Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Urytme fra hjerte.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Urytme fra hjerte.

nov 16 2014 - 19:40
Hei alle.
I dag trenger jeg og få vite om noen av dere har merket det sammen som jeg fikk i kveld.
Sitter nå og er i ferd med og bygge opp sååååååå mye uro i meg at jeg ikke veit hvordan det ender.

For ca 1 time siden i en ellers så rolig tilværelse så fikk jeg urtytme fra hjerte som varte i ca 5 sek før det ga seg.
Blei engstelig og selvfølgelig veldig tankefull.

Om noen av dere har merket noe slik så " pleas " del med meg opplevelsen.
Jeg sliter med panikkangst / og litt helseangst..
Avatar

Re: Urytme fra hjerte.

nov 16 2014 - 22:48
Veldig typisk! Jeg opplever også at urytmen kommer når jeg egentlig er helt avslappet. Akkurat som kroppen sier "Hehe, nå skal jeg jaggu spille deg et puss." Kjempeubehagelig. Hvordan kjennes det hos deg? Jeg føler jeg får en blafrende følelse i brystet.
Avatar

Re: Urytme fra hjerte.

nov 17 2014 - 00:06
Takk for din deling .

Jeg også tenker at det et angsten som sier i fra at " jeg har overtaket på deg ".

Det er rett og slett urytme fra hjerte, det hopper over liksom og slår raskt noen ganger før det stabeliserer seg igjen.
Det hele tar kanskje 3 til 5 sek før det er normalt igjen.
Føler også meg litt sån små rar i kroppen etterpå, skjelven liksom.?
Avatar

Re: Urytme fra hjerte.

nov 24 2014 - 23:13
Jeg sliter med det også. Jeg har hatt hjertebank med urytme i 2 dager nå. Kjenner det mest når jeg slapper av. Er fryktelig ubehagelig. Har det ofte sånn vis det har vært stressende dager og eller emosjonelle dager. Angsten bygger seg opp. Jeg venter ett panikkanfall når som helst. Når det kommer pleier hjertet å stabilisere seg. Men jeg blir livredd når hjertet ikke oppfører seg som det skal. Jeg kjenner at kroppen er i ulage. Nummenhet, uro, osv. Noen som har kjent dette med hjertet i så lang tid sammenhengende før? Skremmende**
Avatar

Trenger tips, er redd.

nov 26 2014 - 00:31
Jeg er veldig redd for tiden. Opplever urytme og ekstraslag i alle mulige varianter, hver dag og ofte. Hjertebank, veldig rolig puls 'blåser bobler' eller veldig rask. Har og smerter og press i brystregion av og til kniping, har og press i mellomgulvet og føler meg kvelt og kvalm og har vonde og numne armer. Har ofte lemuser/pulseringer i brystet og i siden av halsen. Når de verste dønningene med urytme/ ekstraslag kommer, skjer det helt plutselig med en slags bølge som sprer seg igjennom kroppen enten kald eller varm. Opplever at jeg blir skvist sammen og blir nummen, og i ferd med å "forsvinne". Pleier å tenke "Faen, nå skjer det".

Er vanvittig redd nå. Og har vært veldig redd i det siste. Var hos hjertelege i fjor, og har og hatt en del ekg i løpet av fjoråret, hvor de da kom frem til at jeg har angst. Har nå blitt verre enn det var da, og skal få en ny sjekk "for å berolige meg". Føler det er farlig selvom.

Noen andre som opplever det samme og har noen tips for å dempe disse symptomene eller hvordan jeg i det hele tatt skal takle det, uten å tenke at jeg må komme meg til lege og redde meg selv?

Det er så skremmende.
22 år og fortvilet.
Avatar

Kjenner meg godt igjen.

nov 27 2014 - 00:26
Hei Vingeslag.

Alt det du beskriver kjenner jeg meg igjen i når det gjelder di opplevelsene du har fra hjerte.
Jeg kan sikkert ikke gi deg så gode råd om hvordan du skal tolke dette.
Men vi må nokk erkjenne at med angsten vår så er det klassiske symptomer vi har til felles.
Jeg er nå under beh kognitiv terapi og håper det hjelper, nettopp startet på dett men det jeg kan si så langt er at vi selv med vår tenkning fyrer veldig opp vår egne katastrofe tanker om " en vis hva så " osv . Dette opprettholder vår innbilte tro om at vi er hjertesyk osv osv.

