Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Utbrenthet/møtt veggen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Utbrenthet/møtt veggen

april 5 2021 - 20:54
Hei dere, vet ikke om jeg legger det her i rett forum men prøver. Jeg har i mange år nå gått med stressfaktor på jobben, de jeg jobber med er veldig fine å jobbe med men kan også lage trøbbel ved bagateller. Samtidig har jeg slitt med i flere år angst for omgangssyke, som også stresser meg i tillegg. De siste årene har jeg begynt fra første ferieuke å Grue meg til jobb, og sånn er det hver gang det er fri, langhelg og ferie. Nå har jeg en mistanke om at jeg er i ferd med å møte veggen/bli utbrent? Mye vondt i skuldre, nakke, mye kvalm vondt i magen, trist og lei meg hele tiden og konstant sliten, deppa, vondt i hele kroppen, eller den kjennes tung og vond ut.
Hvordan er det med dere som har møtt vegggen/utbrent, er dette noe som kjennes igjen? Ikke at jeg skal selvdiagnostisere meg her men vil bare høre og få litt råd og tips..
Avatar

Møtt veggen...

april 5 2021 - 21:54
Hei!
Jeg var gjennom det samme som deg for et år siden. Jeg lyttet ikke til kroppens signaler, som for meg var søvnløshet, mindre matlyst, irritabilitet, mye vondter i kroppen, hyppig hodepine, lite energi, og en forverring av angst som følge av disse tingene. Veldig glad i jobben min, men for meg handlet det mer om ulike faktorer totalt i livet. Det som skjedde var at jeg ignorerte og kjempet mot kroppen, og gikk på en kjempestor smell .... plutselig en dag kollapset kroppen, og jeg har nå brukt 9 mnd på å komme meg tilbake til full stilling, og angst og depresjon har blitt forsterket i perioder. Jeg har fått behandling både hos fysio og psykolog i denne tiden, og endelig begynner ting å bli litt bedre. Så mitt råd er å gå til legen og få en sykemelding nå, før du går på en skikkelig smell. For da er veien tilbake myyyye lenger. God bedring!
Du kan sende meg en personlig melding dersom du ønsker
Avatar

Re: Utbrenthet/møtt veggen

april 6 2021 - 01:46
Hei og takk for svar :-) fortsatt god bedring til deg, ikke moro å ha møtt veggen og fått den smellen du har fått stakkars. Hvordan la du det frem for legen? Jeg har gjort det for en stund siden men opplevd at jeg ikke helt har blitt trodd på det, har en kjempefin lege nå som jeg kan prate med om det her. Er jo bare 34 år også men..
Avatar

Re: Utbrenthet/møtt veggen

april 6 2021 - 09:56
Kjenner meg igjen i det dere beskriver her. Startet i februar 2020 for meg. Kjente på mye rare symptomer, bl.a. hodepine, muskelsmerter, øresus, uggen følelse, konstant uro (kjentes som om hele kroppen vibrerte) og endte også opp på legevakt med angstanfall og klarte ikke å roe meg. Var først delvis sykmeldt, men ble bare verre så jeg ble langtidssykmeldt etter episoden på legevakta (september) og kom ikke tilbake i den jobben. Var så heldig å fikk ny jobb fra nyttår og jobber nå 80% i den. Har fortsatt en del plager, tinnitusen blir kanskje aldri borte. Jeg er "bare" 32 så alle kan bli utbrent uansett alder. Men lurt å ta tak i det tidlig, som Amelie33 sier. Lykke til.
Avatar

Smellen

april 22 2021 - 19:42
Det at en føler seg mislykket og utbrent var nok utløsende for angsten min. Har alltid hatt mye energi, men er gått helt tom! Fint at det blir satt ord på av andre, er selv «bare» 35 år, og har i mange år jobbet i yrker som nav og psykiatri. Plutselig uten forvarsel var jeg liksom bare syk, brukt lang tid på å skjule panikken og angsten for både familie og kollegaer. Følte ikke jeg hadde en grunn for å gå på veggen. Alle kan gå på en «smell» uavhengig av sosial status.
Symptomene begynte med mye indre uro, svetting, vondt i brystet, halsen snører seg sammen, svimmel, hukommelsen sviktet, leamus, skjelvinger, hodeverk, løs i magen, gråt mye, liten matlyst og økt alkoholforbruk.
Sluttet å stelle meg, dusje, skifte klær osv.
Avatar

Utbrent, traff veggen ja..

mai 11 2021 - 02:46
Jeg sliter selv.. tror jeg har møtt veggen med et brak her på jobb. Vært sykmeldt i 3 uker nå. Forsøkt meg på jobb idag med tilrettelegging da men kjente det bare snøret seg helt sammen i brystet. Fikk tatt meg litt inn igjen og var på jobb uten å gjøre så mye. Nå kjenner jeg på angst og er redd det ikke vil bli bedre. Føles veldig uoverkommelig akkurat nå..
Håper du har fått snakket med fastlegen nå og fått hjelp. Jeg var så utslitt at Jeg begynte å grine så snart jeg nevnte jobben. Rakk vel bare å si at jeg var sliten. Legen.min skjønte fort korsen det sto til da. Unner ingen å ha det slik som jeg har det nå da.
Jeg jobber 80 % stiling innen helse og har hatt det svært hektisk på jobb nå med mange vakter det ikke har vært mulighet å ta psuse ila vakta. Kroppen så til slutt i fra. Stresse mye med å ta ekstravakter og hatt mye hodepine og vært sliten, men skjønte ikke hvordan det sto til før det så stopp. Har også hatt dårlig konsentrasjon og hukommelse den siste tida. Så kroppen gir signaler en absolutt bør lytte til. Men lett å være etterpåklok..
Til forsiden