Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tung pust! Lav puls? Angst!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tung pust! Lav puls? Angst!

juni 8 2014 - 21:28
Forrige uke fikk jeg plutselig smerte i brystet(stikking og press) og tung pust. Det har jeg hatt nå i 1 uke. Spesielt tung pust!

Men jeg sjekket det meste når da gjelder hjertet og lunge for 7 Mnd siden!

Jeg har helseangst. Men nå er jeg livredd for at jeg har noe galt med hjertet! Har lest om at det er ikke alltid legene finner noe galt, selv om det er noe galt:/

Er det andre som sliter med tung pust? Press på brystet? Jeg har lav puls, er det ikkje vanlig med høy puls ved angst?
Avatar

angstsympton

juni 8 2014 - 21:43
Hei! Mitt panikkangstanfall startet ved at jeg opplevde tung pust og tett nese. Dette var altså kun symptomer på at noe var galt. Andre symptomer på angst var hetetokter, mye tissing, urolig mage osv. Fysiske symptomer kommer p.g.a angst og angst kommer p.g.a tanker. Snu tankene. Belønn deg selv om du skjønner at du har angst og at det er naturlig å kjenne tung pust. Tenk at det er greit, jeg opplever pusten som tung men det er bare angst. Det går greit at jeg har angst, jeg takler det. Omstill deg og tenk på neste oppgave eller ting du skal gjøre. Angsten forsvinner helt til du tenker på den igjen.. Til slutt går angsten over hos de fleste. Det er jævlig tøft mens det står på, men jeg håper virkelig at du lykkes med å bli kvitt det!
Avatar

Aktivitet

juni 8 2014 - 21:53
Takk for svar :) men er det vanlig at du blir verre i pusten når du beveger deg osv? Er det ikke mer vanlig å ha tung pust i hvile (når du har angst?
Avatar

bare fordi man har angst, vil det ikke si at man ikke er syk

juni 9 2014 - 11:38
Det kan godt være "bare" angst, men jeg ville gått til legen likevel. Det kan også være bronkitt, brustne ribben eller andre plutselige, ubehagelige og antagtelig ikke spesielt farlige ting som man likevel trenger hjelp med. Problemet med angst, er jo at man hopper rett til det verste med en gang uten å gå veien inom alle de mer sannsynlige, mye mindre akkutte, men likevel høyst mulige tingene.
Avatar

Legevakt

juni 10 2014 - 00:32
Jeg har vært på legevakten og lyttet på lungene og hjertet og ekg. Fant ingenting..hvorfor har jeg tung pust da :( så lei..
Avatar

vår

juni 10 2014 - 10:15
Har du sjekket for pollenallergi? Det kan komme plutselig eller opptre sammen med stress og angst. Ingen skade i å sjekke mulighetene, tenker jeg, før man begynner med å jobbe med "bare angst" linjen.

Jeg merker at jeg har ganske skadet kroppslig intuisjon etter å ikke blitt hørt på.og dermed ikke klarer å "kalibrere" hvor alvorlige symptomene mine er. Akkurat som om kroppen min føler den må skrike litt ekstra for å bli hørt på. Så derfor går jeg heller noen ekstra runder på legekontor heller enn å "dytte ned" symptomene. Når man føler at ingen hører på en ,er det nesten umulig å høre på seg selv.
Avatar

Ingen allergier

juni 10 2014 - 11:35
Ja, har ingen allergier :/ skulle nesten ønsket jeg hadde allergi sånn jeg visste hvorfor jeg har tung pust :/ er så lei. Føles ut som jeg skal besvime
Til forsiden