Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ubehag i brystet etter alt dette med Corona

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ubehag i brystet etter alt dette med Corona

mars 24 2020 - 15:30
Hei.

Jeg sliter med at jeg føler meg skikkelig andpusten for tiden, og at hver gang jeg skal reise meg opp, så er det akkurat som om pulsen skyter i været, med hjertebank og ubehag i brystet. Føler meg på en måte ganske sliten, men har ingen grunn til å være det. Har nylig tatt EKG, og der var alt fint. Jeg vil så gjerne tro at dette er angst, men det er så vanskelig og ubehagelig når det kommer. Det er der nesten hele tiden nå når jeg skal gjøre noe. I tillegg har jeg nesten angst for å spise, fordi det føles ut som at jeg får økt puls etter matinntak. Er det noen andre som opplever det samme, eller liknende? Pusten min blir sykt tung av ingenting, og samme med pulsen.
Avatar

Re: Ubehag i brystet etter alt dette med Corona

mars 29 2020 - 00:14
Du beskriver blant de vanligste symptomene med angst. Det er temmelig normalt å bli selvbevisst på både hjerteslag og pust når man har angst. Skal hjertet slå slik? Vil jeg dø av ekstraslag? Puster jeg ikke litt unormalt? Hjertet SKAL slå raskere både når du reiser deg og har spist. Det kan være at du bare legger ekstra godt merke til det nå. Angst gjør også at hjertet slår fortere, så det blir selvforsterkende. Jeg vil anbefale deg å gå en tur der du får opp både pulsen og pusten. Så vil du kanskje kjenne at kroppen tar over kontrollen på hjerteslag, pusting og angsten - og hodet får hvile litt.
Avatar

Re: Ubehag i brystet etter alt dette med Corona

mars 31 2020 - 20:12
Tusen takk for svar, Ingeniør Kognito!

Du har nok rett i at dette mest handler om at jeg overtenker små kroppslige signaler. Har de siste dagene prøvd å legge merke til de gangene jeg IKKE føler hjertet og pusten slik, og det er når jeg er avledet av noe annet. I grunn så har jeg jo tenkt at dette nok var angst, men likevel så er det så lett å la tvilen komme til gode, og da er det greit å få bekreftet fra andre at det nok ikke er noe annet enn angst, og at andre kanskje opplever det tilnærmet likt. Så takk for at du tok deg tiden til å svare! Hjelper veldig å lese slike kommentarer! Må ha et lite faktaspark i fleisen av og til. :-)
Til forsiden