Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tørr ikke ta Covid vaksinen….

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tørr ikke ta Covid vaksinen….

aug 28 2021 - 00:40
Jeg tørr ikke ta covid vaksinen. Når jeg tenker på den så shutter hele kroppen min ned…. Å jeg skammer meg faktisk for at jeg ikke tørr å ta den. Jeg vil jo være trygg, å beskytte de rundt meg, men jeg klarer ikke… Det er faktisk flaut å si nei når andre spør meg om jeg har tatt den, de dømmer sånn, de forstår ikke.

Andre som har tenkt det samme?
Avatar

Re: Tørr ikke ta Covid vaksinen….

aug 28 2021 - 01:50
Å få Covid uten å være vaksinert er ikke noe "tryggere" i hvert fall. Skjønner ikke hvorfor folk frykter vaksinen mer enn det levende Covid viruset. Er vel ikke noen der ute som frykter Polio vaksinen mer enn Polio... eller Stivkrampe vaksinen mer enn å få Stivkrampe.
Avatar

Re: Tørr ikke ta Covid vaksinen….

aug 29 2021 - 02:34
Hei Stavanger19.

Jeg syntes det er ingenting å skamme deg over og jeg føler med deg. Jeg kommer heller ikke til å ta vaksinen da legen min mener at dette ikke er bra for meg. Om du føler at det ikke er riktig syntes jeg du skal gjøre det som føles rett ut.

Dette enorme presset som gir oss dårlig samvittighet og utelukker oss fra samfunnet fordi vi ikke vil injisere noe i kroppen vår som ikke engang var godkjent av FDA før nylig er helt absurd.

Myndigheten har gitt denne sprøyten til millionvis uten at den engang var godkjent, så det å kjenne en liten skeptisk føler jeg ikke er galt.

Gjør det som føles riktig =)
Avatar

Valium kan være en quick fix løsning

aug 29 2021 - 02:58
Hei Stavanger19, det høres ut som du har sprøytefobi. Dette er såvidt jeg har forstått en lidelse som kan kureres. Med den massevaksinasjonen som nå pågår, burde det finnes effektive systemer for å håndtere dette. En jeg vet om, fikk utskrevet valium fra legen før vaksinen. Det gir selvsagt ingen varig løsning på problemet, men den roet henne såpass ned at hun klarte å gjennomføre dette stikket.

Avatar

Heisann

aug 30 2021 - 19:19
Jeg skal heller ikke ta vaksinen. Jeg har helseangst. Og min angst vil bli 10 ganger værre i mange mnd om jeg tar vaksinen. Var det blodpropp jeg fikk nå? Tenk om jeg får hyperallergisk sjokk? Masse katastrofe tanker. Mange i fMilien min fikk det for 3 uker siden. 3 av de fullvaksinerte og 2 av de ikke vaksinert. Alle like syke. Så den sjansen tar jeg
Avatar

Re: Tørr ikke ta Covid vaksinen….

aug 31 2021 - 13:00
Jeg har snakket med altfor mange som har fått alvorlige bivirkninger av den, så jeg kommer ikke til å ta den selv. At du har angst for å ta den betyr ikke at det er noe galt med deg. Det betyr jo bare at angsten din virker som den skal.
Avatar

Du er aldeles ikke alene

sep 4 2021 - 10:39
Jeg og mannen min tør heller ikke ta denne eksperimentelle vaksina. Har hørt om altfor mange som har fått alvorlige bivirkninger, fra lungebetennelse, betennelse på hjerteklaffe, besviming ect.Bare i det lille nabolaget vårt er det 3 stk som sliter etter å ha tatt vaksina. Far min havnet på sykehus med alvorlig lungebetennelse. Og en venninne av meg ble syk med Korona.
Mediene sier at den er godkjent, noe som ikke er sant, FDA har ikke gitt en endelig godkjenning av "vaksina". EUA ( emergency use authorization) er bare blitt forlenget. En venn av oss i USA har fått beskjed om at hun MÅ ta denne "vaksina" ellers mister hun jobben!! "It's been mandated they said". Mange i helsevesnet i USA slutter i jobben sin, de vil ikke ta denne "vaksina", FDA de innhenter dataer for å se hvordan denne "vaksina" funker på folk. Det er rett og slett en gedigen utprøvelse på befolkningen.
Det er gått politikk i alt dette, og når har politikk ført med seg noe godt i helsesammenheng?

