Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tror jeg skal dø?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tror jeg skal dø?

sep 3 2019 - 00:33
Jeg er jente på 22 år, relativt frisk og rask men ganske nylig diagnostisert med angst og panikkanfall. Jeg har slitt med svimmelhet før panikkanfall og smerter i bryst/arm før panikkanfall. Ellers består panikkanfallene mine og angsten av hjertebank, skjelving, hetetokter/frysninger mm. Noen ganger kjennes det ut som at hjertet hopper ut og kjennes ut som at det «eser» øverst i lunge/ hals uten nødvendigvis å puste inn - varer KORT tid. Klarer fortsatt ikke å slå fra meg tanken om at det er hjerteproblemer. Har sjekket blodtrykk, hjerte/lungerytme, EKG og røntgen. Har jeg grunn til å bekymre meg eller er det helt normalt? Er veldig redd
Avatar

Glemte å ta med

sep 3 2019 - 00:37
Sliter også med uvirkelighetsfølelse både i og uten kombinasjon av svimmelhet. Også trykk i brystet til tider og pustevansker. Vart i 3 måneder
Avatar

Re: Tror jeg skal dø?

sep 3 2019 - 01:01
Høres veldig ut som angstsymptomer.

Psykiater Ingvard Wilhelmsen har jobbet mye med helseangst, foredrag liggende på internett, og skrevet bøker, f eks "Livet er et usikkert prosjekt". Verdt å få med seg.
Avatar

.

sep 3 2019 - 01:31
Skal søke litt på det! Har vært hos psykolog som mener det er angst han også, men klarer ikke å slå meg til ro med det
Avatar

Re: Tror jeg skal dø?

sep 3 2019 - 02:01
Hadde også en del sånne symptomer. Så begynte jeg å bruke kroppen litt mer og da gikk det over. Gikk turer i bratte motbakker. Samt lært at dette er symptomer som ikke er noe å være redd for, så mye roligere og da gir det seg i stor grad.
Avatar

.

sep 3 2019 - 02:07
Var bedre helt i starten men har bygget seg opp litt. Men er «godt» å høre at det er flere, man føler seg fort litt ensom. Begynte å gå noen turer for en stund siden, og jo lengre jeg gikk jo bedre følte jeg meg. Men siste turen fikk jeg panikk på slutten, trodde jeg skulle svime av og dø. Etter det he jeg ikke turt mer, lar angsten vinne over meg...
Avatar

Re: Tror jeg skal dø?

sep 3 2019 - 15:52
Hvis psykologen også mener det er angstsymptomer, så forsøk å slå deg til ro med det. Hvis du klarer å slappe av med de stressende tankene kan det hende kroppen roer seg og at symptomene gir seg litt. Gå tur er hvertfall langt bedre enn å la være og noe av det beste du kan gjøre for deg selv.

Prøv og finn hyggelige ting å tenke på i stedet, som noe du gleder deg til eller gleder deg over. Livet går opp og ned for de fleste av oss, det gjelder å legge hovedfokuset på det som gjør oss glade og avslappet.

Jeg blir aldri lei av å beundre naturen, legge meg ned og kikke på de små levende i f eks skogsbunnen, mauren, mosen, lavet, blomster, vannet, iskrystallene osv, åhh så vakkert!
Avatar

Re: Tror jeg skal dø?

sep 4 2019 - 22:28
Anoano123, det akerhusøst sier. Den innvendige ensomhet som kommer når man får angst er ofte den kjipeste. Men, tenk når du er ute. Det er så utrolig mange av oss. Prøv å tross frykten, og gå ut igjen! Tenk som så at dersom du skulle, mot all formodning, besvime der ute så vil noen oppdage det. Men, sannsynligvis vil det ikke skje.
Avatar

.

sep 5 2019 - 23:33
Klarte ikke å slutte å tenke på det men har vært hos legen igjen og fått bekreftet at det er ikke noe galt, men skal prøve meg snart igjen!
Til forsiden