Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Uvirkelighet, svimmelhet, tung i kroppen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Uvirkelighet, svimmelhet, tung i kroppen

sep 13 2020 - 07:09
Dette er så slitsomt....... føler meg så rar. I går kjørte jeg bil. Så at jeg gjorde det, viste at jeg gjorde det. Men følte ikke at jeg gjorde det. Kroppen føles rar. Innimellom blir jeg plutselig svimmel. Pannen strammer seg mens jeg blir svimmel. Er det angst? Er det hjernesvulst? Er jeg utbrent? Begynner jeg å bli bipolar? Eller er jeg på vei inn i en psykose? Orker ikke mer :,(
Avatar

Re: Uvirkelighet, svimmelhet, tung i kroppen

sep 13 2020 - 08:38
Dette høres jo både slitsomt ut og kanskje skremmende, særlig siden det kan være så mange årsaker. Jeg synes du bør kontakte fastlegen din for en undersøkelse - like mye for å kunne utelukke diagnoser som å få det bekreftet. Ellers så spør du jo deg selv om dette kan være psykisk betinget, og det kan jo være årsak. Legen bør kunne hjelpe deg med det også. Er det noe spesielt som gjør at du mistenker utbrenthet/angst? Dersom du står i en krevende situasjon over tid så er det slett ikke unormalt å få reaksjoner som du beskriver. Jeg opplevde noe lignende selv for en tid tilbake da jeg møtte veggen. For meg så skjedde det ofte når det var rolig rundt meg (f eks i bil) for da fikk liksom kroppen «plass» til å reagere. Uansett hva det er så håper jeg at du finner ut av det. Ønsker deg all mulig lykke til!
Avatar

Takk for svar

sep 13 2020 - 09:05
Jeg har slitt med helseangst siden jeg var tolv nå er jeg 32. Vært ganske tøffe perioder nå siste året. Er kjempe sliten. Spiser lite, får nok ikke i meg nok drikke. 4 barn og mann og hus oppi det hele. Vet nesten ikke hvem jeg er lenger. Livredd for at dette er veien inn i en psykose ????
Avatar

Re: Uvirkelighet, svimmelhet, tung i kroppen

sep 13 2020 - 12:28
Det kan jo rett og slett være at kroppen din reagerer normalt på en krevende og slitsom situasjon. Og selvsagt blir man urolig når man opplever at kroppen ikke fungerer. Da blir det jo ofte en bekymring til på toppen av et lass som allerede er fullt. Hvis du har en underliggende angstproblematikk så er det kanskje heller ikke så rart at den blir mer påtrengende når det også er andre ting som tærer på overskuddet. Er det noen som kunne hjulpet deg litt med å sortere brikkene rundt de kroppslige reaksjonene du opplever, angsten din, problemene du nevner det siste året - høres jo ut som du har en krevende livssituasjon også. Og alt henger jo sammen. Jeg tenker også at du skal jo ikke tvile på deg selv dersom faktum er at du har det vanskelig. Er det noen som kan hjelpe deg?
Avatar

Hei

sep 13 2020 - 13:39
Pr nå går jeg ikke i behandling. Men skal på 4 dagers eksponeringskurs mot angst nå i slutten av september. Vurderer å ringe inn på legevakten å høre om jeg kan komme inn å snakke med noen. Men hva kan de Hjelpe til med? Har også vurdert og ta enten 5mg eller 10mg sobril for å se om det hjelper, men ikle tatt noen enda. Brukte det av og til for 6 år siden. Også vurdert å starte på zoloft medisinene igjen. Men vet ikke hva som er best når jeg har det sånn som nå
Avatar

Re: Uvirkelighet, svimmelhet, tung i kroppen

sep 13 2020 - 17:34
Jeg tenker at nettopp de tingene du lurer på rundt medisiner kunne vært fint å lufte med en lege. Dersom man har en hjertefeil tenker ingen over at man selvsagt trenger medisin. Jeg begynte å tenke det samme om angsten min da det sto på - av og til trengte jeg en sobril som gips på et brukket bein. Det er jo heller ikke alltid noe fasit på hva som er best. Og da er det jo greit å vurdere det sammen med noen som vet litt mer. Veldig spennende at du skal på kurs også. Synes du er flink til å tenke muligheter og løsninger.
Til forsiden