Det ser ut som alle vi har pratet med som har tatt denne vaksina oppfører seg som de er i en sekt. og vi som ikke tør ta den er helt dust, og så blir de så sinte på oss som ikke vil la oss stikke! Hvorfor gjør de det? Om de har tatt denne "vaksina" så burde de vel føle seg trygg på at de er trygge. Det er mitt valg om jeg vil utsette meg selv for evnt smitte med Corona, er det ikke?

Jeg må si at jeg er dritt lei hele dette maset de holder på med med vaksinering og få folk til å skamme seg! Og det at de skremmer alle, det er rett og slett skammelig det media holder på med. Jeg kjenner at jeg blir rett og slett så lei at jeg har lyst på melde meg ut av samfunnet. Vi har ingenting å skamme oss over. Det er vårt eget valg om vi vil ha den eller ikke.

Det er mye penger i dette prosjektet de holder på med. Og det er Big Pharma som sitter igjen med mesteparten av pengene og ingen ansvar, for det sikret de seg først. Blir helt kvalm av alt dette.
Avatar

Re: Tørr ikke ta Covid vaksinen….

sep 4 2021 - 11:16
Det er vel neppe noe nytt at big pharma tjener penger på legemidler. Det som er nytt er at folk plutselig ikke stoler på de samme legene som de går til med alle mulige andre helseproblemer. Hvis legen din forteller deg at du burde ta paracet hvis du har hodepine så vil du antagelig være enig i at det er en god ide. Men hvis du leser det lille arket som følger med så ser du at det er en liten mulighet for å få bivirkninger av forskjellig grad.

Det er ditt valg å ikke ta den, men det går ut over flere enn deg. Du kan smitte folk som er vaksinert, som igjen kan smitte folk videre.
Avatar

Hei

sep 4 2021 - 11:36
Jeg føler med deg Stavanger19 og det er ingenting å skamme seg over.Det er vårt eget valg om hva vi velger å gjøre.Det er så mye nysgjerrighet og dømming press som tydelig er fra samfunnet.Det er din kropp og du velger selv.Mange fullvaksinerte fikk covid 19 for det.

Black Hole sun med Paracet kan du slutte når du vil men vaksinen er det annerledes.Når du først har tatt vaksinen så har du tatt vaksinen.De bivirkningene angående Paracet det er over langtidsbruk og man kan slutte med Paracet.Dette er en vaksine som vi ikke kjenner godt til langtids bivirkninger av.

Jeg tenker det er opp til hvert enkelt menneske å bestemme om man vil ta vaksinen el ikke.Andre skal ikke dømme el man kan også si det er en privatsak.Det kan du si det er en privatsak.Du har ingenting å skamme deg over.
Avatar

Re: Tørr ikke ta Covid vaksinen….

sep 4 2021 - 12:59
Det er selvfølgelig ditt valg om du ikke ønsker å bidra til fellesskapet ved å ta en vaksine som ganger samfunnet som helhet. Mitt poeng var at alle leger i verden anbefaller deg å ta vaksinen. Og du stoler på legen din i alle andre sammenhenger bortsett fra denne. Burde kanskje tenke på hvorfor.
Avatar

Black hole sun

sep 4 2021 - 13:14
Hva får deg til å skrive at folk som ikke tar denne vaksina ikke er med på å bidra til felleskapet? Hva vet du hva vi gjør og ikke gjør? Denne uttalelsen din er veldig nedlatende mot mange som ikke vil, kan eller bør ta noe som kan føre til verre ting.

Leger er bare mennesker de også, mange leger har ikke tid til å sette seg 100% inn i ting de heller. Og om de går ut å anbefale en injeskjon av noe INGEN vet konsekvensen av på lang sikt er ikke en lege jeg burde stole på.

