Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tar du seroquel?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tar du seroquel?

des 11 2012 - 12:45
Hvis du tar seroquel: Hva tar du den for? (sosialangst? )
Og hvor mange mg tar du? Og hva er din kjønn og alder?
Avatar

hei.

des 15 2012 - 17:18
Jeg har fått tilbud om det,men vil ikke ha! Jeg har fått beskjed om at det er antipsykosemedisin,men det funker kanskje mot angst lidelser også?
Avatar

ja

des 19 2012 - 23:05
ja det funker mot angstlidelser også.

Noen andre som tar seroquel , hvor mange mg? Og føler dere bedre enn før dere starta?
Avatar

Seroquel

des 19 2012 - 23:40
Hei

Jeg har ofte sterk angst og en uholdelig indre uro - jeg er deprimert og klarer ikke å jobbe lengre.

Eg har tatt seroquel i noen måneder nå - å kjenner at det hjelper meg kjempemye. Nettene er roligere å søvnkvaliteten er mye bedre -selv om jeg husker drømmer bedre enn før ! Dagene går bedre å jeg har et jevnere bedre liv i hverdagene. Jeg har mer energi til å gjøre flere ting enn før - men kveldene kan fremdeles være helt pyton, da kan jeg ta 100 mg tidlig på kvelden om jeg kjenner at jeg trenger det - tar 200 mg på kveld - og har sipralex på morgenen. Jeg har og lagt meg til et dårlig spisemønster ved at ejg spiser kjempemye å usunn mat på kveldene - å småspiser gjennom dagene mer enn før jeg startet.

Jeg ble og veldig skeptisk når jeg fant ut at di er antipsykotika - JEG ER VEL IKKE GAL ! Men di hjelper på min uro å demper og tankekjør - så kanhenne di gjør slik at jeg ikke blir gal istedet ?

Disse tablettene har gjort at jeg har kunnet begynne å tenke så smått litt fremover - hobbyer, skole eller jobbe ? er ikke klar ennå, men nå tenker jeg at det kan være mulig - en dag - å vende tilbake til et vanlig liv som bidrar til samfunnet igjen.

Jeg vil ikke anbefale eller fraråde seroquel - bare fortelle om min opplevelse. Har hørt fra andre at det kan være veldig vanskelig å slutte igjen med disse medisinene, men det er noe jeg ikke har prøvd ennå
Avatar

angst og antipsykotikum

des 20 2012 - 21:48
Jeg tar ikke Seroquel, så jeg har ikke noe kjenskap til dem. Jeg tar Truxal ved behov, som er et annet antipsykotikum. Har generalisert angstlidelse (GAD). Ikke så uvanlig at man får et antipsykotikum for forskjellige angstlidelser, så du trenger ikke være redd for at du er "gal" bare fordi du er blitt satt på et antipsykotikum.

Tar Truxal ved behov. Hjelper noe på angsten, spesiellt når jeg har veldig sterk angst på natta og ikke får sove. Har aldri hørt om at et antipsykotikum er vanedannende, så jeg tror ikke du trenger å være redd for at de er vanedannende (nå er ikke jeg noen fagperson vel å merke, men fastlegen din kan sikkert svare deg på det). At de ikke er vanedannende er en stor fordel fremfor benzodiasepiner (Valium, Vival, Sobril etc.).
Avatar

Til Mr.knut84

des 20 2012 - 21:57
Hvordan virker Truxal? Hvor lang tid tar det før den "slår inn", og hvordan demper den angsten? Er den sløvende?
Avatar

Truxal

des 20 2012 - 22:32
Den virker forhodsvis fort, kanskje 20-40 minutter. Kan sikkert variere litt fra person til person. Nå tar ikke jeg noen høy dose av dem (7,5 til 15 mg). Kan sikkert ta dem flere ganger om dagen om jeg ønsker det (det gjør jeg i hvert fall om jeg har en dag med veldig sterk angst). Fikk Truxal første gang jeg var innlagt. Da kunne jeg få inntil 50mg i løpet av et døgn. De som får dem mot psykoser får nok ganske mye større doser.

Kan av og til bli litt "tung" på dem når jeg tar 15 mg men merker ikke at jeg er noe sløvere når jeg tar 7,5 mg. Truxal hjelper på angsten, men ikke kjempemye. Nå kan jo litt angstdemping ofte bety veldig mye som du sikkert også har erfart. Det lille som skal til for at man klarer å konsentrere seg og gjøre noe. Da jeg fikk dem første gangen sa legen at noen kunne bli litt "tunge" på dem. Men ting er jo veldig forskjellig fra person til person når det er snakk om den slags medisiner.

Truxal har noe mer bivirkninger enn andre antipsykotika. Har sikker ikke så mye å si om man tar veldig lave doser eller bare av og til ved behov. Har ikke hatt noen bivikninger av dem selv når jeg tar 15 mg. Hadde jeg fått tilbud om å prøve ut et annet antipsykotikum mot angsten hadde jeg nok gjerne gjort det for å se om jeg kunne fått mer effekt. Får ikke kjøre bil på dem, så jeg venter litt før jeg setter meg bak rattet. Kan sikkert være litt forskjellig hva man får beskjed av legen om (står ikke varseltrekant på pakka).
Avatar

Bivirkninger

des 20 2012 - 22:37
Hvilke bivirkninger er de vanligste da? Vet du det? Det hørtes litt interessant ut. Jeg sliter i perioder meg veldig mye angst, og har ingenting som kan dempe det litt. Så jeg sitter bare og omtrent klorer meg ned i sofaen, om jeg ikke sover hele tiden.

Så neste legetime tror jeg at jeg skal spørre om den. Jeg går på Abilify da. Kan jo være det er noe av det samme? Bare min tar jeg daglig.
Avatar

virkning

des 20 2012 - 22:44
Nå har jeg ikke noe annet å sammenligne med Sobri, siden Truxal og Sobril er de eneste medisinene jeg har fått for angsten. Sobril (som er et beroligende, muskelavslappende middel (benzodiasepiner)) føler jeg virker mest på kroppen. Truxal hjelper mer på hodet og deretter litt på kroppen føler jeg. På Sobril har jeg kanskje tankene der fortsatt men kroppen reagerer liksom ikke på dem og det blir ikke en ond sirkel med tanker og kroppen. På Truxal blir tankenelitt mer dempet for meg, men kjenner fortsatt angsten sitter litt i kroppen men den er ikke fult så urolig.
Avatar

bivirkninger

des 20 2012 - 23:00
Leste en gang på pakningsvedlegget. Husker ikke så mye av hva som stod der om bivirkninger. Nå er det gjerne slik at bivirkningene av slike medisiner er ved høye doser over tid. Nå tar ikke jeg dem fast og når jeg tar dem er det en ganske lav dose. Tipper den vanligste bivirkninger for dem som tar dem fast er vektøkning. Går ann å gå inn på siden til det som kalles felleskatalogen. Da kan man lese pakningsvedlegget til Truxal (det papiret som er i alle pakker med medisiner), eller "google" "truxal" og "pakningsvedlegg" eller "truxal" og "felleskatalogen". Legen din kan kanskje ha erfaring med hvordan folk han/hun har skrevet dem ut til.
Til forsiden