Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

UTROLIG slapphet...Orker ikke gå trapper engang..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

UTROLIG slapphet...Orker ikke gå trapper engang..

okt 30 2012 - 08:08
Tror ikke det har noe med angst å gjøre en gang.
Men er det noen her som har slitt med det samme?De siste par ukene har jeg blitt svakere og svakere.
Tatt div prøver,men alt ser ok ut.Det er så rart..

Noen som har opplevd dette,og hva var galt? :-(
Avatar

ME

okt 30 2012 - 10:12
Me kanskje? Fikk selv det etter kysse syken. Hadde ikke energi til noe og ble verre og verre til jeg ikke hadde energi til noe. Smilte ikke, husket ikke noe, sov mye til en dag kom og jeg rett og slett ikke kom meg opp av sengen. Visste selv ikke hva det var og trodde egentlig at ME er veldig syke mennesker men det viste seg at man kan få det og til dels "fungere". Det som er problemet med ME er at det ikke finnes noen tester som kan påvise det så komme frem til dette er en utelukkings prosess gjort av lege.
Avatar

Re: UTROLIG slapphet...Orker ikke gå trapper engang..

nov 2 2012 - 19:52
Regner med du har fått sjekket jernlagre (ikke bare blodprosenten, men også lagrene), om du kan ha infeksjoner (CRP) og evt. hvilke i tilfelle. Stoffskifte? D-vitamin? Om så, ville det være sannsynlig om legen din tok kontakt dersom det skulle være avvik.

Personlig har jeg opplevd å bli helt utladet av depresjon. Konstant trøtt, uansett om jeg sov eller ei. Nesten som om kroppen var full av sement, null konsentrasjon.

ME vet jeg lite om, utover at det gjerne kommer som en komplikasjon til viruset (Epstein-Barr) som forårsaker kyssesyke (mononukleose). Om fastlegen ikke finner ut hva du strever med, kunne det være aktuelt å henvise til indremedisiner/endokrinolog(hormonspesialist) eller nevrolog. Evt. psykiater.

Må være utrolig slitsomt å ha det sånn - håper du/hjelpeaparatet finner ut av det.
Avatar

Re: UTROLIG slapphet...Orker ikke gå trapper engang..

nov 3 2012 - 02:32
Jeg har følt meg veldig sånn som du beskriver at du nå går igjennom. Jeg har også sjekket med legen et par ganger, men det er ikke kommet noe ut av det...

Jeg har hatt depresjon og sosial angst lenge og har følt at noen dager orker jeg ikke noe: akkurat sånn som du beskriver, mens andre ganger orker jeg mer. Men jeg har aldri "masse energi" slik som jeg hadde for fem år siden.

- Du har kansje depresjon også og ikke bare angst? Og kansje føler du deg også veldig, veldig ensom i perioder? I så fall, synes ikke jeg at det er noe rart i det hele tatt om du skulle føle deg energiløs. Slik har jeg også hatt det. Og sånn kan det være.

Uansett, kan jeg kansje prøve å gi deg ett råd som jeg ofte tenker etter:
- Tenk at følelsene er intelligente. Tenk over dem! Nå vet ikke jeg hva slags angst du strever med, men dersom det er, si, sosial angst, og du en dag er ensom, går rundt i byen, shopper, tenker negativt om alle slags ting, er på et senter og bare går blandt ukjente mennesker...++ så kan man bli veldig sliten. For det første tror jeg det skyldes ensomhet og at man har en manglende meningsfølelse inni seg selv om man prøver å finne på noe. Hva er meningen med å eksistere hvis man ikke kan være noe for andre? Jeg føler at det er en sånn type tanke som ofte ligger i bunn når jeg har det på den måten.

På en dårlig dag kan jeg bli kjempesliten av å bare være inne på et senter blandt ukjente mennesker, jeg trenger ikke prate med noen i det hele tatt eller tenke at noen der vurderer meg eller tenker ting om meg, men jeg kan bli veldig sliten av å være der allikevel. Det kjennes som om det er et lite varmt sted inni meg som brenner opp energien min konstant.

På en veldig dårlig dag klarer jeg nesten ikke gå ut av huset, og sånne dager bare aksepterer jeg, og da får jeg gjort veldig lite. Da kan det kjennes som om det ikke er noe mer energi inni en lenger. Da får jeg vente til jeg blir LITT bedre.

Det kan ikke være det at du trenger å komme bort fra sånne hverdagslige settinger som suger energi på den måten som står over? Jeg tenker at det er forbundet med angst på en slags måte selv om jeg ikke har noe klart svar på hvorfor...