Jeg har ennå mange uker igjen på sentret som jeg går til for beh og det er skremmende å høre / lese hva vi selv med vår negative tanke gjør mot oss selv.
Det er selvfølgelig vanskelig og skal greie og snu tanken om det verste men med litt trening og dypere forståelse på hvordan dette henger sammen så jobber vi med terapeut, gruppeterapi og skjemaer som heter ABC skjema.
5 kolonier i skjema. " situasjon = NAT ( nartulige automatiske tanker ) , følelse, korppsreasjoner, atferd, revurdering og utfall.

Når man begynner og skjønne dette nærmere så får plutselig alt ei meining med hva vi opplever av angst og kroppsligereaksjoner.
Det er ikke lett og komme ut av dette men det går med og jobbe seg selv og sine tanker.
Jeg har en lang vei ennå og gå men er sterkt innstilt på og PRØVE :)

Avatar

Re: Urytme fra hjerte.

nov 27 2014 - 12:46
Hei dere,

Jeg er også inne i en dårlig periode med masse hjertebank/ekstraslag. Jeg kjenner de stort sett hele tiden, og på det værste er hvert 4slag et ektraslag, og det kan holde på sånn lenge. Det ble gjort arbeids-ekg, 24t-ekg og ultralyd på meg for 2 mnd siden, og de sier at det er godartede ekstraslag og ikke farlig. Det som var bra er at jeg hadde drøssvis med ekstraslag på alle undersøkelsene, så de ble "fanget opp". Hadde 1500 ekstraslag på 24 t ekg. Men nå føler jeg det er mer, og veldig ubehagelig.

Skjønner ikke helt hvordan jeg skal klare å tro på at alt er bra og jeg begynner med en gang å tenke at selv om det var ufarlig for 2 mnd siden så kan det jo være annerledes nå. Blir gal.

Jeg har ikke så mange tips til dere i samme situasjon. JEg har fått beskjed om å ikke bry meg, ignorere de og tenke utover og ikke innover på meg selv på alle symptomene. Ikke alltid like lett...

Avatar

Re: Urytme fra hjerte.

des 1 2014 - 21:55
Enig !! Ikke enkelt å bare slå seg til ro med at alt er fint når man føler symptomene endrer seg. Jeg har også hatt en del ekstra slag. nummenhet i armene osv. Det er dødsekkelt. Får det som regel når jeg sitter i ro, helt avslappet.. Dunker opp i halsen på en måte og blir litt små svimmel..

Men prøver å ikke bli redd for da forverrer det jo seg ofte.. Tenker som så at det er en grunn til at vi som regel kjenner det når vi er rolige. For da legger vi merke til det. De fleste har ekstra slag hver eneste dag, men de som ike har noen grunn for å være redd det, merker det omtrent ikke, mens vi som er på alerten merker hver minste ting!

Hjertet vårt tåler utrolig mye. Det tåler angstanfallende, løping, mange timers lange fjellturer osv. Se bare på idrettsutdøvere!

Noen småtips for de som er redd:

Drikk nok vann. I mitt tilfelle er jeg ganske anspent i overkroppen som gjør at blodsirkulasjonen der ikke er helt på topp. Ved å drikke masse vann får man tynnet blodet litt så det flyter jevnere.

Trening er også utrolig smart. Man trenger ikke ta seg helt ut, men bevegelse over normalen 3-4 ganger i uken er supert for både hjertet, blodbanene og ikke minst humøret og velværet i kroppen.

Når man kjenner ekstra slagene så gå til nærmeste speil og lag noen grimaser til deg selv. dans litt morsomt eller gjør det som får deg til å le :-) Latter er kjempebra for hjertet! :-)

Lykke til og ikke la frykten få ta overhånd! Du er i live så lev livet! :-)

Avatar

Re: Urytme fra hjerte.

feb 9 2023 - 10:30
Hva slags urytme, at det hopper over slag eller at det løpet av gårde? Veldig sjeldent noe av det betyr noe /er farlig altså ❤️
Avatar

Re: Urytme fra hjerte.

mars 7 2023 - 20:38
"Vi er ikke alene", fysj. Ja ha det slik er ikke mye gøy. Fått beskjed av lege at det ikke er farlig (i mange år). Men kanskje ikke farlig men det er forferdelig skremmende og ubehagelig. Har hatt alle slags typer ekstraslag, fra hoppe over heletiden, til et av og til, til raske slag etter hverandre. At hodet kan gjøre noe slik med oss, det er jo helt vilt, er det stress eller traumer? Ønsker ikke noen å ha det slik altså. Jeg snakket med en psykolog en gang som sa det er mulig å bli kvitt dette, men gikk ikke videre inn på temaet. En annen ting, hvordan kan en eksponere seg for noe slik?
Til forsiden