Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Utmattelse etter lang tid med angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Utmattelse etter lang tid med angst

april 15 2018 - 21:29
Hei. Jeg lurer på om noen av dere kan kjenne dere igjen i min historie. Jeg føler meg litt alene akkurat nå.
Det hele startet med at jeg opplevde ekstraslag på hjertet etter en stressende eksamensperiode. Jeg syns dette var veldig ekkelt og ble veldig redd. Opplevde dagen etter å få en "klump" i mellomgulvet som jeg valgte å fokusere på i stedet for min frykt for hjertet. Jeg opplevde også klump i halsen. Reiste til legen, hun trodde det var sure oppstøt. Etter ca 1 år med mageplager, der jeg også tok gastroskop - alt var fint, skjønte jeg at det var hjerte jeg var redd og som også var grunnen til denne ubehagelige "klumpen i magen." Jeg sjekket da hjertet tok EKG alt var fint. Jeg følte meg bedre og bedre etter som dagene gikk. Men så kom det en stressende periode på skolen igjen samt på ekstrajobben jeg hadde. Når det værste stresset var over opplevde jeg å få mitt første panikkanfall. Disse anfallene hadde jeg relativt hyppig i ca et halvt år da det ga seg igjen i et halvt år. Selv om dette ga seg har ikke angsten sluppet helt og den har mer og mer blitt en slags helseangst. Hverdagen har blitt vanskeligere og vanskeligere siden angsten kommer på både skolen, butikken, kjøpesenteret, hjemme osv. Har ikke følt meg trygg noen steder og har blitt mer og mer tappet for energi. Det som nå skjedde for en måned siden, som jeg lurer på om noen andre har opplevd er dette.
Det startet med at jeg følte jeg brygget på en influensa. Våknet neste morning og jeg orket ikke på skolen. Orket ikke flere utfordringer. Reiste hjem. Første natta fikk jeg ikke sove og lå å kaldsvettet. De neste dagene følte jeg meg kjempedårlig der jeg fikk veldig høy puls med en gang jeg reiste meg opp. Var svimmel, kvalm, ikke matlyst, ekstraslag, null energi osv. Det ekleste er at jeg til tider har hatt en utmattelsesfølelse der jeg føler jeg er i ferd med å kollapse, dø eller visne bort. Veldig ekkelt. Har vært så sliten at jeg ikke har klart å stått oppreist nesten eller snakket. Noen som har opplevd dette før når de har angst? At du på en måte ikke klarer å snakke. Jeg sier bare "mm" når det er slik. Føttene har føltes helt svake.Har hatt skikkelig trykk i både bryst (spesielt mellomgulv) og mage som gjør at jeg ikke føler jeg får puste når jeg står oppreist. Kan dette være muskelspenninger? I de første ukene skalv jeg en del, spesielt i mageregionen. Det skal sies at ting har blitt bedre etter et par uker der alt var skikkelig vanskelig. Legen sier alle prøver er fine og at hun tror at jeg har hatt sterk angst. Grunnen til at jeg er så sliten er fordi jeg har hatt angst over lengre tid som har tappet meg for energi. Rett og slett gått på en skikkelig smell. Er det noen som har noen erfaringer rundt dette å "møte veggen" etter lang tid med angst? Jeg har jo hatt denne angsten lenge men alltid klart å fungere nogenlunde greit i hverdagen. Har jeg pushet meg for langt? Håper noen vil svare meg :)
Hilsen jente 24
Avatar

Re: Utmattelse etter lang tid med angst

april 22 2018 - 08:27
Vil også veldig gjerne lese svar på dette! Har angst selv, og av og til panikkanfall og utmattelse osv..
Avatar

Re: Utmattelse etter lang tid med angst

juli 17 2018 - 07:40
Ja! Dette kjenner jeg godt igjen. Det skjedde meg for tre år siden. Har hatt mye belastninger hele livet, men vært ansvarlig og alltid kjempet. Plutselig raknet alt for meg over natten. Jeg ble svimmel, kvalm, utmattet, klarte ikke sovne av meg selv(fikk et slags adrenalinrush/følelse av strøm hver gang jeg nærmet meg å sovne), høy puls, ekstra slag, mistet deler av hukommelsen, fikk sterk panikkangst-en totalopplevelse av at jeg mistet meg selv, både fysisk og psykisk. Deretter fulgte over et år med utredning, normale prøver på alt(var hos nevrolog, ØreNeseHals lege m.m). Etter fire avslag fra spesialisthelsetjenesten, de mente jeg ikke var psykisk syk nok, fikk jeg endelig hjelp. Og etter grundige utredninger hos flere psykologer satt jeg igjen med 5 diagnoser; kompleks PTSD, panikkangst, generalisert angst, tilbakevennende depresjoner og dissosiativ lidelse. Og etter det jeg har erfart og fått forklart, man kan bli fullstendig utmattet av angst og andre psykiske lidelser. For meg har det vært et helt liv hvor jeg konstant har vært i fight/flight modus, og det har ført til et overopphetet nervesystem og en tilstand av kronisk stress, som førte til en fullstendig kollaps av både pyske og kropp. Du har kanskje hørt om toleransevindu? søk det gjerne opp. For meg ble det en måte å bli bedre på. Jeg måtte begynne på bunnen(var sengeliggende i flere måneder). Først var det bare hvile som gjaldt og terapi. Så kunne jeg sakte begynne å utvide toleransevinduet, med små aktiviteter. Jeg opplever stadig bedring, med noen setbacks, men det tar tid. Etter tre år, har jeg gått fra å være sengeliggende, til at jeg nå svømmer to ganger i uken og trener yoga en gang. Jeg har gått fra konstant utmattelse/fatigue, til at det kan gå dager og noen ganger uker mellom hver gang jeg opplever det. Jeg er ikke frisk, men jeg er bedre og jeg har fått tilbake livskvalitet og en følelse av kontroll over livet igjen. Har hatt utrolig god effekt av både gruppeterapi fra DPS og individuell psykodynamisk terapi, ved siden av sakte opptrening av kroppen. Så; det blir bedre! Det finnes en vei ut av utmattelsen. Men det er tålmodighetsarbeid. God bedring!!
Til forsiden