Kansje det kan hjelpe å være i andre omgivelser for å unngå det lille indre varme stresset som brenner og suger energi?


Selv svømmer jeg når jeg vil koble av. veldig deilig. Eller bare varmer meg etter øver på svømmeteknikker i barnebassenget hvis jeg ikke orker eller for å ta pause. Å være i svømmehallen får meg til å føle meg fresh og klarer hodet litt. Bastu er også deilig. Jeg har blitt veldig flink til å svømme etter hvert også. :)

Å ha en eller flere strategier for hvordan man skal komme igjennom dager/perioder med "forskjellig vanskelighetsgrad" kan være fint å ha. F. eks. tenke ove flere alternativer som: Svømming/ tur til oslo reptilpark med en venn/++ lage en liste. :)

Jeg håper jeg klarte å "treffe spikern på hodet" med innlegget mitt, og at det jeg skrev er relevant. Jeg skriver ut i fra hvordan jeg selv har eller har hatt det, så vet ikke om det blir helt riktig for deg, men håper det var nyttig. :)
Avatar

Re: UTROLIG slapphet...Orker ikke gå trapper engang..

nov 3 2012 - 16:13
heisann- kjenner meg veldig godt igjen i det du skreiver... har dager da jeg ikke orker, klarer noe som helst, sleper emg avgårde, føles som om jeg er heelt tom for krefter. Svett og svimmel bare jeg setter inn i oppvaskmaskinen, klarer nesten ikke komme meg opp av sofaen... legen sier at jeg er så anspent og så stressa når angsten tar meg, så jeg bruker utrolig masse energi, omtrent som å løpe maraton,etc. sier jeg må lytte til kroppen... men jeg tok også d-vitaminprøve, og fant ut at jeg hadde skikkelig mangel på dette- kan være en stor grunn til slapphet, muskelsmerter, svimmelhet, ja, utrolig mye som jeg faktisk aldrig hadde hørt om engang, så jeg ble skikkelig overrasket...
Avatar

Re: UTROLIG slapphet...Orker ikke gå trapper engang..

nov 5 2012 - 01:14
Ja, det med D-vitamin er interessant. Jeg tror jeg mangler det selv også. D-vit. får man jo av å være ute i sola, og flere som har angst eller er deprimerte sitter gjerne mye inne...
Avatar

Jepp

aug 9 2013 - 17:38
Her sitter jeg også. Klarer ikke gå opp hele trappa til andre etasje, kommer bare halvveis.
Noe som er skikkelig kjipt, fordi jeg har så fryktelig lyst, men kroppen gir seg bare - lenge før hodet! Føler meg som en hundreåring ennå jeg bare er i tjueåra.
Får i tillegg total angst av ingenting, og påfølgende voldsom tretthet. sover mesteparten av dagen. Kommer meg nesten ikke ut selv.
Alle inntrykk er så voldsomt sterkt - det er akkurat som jeg lever i en slow-motion verden, og klarer ikke oppfatte alt som skjer.., bilkjøring er jo derfor livsfarlig,haha.
Kroppen er helt utladet etter så og si ingenting. Som vanlig viser ingen prøver noe galt,og jo flere behandler en snakker med, jo mer forvirret blir man.
Stress, angst og depresjon, utbrenthet.... Kanskje det bare er samme ulla? Hvem vet?
For hundre år siden ble man jo lagt inn på Nervesanatorium for å hvile, hehe. Skulle kanskje vært slike steder i dag også?

Jeg tror også at stress er en viktig nøkkelfaktor her, bare tenk på hvor mye folk i dag faktisk sitter innendørs foran en skjerm! Hvor mye hviler en egentlig i løpet av en dag ? bare gjør ingenting liksom.. Det med D-vitamin og kosthold er også kjempeviktig! Merket selv at etter et år med studier innelåst i en trang bygård, gjennom hele den mørke årstiden (uten sollys og D-vitamin) så ble jeg mer og mer deprimert - ikke minst stresset og konstant syk. Eller svakelig rett og slett. Er det noen som har prøvd homeopati for dette her? I stedet for antidepressiva mener jeg....
Skal videre på skole om noen uker, men i den tilstanden jeg er i nå, er det jo praktisk talt umulig. Livet blir jo ikke bedre av å sitte å glo i veggen heller!
Avatar

Slapphet

aug 10 2013 - 16:03
Når det gjelder slapphet,angst, svimmelhet osv så er borellia veldig undervurdert. Skal kjekke meg selv for det, da jeg har hatt et helvette i snart 1 år. Nå sover jeg 12 til 15t per dag da men...Har du kjekket deg for det?
Til forsiden