Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tvangstanker/syke tanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tvangstanker/syke tanker

jan 4 2021 - 18:29
Noen flere her som sliter med tvangstanker/syke tanker?
Avatar

Syke tanker??

jan 4 2021 - 22:29
Hva mener du med syke tanker. Jeg er en gabske heftig overtenker!
Klem
Avatar

Hei

jan 4 2021 - 22:34
Line sliter selv med tvangstanker og panikkangst.Kjenner alt til ocd.Det er forferdelig å gå rundt med tvangstanker.jeg vet ikke helt hvordan det henger sammen hos deg.Får du behandling for det?
Avatar

Heisann

jan 5 2021 - 16:57
Hei! Nei, jeg får ikke behandling for det for øyeblikket, men legen sier at han er ganske sikker på at det er det. Jeg har ganske mange knusende og syke tanker i hodet, og så fort en tanke gir seg så kommer det nye tanker. Jeg har hatt tanker om at jeg har vært både pedofil, lesbisk og morder. Har vært 100% overbevist om det. Turte ikke legge meg ved siden av eksen min engang når vi var sammen, fordi jeg var redd for å drepe han mens han sov så jeg våkna med panikkangst midt på natten og bare gråt. Var helt utenfor. Så det virker litt som at så fort jeg får en tanke jeg ikke liker, så overtenker jeg det. Så jeg nesten til slutt tror på det selv. De tankene om at jeg var lesbisk ga seg for 4-5 dager siden, men da var det på igjen med noe nytt. Da fikk jeg for meg at "Tenk om jeg er forelsket i den første personen som sender meg noe på snapchat" og det var ei venninne. Som jeg ikke har så altfor mye kontakt med. Så da skulle hodet mitt ha meg til å være forelsket i henne, selv om jeg ikke føler noe. Så all den "tvangen" jeg har hatt, kjennes ut som ikke er meg i det heletatt. Jeg vil ha mann og barn i fremtiden, men sånn jeg har blitt nå så ser jeg ingen utvei. Jeg venter på behandling og er sendt til psykiater så er spent på hvor lang tid det tar før jeg kommer inn.
Avatar

Hei

jan 6 2021 - 00:11
Huff tvangstankene er slitsomme.Du vet på en måte at det er tvangstanker men de trenger seg og trenger seg på og man prøver å skyve dem vekk men da blir det enda verre.Det at du tror at du er morder også tvinger tankene dine seg på hele tida og jo mer du prøver å ikke tenke de tankene jo verre blir det og da var du redd for å drepe eksen også kommer panikkangsten.Kjenner til slikt med disse tankene.Jeg får ofte tanker at jegs får ting til å skje som psykologen min sier magiske tanker blir jo det da at jeg tror jeg får ting til å skje ved å tenke det så skjer det så hvis jeg tenker at noe skjer noen blir jeg redd jeg får det til å skje fordi jeg har tenkt det da skjer det og jeg får fullstendig angst og blir redd tankene om at det skjer noen da trenger seg mer og mer på og det blir så mektig man vet ikke hva man skal gjøre av seg.Nå sliter jeg i tillegg en del med depresjon nå det har vært tøft nå og hver dag er kamp men jeg blir jo likegyldig av depresjon men jeg får god oppfølging gjennom flere år.Det er bra du blir sendt til psykiater slik at du får hjelp.Ocd er veldig slitsomt og skremmende for det er jo det med Ocd at tankene er så skremmende at man blir redd av seg selv.jeg heier på deg og håper du får god hjelp til hvordan du skal takle alt dette.
Avatar

.

jan 7 2021 - 01:13
Ja, dette er veldig skremmende siden jeg ikke har opplevd noe sånt før. Man vet jo innerst inne at tankene ikke stemmer, men det er ikke alltid like lett å tenke klart. Føles litt ut som at jeg er redd for at jeg er noe, også begynner jeg å overtenke det og til slutt klarer hodet nesten å overbevise meg om at det er sånn det er. Hadde tankene vært sanne, så hadde det vært noe annet. Men jeg blir skikkelig dårlig innvendig og syk av det. Er nesten så jeg gruer meg for å reise ut blant folk fordi jeg er redd for hva slags tanker jeg kan få om andre. For 3 mnd siden var jeg sykmeldt i 4 uker pga depresjon og det var en tung tid. Etter det gikk alt bare nedover føler jeg og nå kjenner jeg ikke meg selv igjen. Håper jeg får hjelp fort, for det her er ikke til å holde ut.
Avatar

Hei

jan 8 2021 - 00:06
Kom dette med tvangstanker plutselig?Ocd er veldig vanskelig for den tar veldig mye krefter man blir helt utslitt.Du tenker vel at du kan tenke skremmende tanker om dem da rundt deg.Jeg har ocd i flere år men akkurat som deg dette med depresjon jeg har startet å bli deprimert på grunn av tunge ting i det siste så føles det at det gikk rett i depresjon.Sorg kan gå inn i depresjon. Så det er veldig tøft så og jeg har hele tida hatt tett oppfølging gjennom flere år.Det jeg tenkte på kom dette med tvangstanker plutselig hos deg.Ser jo du også skriver om dette med depresjon hvor vanskelig dette har vært for deg.jeg kjenner meg igjen i det med å ikke kjenn3 seg selv igjen for nå er jeg så likegyldig i forhold til før.Relasjoner interreserer meg ikke som før og det er scarry egentlig hvor likegyldig jeg er blitt.jeg håper også du får rask hjelp med alt dette og håper det hjelper deg.tvangstanker gir jo sjelden mening det er ingen logikk i dem.Det er bare de er så brutale og tvinger seg og tvinger på og vanskelig å få dem til å slutte.Egentlig er det jo noe overnaturlig med dem på en rar merkelig måte.De er så brutale derfor blir man råd og føler seg som fæl person og man starter å skamme seg over de tankene og også må man sjekke ting hele tiden.
Til forsiden