Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Usikker, er det angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Usikker, er det angst?

jan 4 2016 - 00:53
Hei alle sammen!

Først av alt vil jeg takke for ett fint forum hvor folk i samme situasjon kan ta en "prat"

Over til meg.

Jeg er en gutt på 28 år som aldri før har tatt opp dette med noen, men jeg tror jeg sliter med angst og tidvis depresjon.

Jeg går hver eneste dag med en klump i magen, samtidig som jeg overtenker enhver situasjon hvor det finnes en mulighet for at jeg kan gjøre noe for og såre andre. Jeg oppfører meg som en "glagutt" når jeg er rundt andre, men når jeg kommer hjem og er alene så kan jeg sitte i timesvis og tenke over alt egentlig. Jeg ender da somregel opp i en sinnsstemning som jeg føler er deprimert. Jeg kan ende opp med å gråte litt for meg selv over ting som i teorien ikke er så farlig.

Jeg har noen symptomer som jeg ønsker å liste opp for og se om noen av dere kjenner seg igjen i, og om jeg burde ta en tur til fastlegen for og få hjelp.


- Tiltaksløshet (jeg mangler den lille "gnisten" for og sette igang med ting)

- Ukonsentrert (Om jeg sitter en dag på kontoret kan jeg ende opp med og gjøre alt annet enn jeg skulle ha gjort)

- Sosialt isolert (Jeg isolerer meg fra mye av det sosiale rundt meg, dette går mest ut over familie som kjenner meg da jeg kjenner jeg blir klam i hendene bare av å tenke på en sosial setting)

- Jeg unngår øyekontakt ute blant folk.

- Blir fort irritert over småting, er urolig i kroppen. Får ofte løs mage

- Føler meg nedfor ganske ofte.

- Sliter med og sove, det hender jeg må "døgne" da jeg enda er våken når klokka ringer og jeg skal på jobb.

- Jeg bekymrer meg for "alt". Vel, ja. Har jeg gjort alt jeg må? Gjør jeg det bra nok på jobb? Rekker lønna til alt? Er bilen låst? Er døra låst? Er laderen ute? Slo jeg av plata? Dere skjønner tegningen. Bare, alt som kan tenkes.

- Det hender jeg får noen rykninger i kroppen, dette kan jo være noe helt annet også så er ikke akkurat sååå bekymret for det. Det hender også at jeg får rød flammende hud, og innimellom noe utslett.

Vel! Nå har jeg iallefall rablet ned noe. Det har tatt meg mange år bare og åpne meg på ett forum og jeg håper innlegget gir noe mening.

Om det har noe for seg og ta kontakt med legen så er jeg egentlig spent på hvordan jeg skal "gå frem" også.

Takk for at dere har lest så langt som til hit. Håper noen tar seg bryet med å svare!
Avatar

Re: Usikker, er det angst?

jan 4 2016 - 04:46
Dette høres veldig ut som angst. Jeg kjenner meg godt igjenn flere av punktene du beskriver. Kan nok være lurt å ta seg en tur til fastlegen å fortelle det. Hvis du ikke vet helt hvordan du skal gå frem kan du printe ut dette innlegget og ta det med for her beskriver du ting veldig godt.
Avatar

Re: Usikker, er det angst?

jan 5 2016 - 02:14
Takk for svar! Godt det ikke er bare oppe i mitt eget hode det her.

Skal prøve å få bestilt meg en legetime i morgen. Er nok det verste skrittet for meg oppe i det hele og i hele tatt ta til motet og bestille.

Jeg blir nok nødt til å ta med meg noen notater om hvordan jeg føler det da jeg har vanskeligheter med og sette ord på ting når alt kommer til alt.
Avatar

.

jan 6 2016 - 02:25
Høres veldig ut som angst og muligens også depresjon. De henger for så vidt litt sammen, og bringer med seg mye av de samme symptomene og sinnstilstandene.

Uansett, jeg kjenner meg igjen i flere punkter. Den største forskjellen er vel det sosiale (ref: øyekontakt etc.), men jeg selv pleier å isolere meg selv på rommet om kveldene frivillig, bare at jeg sitter der for meg selv og ikke tenker så mye. Kan hvert fall punktvis ta hvert symptom for å sammenligne oss to og vise at du ikke er alene: Ja, jeg er litt tiltaksløs, men tror det mest kommer av viten om at man sliter med angst, hvis det er mulig å si. Man blir litt oppgitt og tiltaksløs av hele greia. Tidvis ukonsentrert, jeg også. Kan høre på noen prate, se dem i øynene og likevel ikke få med meg et fnugg noen ganger. Jeg er egentlig ikke så veldig nedfor, men det hender, det også. Døgnrytmen er også ofte på ville veier! Har hendt flere ganger at jeg har døgnet til jobb, fordi jeg ikke er trøtt eller av andre årsaker. Sliter også med muskelrykninger, de kan komme overalt.

Må poengteres at det ikke finnes noen fasit av symptomer som er tegn på angst, fordi de kommer i så mange former avhengig av hva en selv sliter med. Denne uroligheten, disse bekymringene, som du beskriver, er nok også det som utløser resten av hva du sliter med. Jeg er ingen psykolog, men jeg går til DPS og har snappet opp noen knask og knep. Den beste løsningen for å nettopp komme seg ut av denne selvdestruktive syklusen er å prate om det, så å skrive dette innlegget er et skritt retning frisk, og derfor vil det være naturlig å ta det opp med fastlegen, også.

Støtter for øvrig innlegget til solformørkelse og helenenn. Lykke til! Jeg lover at det blir bedre!
Avatar

MODIG!!!!!

aug 24 2021 - 17:24
Hei
Må si jeg synes det var veldig modig av deg å fortelle oss om din usikkerhet! Å vise sårbarhet er ekstremt modig. Tusen takk! Kjenner meg mye igjen i det du skriver! Hold oss/meg gjerne oppdatert om hva som skjer!
Hilsen meg!
Til forsiden