Er veldig ening med mrsfreak1983 her at denne injeksjonen er ikke reversibel. Og ingen vet langtidsvirkningen som er på dette.
Avatar

Black Hole sun

sep 4 2021 - 13:49
Det er nettopp slike holdninger som din som er farlig.Hva vet du om hvor mye folk bidrar til fellesskapet.Om man ønsker å ta vaksine el ikke er privatsak.Det er ikke din el naboens eller noens sin sak hva folk ønsker el ikke ønsker å ta i kroppen sin.Man tenker ikke på felleskapet når det gjelder andre veldig alvorlige sykdommer.Veldig ofte blir de glemt.Nok å se på spleis.no hvor mange desperate mennesker som trenger hjelp for behandling.Denne typen for holdninger som den du kommer med er det altfor mange av.Du har tatt vaksine så bra for deg.

Stavanger19 det er ingenting å skamme seg over.Om du vil ta vaksine er din privatsak.Det er bare å si det neste gang noen spør.
Avatar

Re: Tørr ikke ta Covid vaksinen….

sep 4 2021 - 16:43
Det var kanskje satt litt på spissen. Man bidrar selvfølgelig til fellesskapet på andre måter.

Men vaksiner mot smittsomme sykdommer er ikke bare en privatsak. Dine valg påvirker flere enn deg selv.
Avatar

Svar til Black hole sun

sep 4 2021 - 18:18
Om du mener det du skrev var satt på spissen, så har du kanskje ikke skjønt hvordan man setter ting på spissen.

Denne "vaksinen" hjelper ikke mot smitte, det har FHi og CDC melt fra om. De som er vaksinerte kan bli syk, og de kan smitte andre videre selv som "full-vaksiner"
Hvilke andre ordenlige vaksiner kan man bli smittet av, og så smitte videre syktommer man er vaksinert mot?
Jeg har ikke hørt om andre, men fortell emg gjerne om du vet.

En annen ting så har CDC i USA begynt å prate om at folk må "vaksineres" med en 3. dose for å opprettholde noe som de nettopp sa ikke funket.
Folk fikk beskjed om at ting skulle gå tilbake til normalen bare alle lot seg "vaksineres". Men så fikk man kontrabeskjed om at det ikke så slik ut pgs oss uvaksinerte for det er vår feil fordi vi smitter andre!!!!???

Visste du forressten at I USA ( muligens her til lands også) så er du betegnet som uvaksinert 14 dager etter at du er fullvaksinert!? Og om du da blir syk med covid så blir du regnet som uvaksinert og det blir registrert som det....
Skjønner ikke folk at det er all denne gass lightingen media og myndighetene holder på med som gjør en VELDIG skeptisk til det som foregår.
Ene øyeblikket gir de en rettningslinje og så snur de 180 grader om og forlanger at folk gjør holder seg til en annen rettningslinje som gjerne er helt motsatt av den første..

Det hjelper å følge med hva som skjer her i Norge, men også i USA, Europa, Australia og Asia. Merkelignok hører man ikke så mye av det som skjer i Afrika og sør-Amerika. Der må man lete veldig for å finne god nok info.
Avatar

Hei

sep 4 2021 - 20:36
Vel dere som dømmer og skal spørre ut og være nysgjerrig om man har tatt vaksine.Drive med forelesninger.Jeg anbefaler for fellesskapet å gå inn på spleis.no og se hvor mange trenger hjelp og behandling i utlandet.Da prater vi blant annet ms.Man har flere med Als.Det er sjelden så mange fra fellesskapet tenker på dem.


Vaksine er eget valg.Ingen skal føle skam el føle at man ikke bidrar for i bunn og grunn blir man syk av andre sykdommer er ikke det samme fellesskapet for en der da.
Avatar

Re: Tørr ikke ta Covid vaksinen….

sep 5 2021 - 00:04
Det er rimelig angstinduserende å se folk som ikke har vaksinepapirene i orden bli slått helseløse av politi med køller og skjold også.
Avatar

Stubborn

sep 6 2021 - 01:55
Det er forståelig at Tardetsommanhardet opplever personangrep.Stubborn om folk velger å ta vaksine el ikke er en privatsak ingen andre har noe med.Det er selvvalgt.Man skal ikke dømmes el legge på dårlig samvittighet kortet el egoisme kortet.Det å skrive at ved å være uvaksinert er det sjanse for å smitte andre som kan bli skadet for livet spiller på dårlig samvittighet kortet.For øvrig så er du litt kjedelig som du selv sier.
Avatar

Jeg har tatt begge pfizer vaksinene!

sep 6 2021 - 02:13
Jeg skal ikke si hva du bør gjøre. men tenkte å dele min erfaring. (Jeg er full vaksinert med pfizer)

Jeg tror jeg er som folk flest når det kommer til sprøyter.. men jeg ble overasket over hvor lite jeg merket. Jeg trodde at en sprøyte for noe så viktig skulle merkes mye mer. + det tok under 2 sekunder så var det ferdig.

