Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Til dere som sliter med å sove.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Til dere som sliter med å sove.

okt 3 2011 - 00:44
Jeg antar det er flere som meg som sliter med å sove, men ikke ønsker å bruke sovetabletter. Jeg har oppdaget enkelte ting som hjelper meg, med å slappe av sånn at jeg sovner kjappere enn vanlig.

Jeg anbefaler for det første Valerina natt, som er et reseptfritt naturlegemiddel som man får kjøpt på apoteket eller en helsekostbutikk. Det funker kjempe bra for meg.

Jeg anbefaler også en koffeinfri te som heter Night time. Den er også beroligende.

Og til dere som har iphone, ipad eller ipod touch så vil jeg anbefale to apper. Den ene heter 20 minutes deeply relaxing sleep with hypnosis. Og den andre heter Relax & sleep well by Glenn Harrold.

Den første er mest ment for å hjelpe deg med å slappe av. Og den andre er ment for å hjelpe deg med å sove. Begge appene er gratis :)
Jeg er vanligvis veldig skeptisk til hypnose, spesielt ved hjelp av en app. Men jeg prøvde det og det funker som bare det! Virkelig verdt å prøve!


Avatar

Re: Til dere som sliter med å sove.

okt 3 2011 - 10:43
Man kan også få kjøpt sove te på Søstrene grene, den fra Celestial seasonings. med en bjørn på.

Også funkerer det overaskende bra med en pils, det sløver hjernen slik at man blir døsig.
Avatar

Re: Til dere som sliter med å sove.

okt 3 2011 - 15:28
Kanskje jeg skal prøve på det..! Sliter enormt mye med søvnen..
Såver ikke mange timene i uka, og mangler en ganske god del timer for og si det slik..
Syntes det er ekkelt og gå såpass lenge uten søvn at jeg svimer av og er kaste opp kvalmen...
Skal prøve ditt!:)
Avatar

Re: Til dere som sliter med å sove.

okt 4 2011 - 04:24
Ikke noe av det der har hjulpet på meg. Jeg har også prøvd sovemedisin uten at jeg faktisk sover. Hjernen min reagerer med fare hvis jeg holder på å sovne. Den overprøver faktisk absolutt alt som heter sovemedisin.. Så her sover jeg nesten ikke i det hele tatt. Fra forrige søndag til forrige torsdag hadde jeg max fire timers søvn, altså fire timer jeg ikke kunne redegjøre for.. Natt til fredag sov jeg delvis, bare avbrutt av de marerittene som er årsaken til hjernens faresignal. Natt til lørdag og natt til søndag, likedan.. Men fra søndagsmorgen til nå har jeg enda ikke sovet.. Blir litt sliten, egentlig, men ikke alvorlig trøtt... =) Men nå skal jeg prøve å sove litt, siden jeg skal til legen i morgen, og nødvendigvis må ut å kjøre bil....
Avatar

Re: Til dere som sliter med å sove.

okt 5 2011 - 21:04
Hjernen min varsler også fare når jeg holder på å sovne, sovepiller funker derfor heller ikke på meg. Ikke så rart når jeg blir redd for å sovne, sovepiller skaper naturlig nok mer angst da. Har du forsøkt Catapresan? Er ikke sovepiller, men blodtrykksdempende egentlig mot migrene, men demper stressreaksjonene i kroppen litt slik at du ikke skvetter like lett hver gang du holder på å falle i søvn. Funker til en viss grad for meg hvertfall..
Avatar

Re: Til dere som sliter med å sove.

okt 11 2011 - 23:37
Jeg prøver fortiden og få ett normalt søvnmønster, etter 5 år med medisiner. Og det er ikke lett. Har også noe effekt av te, lydbøker og guided søvnmeditasjon.

Men mitt største problem er at jeg opplever at jeg har NÅ fått "lakenangst", bare det nærmer seg leggetid begynner jeg å bekymre meg for mangelen på søvn/innsovning.

Det var så mye lettere når medisinene "knocka" meg helt ut ved leggetid.

Til forsiden