Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trening mot angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trening mot angst

aug 18 2020 - 18:29
Hei på dere!
De fleste av dere er helt sikkert klar over dette, fysisk trening er utrolig bra for å dempe angst. Over en periode på ca 1,5 år slet jeg voldsomt med angst, helseangst og hele pakka. 1.januar bestemte jeg meg for å jogge. Det var blytungt i starten, men ganske så kjapt ble formen bedre. Jeg løpte i all slags vær, snø og regnvær motiverte meg. Jeg fikk en enorm mestringsfølelse når jeg klarte å nå nye mål. Når musklene responderer på trening får man en bekreftelse på at man ikke har alvorlig muskelsykdom feks. Jeg fikk også kontroll over pulsen min, og følte at hjertet mitt var sterkt og sunt. Etter trening ble jeg glad og lett til sinns.

PLEASE gi trening en sjanse. Start rolig og intensiver treningen etter hvert.

Jeg hjelper gjerne til hvis noen trenger råd og støtte underveis.
Avatar

Re: Trening mot angst

aug 19 2020 - 08:35
Trening har hjulpet meg veldig bra, både mot angst og depresjon. Dessverre sliter jeg også med helseangst og i perioder får jeg for meg at trening er farlig. Er overbevist om at det fører til hjerteinfarkt, selv om legen min sier at trening er det beste jeg kan gjøre for hjertet. Sliter mye med brystsmerter og har lett for å koble dette med hjertet. Har hatt et hjerteinfakt for noen år siden og symptomene er til forveksling like det jeg opplevde ved infarktet. Har også vært gjennom mange undersøkelser som viser at det ikke er noe galt med hjertet nå. Greier jeg å overvinne angsten og komme meg ut og trene så blir som regel brystsmertene mye bedre, men enkelte ganger er det bare umulig å komme seg ut, selv om jeg vet dette er bra for meg.
Avatar

Re: Trening mot angst

jan 11 2021 - 17:20
Hei!

Jeg trente mye en del før, men har vært litt uheldig i det siste, men ulike skader som gjør at jeg ikke får trent slik jeg gjorde. Jeg klarer å holde angsten delvis i sjakk. Er det slik dere også føler dere gjør det? Eller har dere klart å bli kvitt dette med trening?
Til forsiden