Har ikke fått noen bivirkninger. Trodde jeg skulle kjenne noe etter 2 dose, men ingen ting har skjedde.
Av 20 stk jeg kjenner som er full vaksinert, så var det kun 1 person som følte seg i dårlig form etter sprøyte 2. Men hun er i topp form nå.
Avatar

Re: Tørr ikke ta Covid vaksinen….

sep 6 2021 - 08:24
Det er ikke noe 'kort' å si at å være uvaksinert øker risikoen for å smitte andre. Det er fakta.
Avatar

Til TS.

sep 6 2021 - 08:38
Noen har gode grunner å ikke ta den vaksinen.
Feks de som opplevde sterke bivirkninger av svineinfluensavaksinen eller har ekstrem helseangst.
Du kan evt dra en hvit løgn med legitim grunn eller be dem passe sine egne saker.
Så lenge du ikke jobber i helsevesenet så kan du fritt velge selv eller har nær familie i risikogruppen .
Jeg tok pfizer x2 , og hadde null bivirkninger , har hørt komboen Pfizer og modena er adskillig verre.

Sturbn: å snakke generelt om Vaksinemotstandere er IKKE personangrep. Personangrep er å gå direkte på personen og kalle dem ting, som jeg ser andre glemmer seg ut å gjør i tråder her inne og ellers i diskusjonstråder.
Avatar

Betydning Personangrep

sep 6 2021 - 12:32
Betydning Personangrep
Hva betyr Personangrep? Her finner du 2 betydninger av ordet Personangrep.

1- Personangrep
Ad hominem-argument eller personangrep (latin argumentum ad hominem, «argument mot mennesket») er en tankefeil der en søker å tilbakevise et argument ved å gå til angrep på den personen eller o [..]

2-Personangrep
er å gå til personlig angrep på budbringeren fremfor å konsentrere seg om budskapet. Personangrep blir ansett som lite konstruktivt og er et element som ødelegger diskusjoner og er derfor ikke tillatt på forumet. Opplever man personangrep så oppfordres man til å rapportere slik at en moderator kan fjerne det. Man skal ikke svare på persona [..]

Hilsen Administrator.
Avatar

en generell påminnelse

sep 6 2021 - 13:29
,..om vanlig folkeskikk, samt det å være enige om å være uenige.

Hilsen Administrator.
Avatar

Admin

sep 6 2021 - 13:49
Hva er vanlig folkeskikk i et flerkulturelt og liberalt samfunn? Får jeg den store folkeskikk-diskusjonen min nå?
Avatar

folkeskikk,..:)

sep 6 2021 - 14:01
Vær mot andre slik du ønsker at andre skal være mot deg.
Hilsen Administrasjon, og en fortsatt best mulig mandag.
Avatar

Vertinne

okt 7 2021 - 15:40
Hei trådstarter.

Jeg jobber som vaksinevertinne og som rådgiver på Koronatelefonen. Du er ikke alene om å ha betenkeligheter rundt denne vaksinen. Jeg snakker med ganske mange personer som har sterk angst knyttet til vaksinen. Noen velger å trosse angsten og ta vaksinen. Andre velger å ikke ta den. Felles for alle er at det er deres valg. Din kropp er din kropp og det er ingen som kan tvinge deg til å gjøre noe med den som du ikke vil. Og ditt valg skal respekteres av alle. Det er foreløpig helt frivillig å ta vaksinen her i Norge og så lenge det ikke er kriminelt å ikke ta den, kan du være trygg i den avgjørelsen du eventuelt tar.

Det er også viktig å huske på at massevaksinering av befolkningen også gir beskyttelse til de av befolkningen som ikke kan/vil vaksinere seg. Og det er helt og holdent hver enkelt persons valg hva de vil gjøre. Det er ingen som er bedre eller dårligere mennesker enn andre bare fordi de har tatt en avgjørelse for seg selv.
Til forsiden