Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tips til hvordan en kan takle utfordringer, stress og nervøsitet?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tips til hvordan en kan takle utfordringer, stress og nervøsitet?

aug 23 2011 - 23:55
Hei :)

Begynte å slite med angst for et halvtår siden, hvor jeg fikk anfall som ofte endte med at jeg besvimte. Nå er jeg veldig mye bedre enn hva jeg har vært, det ender sjeldent med at jeg besvimer når jeg føler på angsten, men jeg blir veldig sjelven og varm (naturligvis ettersom pulsen er på 1000000 slag i sekundet). Selv om jeg er mye bedre forbinder jeg nå hver minste nervøsitet med angst og anfall, og dette gjør at jeg blir super stressa og hundreganger mer nervøs når jeg kjenner at det er noe som gjør at pulsen øker bare litt. Angst for å få angst og anfall med andre ord.

Nå til poenget med emnet. Jeg starter på folkehøgskole nå til helgen, noe som naturligvis gjør meg nervøs å tenke på. Jeg er veldig redd for å det første få angstanfall, eller på andre måter gi fysiske tegn på at jeg er utilpass og har angst. Jeg vet at alle er nervøse de første dagene, og at jeg også kommer til å være det, men jeg er veldig redd for at denne nervøsiteten bare blir vridd til det negative at jeg ikke takler situasjonene og samtalene og går min vei.

Lurer på om det er noen som har noen tips til hvordan jeg kan roe meg selv ned når jeg er oppe i situasjonene som gjør meg stressa, evt tips til hvordan jeg kan unngå å tenke det værste når jeg er litt nervøs. Er det noen som føler de har vært i noen lignende situasjoner hvor de virkelig har utfordret seg selv, og vil dele sine erfaringer fra det, er jeg veldig interessert i å høre hvordan det gikk!

Silje
Avatar

Re: Tips til hvordan en kan takle utfordringer, stress og nervøsitet?

aug 24 2011 - 00:39
Angst for angsten er jo skikkelig ille og det kan ødelegge en dag for å si det slik. En kjenner en svetteperle eller et hjerteslag og tenker "her we go". Da gjelder det jo helt klart å ha for seg en del ting som man kan gjøre for att lugna ner. Min erfaring er at det å snakke om angsten hjelper og forstå mekanismen i kroppen. Når en vet hva som skjer så får en bedre kontroll over det hele. På skolen kan du også nevne at du har et problem med dette. Det er overhode ikke noe å skamme seg over da utrolig mange har problemer med dette. Stort sett så legger man ikke merke til det men når en har opplevd det selv kan en se det på folk sundt seg at dem strever en god del til tider.

Når det kommer til dette å snakke om angsten så er det viktigste din egen bearbeiding. Om du ikke har noen så snakk med deg selv. Still deg i speilet og snakk om at du har angst og hvordan det påvirker deg i hverdagen. Hvordan du føler deg og hvordan du kjenner det. Si det ut høyt. Da får du mer på utsiden om det og du kan også legge til at du har kontroll på angsten din. Om du ikke tror på det med en gang så vil det hjelpe deg masse.

Det finnes nok masse andre tips også og mye går på dette med å distrahere seg og slikt men for min egen del har jeg funnet ut at en direkte konfrontasjon med seg selv er mer effektivt og er varig. Det gjelder å teste litt forskjellig og finne ut hva som funker for deg og så bruke det for alt det er verdt til du har kontrollen selv.

Avatar

Re: Tips til hvordan en kan takle utfordringer, stress og nervøsitet?

aug 24 2011 - 13:53
Hei, jeg har og har hatt det sånn selv.. er redd for og få anfall og få angst..
Neste gang du blir nervøs.. prøv og syng en sang for deg selv, eller vis du klarer gå bort og si hei til noen, gjør ting som får tankene på andre ting..
Også prøver du pust dypt inn, og rolig ut igjen.. Også kan du prøve og gå ett sted hvor du får roet deg.. vis du allikvel skulle få anfall prøv og trekk deg litt vekk.. ikke hver redd for og trkke deg unna.. vet det er lettere sakt enn gjort.. men prøv. :)

Håper det hjalp bitte bitte litt..
bare legge meg til som venn, om ønsklig :)
Til forsiden