Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Utbrenthet, angst, uro og det å møte veggen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan går det med deg?

jan 24 2018 - 18:54
Befinner meg i samme situasjon som du beskriver her, og er veldig nysgjerrig på hvordan du har det i dag, evnt hvilke tiltak du har gjort? Vanskelig å se fremover, og at det noengang skal ordne seg.. uro, søvn og krisetanker er det som preger hverdagen min for tiden. Dette skulle jeg virkelig ha vært foruten
Avatar

Re: Utbrenthet, angst, uro og det å møte veggen

juni 18 2018 - 22:15
Hei knirkefritt, det går bra med meg.

Jeg har nå vært i full jobb i godt og vel snart 18 mnd. Og jeg har vært heldig med min ny arbeidsgiver. Disse 18 mnd har var bestått av gode og dårlige dager.

Jeg har hatt veldig fokus på å ha en struktur i hverdagen, og virkelig kjenne etter hvilket energi nivå man har. Jeg traff veggen med ett smell, forstod ikke så mye i begynnelsen. For meg så har fast leggetid, og fast hviletid og arbeidstid hvert viktig. Jeg har brukt Zoloft i ca. 2 år, og la på meg 30 kg, men den hjalp godt i en god periode frem til februar i år hvor jeg følte at vekt utfordringene ble for store. Jeg er 192 og veide 95 kilo, og gikk opp til 128.

Jeg valgte gå av Zoloft og begynne med Wellbutrin i stede, noe jeg ikke angrer ett sekund på. Jeg ville nok i dag også valgt Zoloft først, men ville nok startet på Wellbutrin etter ca 12-15mnd.

Jeg har fått mer energi., og ikke minst så har jeg fått tilbake sexlivet som normalt blir veldig følelsesløst når en går på Zoloft. Forsøkte Viagra og den hjelper noe på potensen, men hvis en ikke merker klimaks så er det kjipt. Wellbutrin derimot påvirker ikke sexlivet, så det er veldig positivt

Søvn er viktig for å kunne ladde utbrente batterier. Jeg bruker Quetiapine 5-6 ganger i uken. Disse hjelper godt på søvnkvaliteten.

Videre praktiserer jeg aktivitetsavpassning og jeg har brukt både psykolog og andre samtalepartnere. Jeg sliter fortsatt med moderate symptomer på ME / utmattelse, og forholder meg til disse som best jeg kan.

Mange blir utbrent inklusive meg selv, med bakgrunn i at de er grenseløse, sier alltid ja, stiller alltid opp selv om kroppen og hodet er for slitent, er der for alle andre en seg selv. Jeg hadde stor hjelp av psykolog her. Først må en ta vare på seg selv, respektere seg selv, være stolt av den man er, føle at vi alle er like mye verdt etc. Jeg har tatt noen helt beviste valg, og har blitt mye tydligere i min kommunikasjon med andre inklusiv nær familie. Jeg sier nei, når kroppen er for sliten etc. Når dette blir en selvfølgelig del av deg og skjer automatisk så har du funnet respekten for deg selv.


Noe av det som bidro til at jeg traff veggen så hardt som jeg gjorde var måten arbeidsgiveren håndterte sykmeldingen min, med mobbing, trakassering etc. ( se tidligere post) så jeg har jobbet de siste 3 mnd med advokat for å fremme søksmål mot min tidligere arbeidsgiver. Så situasjonen nå blir derfor noe mer krevende og viktigheten av å følge ett fast regime på dagen blir helt avgjørende.

Lykke til Knirkefritt!!

Til forsiden