Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tips mot angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tips mot angst

juni 29 2019 - 22:24
Jeg tenkte jeg ville dele med dere hva som hjelper mot angsten min.
Her kommer noen tips

1. Ikke gjør noe som trigger angsten, forteller følelsene dine deg at du ikke skal gjøre det, så er det nok en grunn for det.

2. Ro ned alt som påvirker deg negativt utenfra. For meg hjalp det å å slutte med alkohol, for med det fører det med seg fylleangst og dårlige venner.

3. Kutt ut overfladiske venner, ikke bruk tid på de som ikke bruker tiden sin på deg.

4. Trikset med å trene og komme seg ut og gå turer er ikke tull!

5. Uryddige rom, rot i skuffer og skap, ikke betale regninger og utsette ting fremmer angst hos meg. Få unna alle gjøremål og nyt freden som kommer etterpå! Vær ajour

6. Finn en hobby, interesse eller begynn å studere og kom deg videre! Det hjelper mye å fokusere på andre ting når tankene stopper opp og ødelegger mye av tiden.

7. Søk det som gir deg sjelero. Feks å kjenne på stillheten og gi deg tid til å reflektere over tankene. Bruk gjerne litt tid på å legge deg i sengen for å roe ned tankene og kroppen til du føler at ting har roet seg.

8. Finn en passelig døgnrytme. Legg deg i nogenlunde normal tid og føl deg opplagt neste dag.

9. Ha en fin dialog med familien din, ring gjerne din tante eller besteforeldre om du har og gi dem litt av tiden din.

10. Tenk positivt om deg selv. Behandle deg som du var en høyhet. Jo bedre du har det med deg selv, jo mer positiv blir du mot andre også.

11. Send en melding til sidetmedord og fortell hva du har på hjertet, de gir deg gode tips og råd til hvordan du skal håndtere deg selv og evnt dine plager. Bruk de som dagbok når du føler for det.

Kommer gjerne med flere tips om dere vil, men dette hjelper meg veldig :-)
Avatar

5 tips fra meg også

juni 30 2019 - 21:43
1: behandle deg selv som din beste venn. Hva så om du sier/ gjør noe klønete? Du ville ikke dømt andre folk rundt deg om de " dumma seg ut" så hvorfor være så fæl of dømmende mot seg selv.?? 

2: yolo. 
Den angstanken du har akkurat nå.. vil den bety noe om 5 år? Om1 år? Om 1 mnd? 1 uke? Imorgen? Hvis svaret er nei så har du allerede overvunnet angsten idag. 

3. Aksepter at nissen er med på lasset. 
Angsten vil alltid følge deg som en klegg, venter på å overfalle tankene dine når du minst venter det ( når du er sliten, uforutsette ting skjer osv ) Det er tross alt en sykdom. Men DU bestemmer . 

4. Prøv å sette deg selv i fører- setet. Hjernen som er årevis angrepet av angst vil gjerne repetere tanker fra dagen igår og dagen før det igjen. Angst og depresjon gjør at hjernen blir fysisk skadet og vil gå på autopilot for det er trygt og kjent. Men det ER mulig å bryte sirkelen. 

5.slutt å tro at andre folks aksept skal gjøre DEG til en person med mindre angst og større selvtillit. 
Du må være din egen lykkes smed og finne de tingene som gir DEG glede og sile ut det som stjeler energi fra deg


Avatar

:)

juli 1 2019 - 22:03
❤️❤️
Flere som vil dele sine tips?
Avatar

Morgen elder kveld?

juli 6 2019 - 19:12
For dere som har "slitt" med angst lenger enn meg. Er det normalt kveldene som er verst, eller når på dagen pleier det å være verst?
Avatar

Hei

juli 8 2019 - 03:02
Jeg opplever kvelder verst.når jeg har angst om dagen kan jeg dra til andre.har timer hos psykolog.om netter er jeg alene hjelpesløs og det er mørkt.da kan jeg ikke ta kontakt med noen rundt meg.men ellers om dagen kan angst komme når som helst.
Avatar

Re: Tips mot angst

aug 22 2019 - 02:49
Av egen erfaring vil angsten alltid følge meg. Men den kommer og går. Er kraftig eller mindre. Lang eller kort.
Etter mange år med angst, lærer man den å kjenne som en venn. En venn jeg kunne vært foruten.
Ok, når pleier denne vennen å dukke opp?
Jo han dukker opp når jeg tenker på ham. Når jeg tenker at nå håper jeg han IKKE dukker opp. Da kan du ta deg f....på at han er på plass.
Sult forsterker angsten. Han elsker sult. Jeg har alltid med meg medisin mot dette. Et knekkebrød
Avatar

Re: Tips mot angst

aug 23 2019 - 10:19
Jeg vil fraråde å unngå ting som trigger angsten. Det er fordi at det begrenser ofte dagliglivet og gir mer liv til angsten. Dersom man eksponerer seg for det som gir angst, vil til slutt kroppen lære at angst ikke er farlig. Dette er en av hovedelementene i kognitiv terapi og terapi for å bli kvitt angst. Jeg vet ikke om det er lov til å dele linker her, men jeg vet at NHI har moduler for selvhjelp med angst. Disse snakker mye om viktigheten av å eksponere seg. Ikke moro, men så fryktelig verdt det på sikt :-)
Avatar

Re

aug 23 2019 - 18:48
Jeg kan skrive under på at eksponering ikke alltid er det beste, fordi jeg selv har eksponert meg lenge for angsten min. Tror det er individuelt hva som hjelper, og for noen er angst faktisk en reaksjon på at noe ikke stemmer.

Kan ta mitt eksempel der jeg eksponerte meg for folk som ikke var bra for meg, eller det var det angsten sa, men jeg tenkte pokker heller. Det resulterte i et par år med paranoia og livredd for at desse folka skulle oppsøke meg fordi de var ustabilte nok til å gjøre det. Men er enig i å eksponere seg feks for folk på butikken eller utfordre seg selv generelt, bare du vet helt sikkert at det er bra for deg.
Men hva som hjelper for meg trenger nødvendingis ikke hjelpe andre, var som sagt bare "mine beste tips" - det som hjalp meg ut av det.
Avatar

Kom borti varsleknappen

aug 31 2019 - 00:27
Hei,
Jeg ville finne ut hvordan man kunne legge til venner.Men jeg kom borti varsle i det øverste innlegget-dette var ikke meningen.
Til forsiden