvordan jeg skal gjøre det enda. Jeg vurderer å flytte til en ny by, men spørsmålet er jo om angsten blir bedre eller verre av det. Akkurat nå føler jeg hvertfall at jeg ikke har noe å tape på å prøve.
Avatar

Kanskje

april 14 2013 - 16:56
Det er vel sikkert det beste å prøve å gjøre situasjonen bedre, bare man klarer å få gjort det da, det er jo ikke alltid så lett, er som regel lettere å tenke en ting enn å gjøre det.
Kan jo hende det å flytte kan hjelpe, man veit jo aldri, men kan jo være litt dritt hvis det ikke blir bedre da.

Jeg har ikke akkurat fått noe svar eller bevis på at jeg sliter med angst og depresjon, men har lest litt om det og kan kjenne meg igjen i det jeg leser, er ganske sikker på at sliter med sosial angst værtfall.
Avatar

..

april 14 2013 - 17:12
Det er umulig å si på forhånd om det vil bli bedre eller verre, men jeg nærmer meg det punktet at jeg bare må prøve noe nytt. Har også lenge hatt lyst til å skaffe meg hund. Hører om flere som har hatt mye glede av det med tanke på selskap og å komme seg ut. Også er jeg jo veldig glad i dyr. Men dette er ikke mulig der jeg bor idag. Så får se.
Tror veldig mange som har sosial angst ikke har noen formell diagnose. Litt av problemet er jo at terskelen for å oppsøke hjelp som regel er høy for de som plages med det. I tillegg er det veldig vanskelig å snakke om. Men om man kjennes seg igjen i kriteriene, så har man det sannsynligvis. Det handler om hvordan man tenker og føler seg, og det vet man uansett best selv. Det er mye hjelp i det å undersøke selv på nett..Aner ikke hvordan folk klarte seg gjennom tunge tider før internett.
Avatar

.....

april 14 2013 - 17:33
Okei, det med hund har jeg tenkt en del på sjøl også, at det kan være mye hjelp i det med en hund.

Det er nok mange av dem også og sikkert ikke alltid så lett å få hjelp heller kanskje, eller være vanskelig å snakke om det og be om hjelp.
Ja kan finne mye hjelp med å søke og lese litt rundt på internett, var nok noe helt annet på den tiden når det ikke var internett, så glad for at jeg lever nå
Til forsiden