Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tvinge glede

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tvinge glede

feb 8 2022 - 16:42
Man kan ikke tvinge frem glede.Det er noe som må komme.Hva skjer når ting som skal gjøre en glad gjør at man føler bare tomhet.Det er tomt.Så hva gjør man deprimert uten følelse av glede som sover og sover.Man sover av slitenhet og energimangel.Det å være med andre mennesker ute trrenger ikke å bety man er glad el mindre deprimert.Jeg føler ikke at ved å være med andre så blir jeg mindre deprimert.Jeg føler det likt.Depresjon er i meg.Så hva gjør man når glede ikke er der bortsett fra å prøve å sette pris på små ting for det tror jeg mange gjør.Hva mener dere kan man tvinge frem glede el ikke?
Avatar

Re: Tvinge glede

feb 8 2022 - 17:17
Ja, man kan tvinge fram et falsk smil og falsk glede. Ekte glede kommer av seg selv, mener jeg. Opplevelser eller hendelser som man oppfatter som noe positivt. Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg faker at jeg er glad og tvinger fram et smil. Akkurat som du sier, med en depresjon er gleden borte. De tingene man elsket, har man ikke glede over, og ser kun problemer og hindringer. Rart med det egt.. En ting er sikkert og det er at depresjon dreper deg innvendig. Føles det ut som ihvertfall
Avatar

Hei

feb 8 2022 - 18:02
Nettopp blueshadow det blir falsk smil og falsk glede men det er fortsatt ikke den gleden vi bør ha.Helt enig at depresjon dreper en innvendig.Det er så utrolig mye tomhet i en depresjon.Man blir mer likegyldig enn før.
Avatar

Re: Tvinge glede

feb 8 2022 - 18:13
Absolutt ikke, jeg ønsker gjerne å ha den gleden og smile mer! Jeg kler ikke å være sur.. Ikke at noen kanskje gjør det men.. Jeg er blitt den personen som blir sur og irritert på de som ler seg skakk ihjel av dårlige vitser. Det er trist. Jeg ser ikke humør i alt som jeg gjorde før. Nå tar jeg meg nær av ting.. Jeg var en av de i vennegjengen som køddet med alle og lo. Nå er jeg så og si venneløs og deprimert. For en kombo.. Mens jeg skrev dette kom en kunde innom i butikken, og storsmilet rett på, og rett av igjen når de går..
Avatar

forståelse

feb 8 2022 - 23:37
jeg hadde en bok en gang
den het "smil deg glad"
du skulle smile ditt største smil
selv med den største depresjon
for smilet ga rent fysisk liksom
beskjed til hjernen din om å være glad
vel det funket ikke for meg nei
og fake smil/glede gjør vi vel alle
det er en smertefull tilstand
jeg føler med deg mrs <3
Avatar

Hm

feb 9 2022 - 09:39
Tror dere fakeittilyoumakeit funker.jeg klarer ikke det engang.jeg tenker bare å få mer positivitet i livet det er bra.Men å tvinge frem en glede når man har mistet evne til å glede seg blir vanskelig.
Avatar

Hei!

feb 9 2022 - 11:10
Ja, generelt sett, fake it til you make it virker.

Relasjonene blir bedre og stemningen hyggeligere.

De gangene hvor det er vanskelig å fake også, så er det lettere å fake en hyggelig tone i stemmen og hyggelige kommentarer enn brede smil og latter.
Avatar

Re: Tvinge glede

feb 9 2022 - 17:22
Det tenker jeg også ennydagtruer. Det har vært i sosiale hendelser hvor jeg har tatt meg nakkeskinnet og slengt på et smil. Vært med i samtale. Og utfaller seg til å bli en hyggelig kveld faktisk. Andre ganger funker det ikke, andre ganger ja faktisk. Men jeg blir jo ikke oppriktig glad av å fake nei
Avatar

Hmm

feb 9 2022 - 22:32
Jeg føler da at jeg er falsk.om jeg har ingen glede og bare smiler for å dekke over det så er jeg fortsatt ulykkelig men den andre personen slipper å forholde seg til min ulykkelighet.
Til forsiden