Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tips?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tips?

nov 29 2019 - 15:01
Hei, jeg er en 20 år gammel jente som lenge har slitt med angst. I senere tid har det begynt å bli verre og derfor påvirke meg mer. Jeg opplever å plutselig ikke få puste i sammenhenger der jeg føler jeg egt burde føle meg komfortabel og generelt det å kjenne på en følelse av angst unødvendig ofte (er ikke helt sikker på hvordan jeg skal beskrive følelsen).

Det jeg lurer på er om det er noen her som har tips til hvordan man kan komme seg ut av angsten idet det treffer. Jeg har hørt at man burde prøve å tenke på andre ting (ting som gjør meg glad og lignende), men dette er veldig vanskelig.

Setter pris på alle tips og råd :)
Avatar

Hei du Heeiiiaa

nov 30 2019 - 16:23
Akseptere angsten og være snill mot deg selv. Tenke at det er en liten jente som trenger trygghet fra 20 årige deg. I mitt tilfelle ser jeg at jeg det ikke er rart jeg strever med angst. Idag hadde jeg en dag der jeg ikke helt takler å gjøre det jeg råder deg til men sånn er dagene forskjellige kanskje? Igjen akseptere det og gjør det best for deg selv. Finne en balanse med å utforde deg selv og gjøre det som passer deg best.
Synes denne siden er veldig fin. Finni en av mine godeste venner her. Tusen takk for at du deler <3
Avatar

Takk for gode ord <3

nov 30 2019 - 18:02
Det er veldig godt å vite at man ikke er alene, og det hjelper denne siden meg med å forstå :)
Avatar

Hei du gode Heeiiiaa =)

nov 30 2019 - 18:44
Fint å kunne hjelpe/støtte hverandre og reflektere over ting. Så vil gjerne høre mer av dine tanker og erfaringer. Tenker jeg blir en stund på denne siden her nå for jeg har mye jeg må jobbe med nå. Men det kan bli så fint.
Klem klem
Avatar

Bare å ta kontakt :))

nov 30 2019 - 20:17
Jeg kan gjerne prate, er selv litt dårlig til å holde samtaler gående, men det er bare å spørre og grave :) Med hjelp og støtte fra andre og det å kunne få andres synspunkt på ting kan jo hjelpe med å få litt oversikt eller forståelser av ting på en måte. Jeg liker å prate med folk da er det lettere å holde angst/depresjon litt mer på avstand. Jeg sender deg en venneforespørsel, så kan vi evt. ta det der :D
Avatar

Hei

des 2 2019 - 18:58
Jeg sliter mye med angst selv, både generell og sosial angst. Prøver å finne ut av hvordan jeg skal takle det. Noe jeg nylig leste i en bok kan kanskje være nyttig. Det var at vi mennesker forutser fremtiden basert på det vi føler i øyeblikket. Og det stemmer godt med angsten min. Når jeg er redd, så tror jeg at det varer evig. Jeg kan ikke se for meg at det finnes noe etter angsten. Så det er noe jeg vil prøve å huske på når det står på. At det går over, at det finnes en tilstand uten angst etterpå. Jeg tror det er vanskelig å tenke på noe annet. Prøv heller å si til deg selv at ja, nå er jeg redd, men det vil gå over. Og prøve å puste dypt inn og ut til kroppen roer seg. Men det er jeg selv veldig dårlig på, glemmer å puste, så jeg vet at det ikke er lett.
Avatar

Hei hei :)

des 2 2019 - 21:16
Det hørtes ut som et veldig bra tips! Er ikke helt sikker på hvor lett det er i praksis, men kan iallfall være noe å tenke over :D

Tusen takk
Avatar

Re: Tips?

des 2 2019 - 21:43
Bare hyggelig! Er nok ikke alltid så lett, nei. Prøver selv å øve på å stå i angsten, tenke at den ikke er farlig, selv om den er vond.
Til forsiden