Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tips til bedre selvtillit?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tips til bedre selvtillit?

aug 13 2018 - 00:29
Hei!

Jeg merker at jeg har veldig lav selvtillit og selvfølelse. Dette kommer fra at jeg har hatt en vanskelig oppvekst og blitt mobbet. Jeg merker at det påvirker alle deler av livet mitt. Er det noen her som har vært i gjennom det samme? Og som har noen tips? Eller som har gått fra å ha dårlig selvfølse og selvtillit, til å få den bedre?
Avatar

Re: Tips til bedre selvtillit?

jan 25 2022 - 20:22
Hei

Jeg ser dette er et veldig gammelt innlegg, men jeg håper du ser hva jeg skriver en gang.
Gjennom barne- og ungdomsskole ble jeg mobbet for at jeg er kort, og fra 10års alderen også at jeg var tjukk. Dette er noe som har satt preg på meg og påvirker hverdagen min. Jeg går alltid å holder inn magen, selv om jeg er litt slankere nå enn jeg var i skoletida. Dette er jeg usikker på om jeg hadde greid å slutta med, med mindre jeg hadde lagt meg i trening for å bli fit. Etter jeg var ferdig med skole gjorde usikkerheten min til at jeg ikke virket attraktiv til en jobb jeg var på intervju til. Manglende øyekontakt, lav stemme og "jeg vet ikke" var alt for store faktorer. Med årene har jeg hoppet litt hit og dit i jobb gjennom nav og føle meg som en råtten "naver". Det jeg bare bestemte meg for en dag var å bare jobbe. Gi faen i om jeg tenker dritt om meg selv, da får jeg bare gjøre det. Men jeg jobbet hardt, uansett om jeg visste jeg ikke fikk ansettelse. Det var for MIN del. Nå var det tid for meg! Etter hvert havnet jeg hos en vekstbedrift som så potensiale i meg pga. hardt arbeid. De ble spurt av et bilforhandlerverksted om å starte en bilpleieavdeling for å klargjøre biler til salg. Jeg var den som ble spurt om å lede dette prosjektet. "Hva faen?! MEG?!" var reaksjonen min. Mind blowing at jeg som er så dritt skulle få en gylden mulighet som dette. Etter oppstart av avdelingen var jeg ansatt hos vekstbedriften for å drifte denne bilpleieavdelingen, og hadde ansvaret som fulgte med det. Et år senere hadde jeg vokst så mye på dette og løsrivning fra vekstbedrifta ble et tema. Jeg samarbeidet med min daværene sjef og et lokalt næringsfond (pengehjelp til oppstart av nye bedrifter) og fikk stiftet eget AS. I dag har jeg vært daglig leder i mitt eget firma over ett år, og jeg har fortsatt rester av dårlig selvtillit og selvfølelse. Men det er ikke lenger hemmende, da jeg kan dra stolthet i det jeg har fått til. Følte for å dele litt av min historie angående dette. Det kan ta lang tid å bygge seg opp fra et lavt sted, men prøv å tenk slik at om du er langt nede er det mye lettere å dra seg opp. Og hardt arbeid fungerer godt på selvfølelse. For da vet du med sikkerhet at du legger det lille ekstra i det du gjør, noe som igjen gir en viss stolthetsfølelse. Håper du får sett dette en gang, og deler hvordan du har det nå i forhold til 2018. :)
Til forsiden