Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tung i kroppen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tung i kroppen

feb 6 2016 - 20:29
Har slitt med angst, og da primært helseangst i snart 2 år nå. Det jeg har vært mest "redd" for, er jo disse vanlige og viktige sykdommene som kreft og hjerteproblematikk. Er godt utredet, så har for det meste klart å legge bort krefttankene, men hjertet står fremdeles ganske sentralt og har mye angst for om der er noe galt med hjertet hver dag.
Det jeg i hovedsak lurer på er om der er andre her som opplever å bli ekstremt trøtt/sliten i kroppen? Da mener jeg ikke hovedsaklig "gjesp-trøtt", men kroppstrøtt?
F.eks. kan jeg få type melkesyre i hele kroppen føles det som, bare ved å reise meg fra sittende til stående stilling, og gå fra stue til kjøkken. Det å ta utav oppvaskmaskin føles som en treningsøkt, og å bære sønnen min på 1 år opp trappen, kvier jeg meg faktisk for leeeenge før jeg skal gjøre det. Hjertet hamrer (ikke betydelig fort, men hardt) i brystet, og jeg kjenner en slags kribling i halsregionen, har fått for meg at dette kan være ekstraslag. Derfor blir jo også det å utføre noe fysisk krevende veldig ekkelt, fordi jeg vil unngå dette ubehaget.. Har tatt ultralyd av hjertet, 24t-Ekg, arbeids-ekg og hvile-ekg, sistnevnte flere ganger, uten noe å sette fingen på. Fikk påvist ca 50 ekstraslag ila ett døgn, noe som var helt normalt og faktisk lite, i følge hjertelegen..
Årh, sliter meg i håret av denne angsten!
Avatar

Re: Tung i kroppen

feb 6 2016 - 23:55
Hei:)
I dårlige perioder oppfører kroppen min seg også sånn:( forbaska slitsomt.
Jeg sliter veldig med tankene om hjertet også, og har tatt alle tester omtrent flere ganger. Tror at psyken vår er med på å gjøre slik at kroppen blir tung og trett jeg. Spesielt ved bekymringer rundt hjertet. Vi tolker som regel alt dit når vi merker noe.
Jeg prøver alt jeg kan å stole på testene og leger, meeen når symptomene kommer og tankene raser ang. Hjertet er det full panikk igjen.
Avatar

Hei

feb 7 2016 - 00:06
Det er ikke uvanlig å bli trøtt, og sliten.angst og annen psykisk sykdom sliter på fysikken å.holde maska og prøve å leve ett normalt liv tærer på kreftene.
Har erfaring selv den minste oppgave er ett ork.ofte dårlig samvittighet for ting jeg ikke klarer.
Det er mulig å få det bedre.har du søkt hjelp psykolog eller annet?, fastlegen kan henvise
Avatar

Re: Tung i kroppen

feb 7 2016 - 10:36
Og de trøtte periodene hater jeg .. Sliter selv med helseangst .. Og når jeg har en trøtt periode tror jeg det er noe. Alvorlig galt med meg .. Er selv redd for hjertet og kreft .. Slitt med det i snart 3 år .. Tror det har noe med at man bruker så mye energi på angsten .. At kroppen trenger litt hvile innimellom ?
Avatar

Re: Tung i kroppen

feb 7 2016 - 21:29
Takk for svar, hjelper at der er andre som opplever det samme.
Det er vell ikke så rart at kroppen blir sliten av denne angsten nei... Er litt merkelig også, for jeg kan ha noen gode dager etter hverandre der angsten omtrent ikke (tror jeg hvertfall selv) viser seg i form av allskens symptomer osv. For så plutselig å få en slik dag som nå, der kroppen er fullstendig utbrent og tung, det blir tyngre å puste, selv ved små dagligdagse gjøremål og jeg får masse symptomer fra brystregion, som stikking, dump følelse (som om noen sitter på brystkassen), og derigjen utløser full angstreaksjon igjen... Jeg SPYR! Gråter hver dag omtrent, noen dager kjenner jeg på en følelse av om jeg faktisk orker mer, andre dager er jeg så livredd for å dø at jeg får panikk.
Har ikke gått til psykolog per nå, har dårlig erfaring fra tidligere, samt at jeg vil så gjerne klare dette selv..
Avatar

Hvordan går det nå?

nov 30 2018 - 10:48
Jeg har det akkurat sånn nå. Gikk på en solid smell for et år siden, har slitt med angst og depresjon siden.
Sliter mye med at kroppen kjennes blytung, er som om jeg har trent!
Jeg lurer på hvordan det går med dere nå?
Til forsiden