Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tilbakefall og opptrapping på zoloft

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tilbakefall og opptrapping på zoloft

des 8 2020 - 23:08
Heisann!
Jeg er 30år og ble vel så og si født med angst (en svakhet for det). Har vært redd mye av livet uten grunn, har din familie og ikke noe traumer av noen slag. Jeg har fått zoloft siden jeg var 8-9år og gått på det i 21år med ca et år av i 2014/15. Kræsjet etter mye press på jobb etter julekaoset og måtte starte. Alt i verden ble plutselig dritskummelt og jeg var redd hele tiden og skalv og hadde kaos i følelser og trodde jeg skulle bli gal etc. Ble delvis deprimert. Jeg har hatt det fint siden og fått 2 fantastiske barn og ny jobb og har hatt det så fint at jeg vurderte og slutte på medisin.. kort tid etter kræsja jeg gitt.. det er 3 uker siden. Trodde det var koffeinsjokk,men det var nok trigget av koffeinet også eskalere det for jeg kaldsvettet, fikk tunellsyn, løs mage uvirkelighetsfølelse etc. Jeg sleit i en time ca og var helt utslitt resten av dagen. Jeg var relativt normal dagen etter, men fikk et panikkanfall på jobb, men klarte å kontrollere det nok til at jeg bare følte meg veldig redd inni også måtte på do, så kollegene sendte meg hjem for de trodde jeg hadde dårlig mage. Wtter dette har jeg vært ustabil og vært mye redd og på det værste skjelver jeg som om jeg fryser ihjel og sitter på toalettet. Alle gjøremål skremmer meg.. spesielt tanken på å dra på jobb (jobber i butikk). Jeg har derfor måttet trappe opp i samråd med lege, fra 50mg til 75mg. Dette er dag 11 etter opptrapping. Jeg følte meg bedre etter 7 dager og følte meg nesten helt normal i 2 dager, men idag ble jeg redd og måtte på do og følte stress i kroppen igjen.. jeg begynner å gråte å føler meg håpløs og vil bare reddes fra denne tilstanden å være med barna mine og kose meg i jula..
Er det noen som kjenner seg igjen? Hvor lang tid tok det før dere merket bedring ved opptrapping av zoloft/sertraline?

Mvh sliten småbarnsmor.
Avatar

Re: Tilbakefall og opptrapping på medisin

des 13 2020 - 22:07
Hei. Det samme skjedde med meg 3-4 uker etter slutt. Hadde da gått på medisin i 11 år. Trappet opp til 100mg igjen. Merket bedring etter 2-3 uker, men falt litt tilbake da jeg plutselig sto midt i et samlivsbrudd. Skal flytte med tre barn om en ukes tid, og sliter vel mest med angst for angsten nå. Har vært slik siden jeg var liten jeg også, så vet hva du snakker om. Går nå hos terapaut som driver med metakognitiv terapi, og håper dette gir gode resultater. Ellers vil jeg anbefale deg boka " Gi litt mer faen" av Geir Wigtil. Står masse bra ang generell angst der.
Avatar

Tilbakefall

des 14 2020 - 00:58
Innlegget er redigert av administrator fordi innholdet ikke er i overenstemmelse med våre verdier.

Mvh.

Administrator
Avatar

Re: Tilbakefall og opptrapping på zoloft

des 15 2020 - 01:27
Tilbakefall her også! Brukt zoloft i mange år. Siste året har eg bare brukt zoloft, hadde tenkt å slutte med medisinen, men etter mye stress og angst siste mndene har det gradvis blitt verre. Nå er jeg økt litt zoloft igjen, har ca gått på det i litt over 2-3 uker. Redd hele dagen, skjelver, svimmel, hjertebank, mye uro, pustevansker, ekstraslag, kvalme, vondt i magen osv. Våkner på nettene med høy puls og i full panikk til tider. Har hus, mann og 3 barn. Vart sykmeldt 100 prosent nå for en uke siden. Prøver pusteøvelser for å slappe av, men er ikke alltid det hjelper. Prøver også å trene litt, samt yoga. Håper du får ei fin jul med deg og dine :-)

Innlegget er endret av Admin da vi ikke bruker dosering av medisiner her i forumet.
Avatar

Hei

nov 10 2022 - 20:51
Jeg fant dette innlegget etter å ha googlet symptomer på nedtrapping og opptrapping i fortvilelse. Gått på Zoloft i flere år nå med god effekt, med unntak av nattesvette. Pga det gikk jeg ned fra 150 mg til 100 med legen, sånn at nattesvetten kanskje skulle bli bedre. Etter en uke gikk jeg helt ned i kjelleren. Klarer ikke dra på jobb, gråter, har angst og føler rett og slett ingenting eller noe glede. Dette er grusomt. Begynte raskt med 150 mg igjen rett etter at jeg ble sånn, og gått på det i noen uker nå. Jeg føler ingen bedring. Jeg føler meg skikkelig bekymret for når det vil bli bedre, og lurer på om det ble bedre med dere som har hatt samme erfaringer. Hvor lang tid tok det? Og er dette vanlig?
Hilsen fortvilet jente
Til forsiden