Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tunnellangst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tunnellangst?

jan 1 2020 - 11:27
Hei.

Jeg kjørte inni en tunnell og det var helt grusomt. Det var vanskelig å puste og jeg ble tørr i munnen. Skalv og var veldig anspent.

Flere som har opplevd liknende og har tips?
Avatar

Re: Tunnellangst?

jan 1 2020 - 21:43
Jeg har opplevd det når jeg har hatt fremføring på skole eller av og til non ganger bare vert vanlig i klasserom på skole. På skolen var det som huden på hendene var noe rødaktig som et rødt teppe med hull på huden på hendene og armene husker i, men hjemme så det mer normalt ut med helt hvitt ikke noe rødaktig på hender arm på huden der. Mendette var vell p.g.a. anspent eller vet ikke hva de var er vanskelig forklare det med huden på hendene men huske bilde i hodet på hvordan det var så

Mitt tips er å ikke unngå tunnel men å eksponere deg for det så ikke tunnelangsten blir større
Kan kanskje være lurt å få hjelp og støtte som psykolog så du ikke faller for fristelsen å gir opp fordi du står helt alene i eksponeringen
Avatar

Hei

jan 7 2020 - 08:17
Tunnellangst kan være en form for klaustrofobi. I tillegg så hjelper det kanskje ikke at det nå er reklame for filmen "Tunnellen".
Min søster hadde skikkelig angst for å kjøre inn i tunneller, og klarte etterhvert å beskrive hvorfor. Hun fryktet den skulle kollapse, og vi bli innestengt der. Men.. skal vi være litt teknisk? Å kjøre i en tunnell er faktisk veldig trygt. Veien er ofte tørr. Den er iallefall ikke islagt og glatt, så vi slipper den risikoen. Så er det lite/få elementer utenom møtende trafikk som kan påvirke/forstyrre oss. Dermed trenger vi kun konsentrere oss om hva vi selv gjør, og værr litt oppmerksom på.hva møtende trafikk gjør.
Og det beste.. en tunnel kollapser ikke ;) fjellet raser ikke plutselig sammen. Hvis det er så dårlig, så hadde det gjort det for leeenge siden, og helst under bygging når det virkelig var bevegelser der.
Nei.. tenk at en tunnel er blandt de tryggeste plassene du kan befinne deg i trafikken ;) for det er faktisk det.
Prøv å se det fine i en tunnel.. om du kjører bil, så se på det flotte arbeidet som er gjort. Se på sammenblanding av materialer som er brukt, se på lyssammensetting osv. Og tenk på at noen har lagt mye innsats i å bygge denne, nettopp fordi det er et tryggere alternativ enn de andre valgene de hadde :)
Til forsiden