Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tanker rundt samvittighet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tanker rundt samvittighet

jan 6 2009 - 22:25

Jeg lurer på om det er flere som opplever såkalt dårlig samvittighet uten grunn? På en eller annen måte syns jeg det er så lett å vri situasjonen opp ned, slik at alt virker som om det er min egen skyld. Som om det er meg som ikke er bra nok, som om det er meg det er noe galt med. Rett og slett en misoppfattelse av hele situasjonen, der du påtar deg skyld i situasjoner du vet du er uskyldig i.

Er det noen som har noen synspunkter eller meninger om dette?
Mvh jente
Avatar

Re: Tanker rundt samvittighet

jan 10 2009 - 00:53
Hei,
ja eg opplever stadig at eg tar på meg skylden for ting som ikke er min feil, av og til ingen sin feil i det hele tatt ! ! ! Vet hvor det kommer fra. Vond oppvekst med å være syndebukk, bli mobbet og banket opp, få skylden for ting hele tiden, så de andre, søsken ikke også skulle få juling.

Det er lenge siden nå, eg er stolt over å ha overlevd, og det går faktisk kortere og kortere tid mellom at eg tar på meg skylden automatisk av gammel vane for ett eller annet, til eg skjønner, hei, nå er det det som skjer igjen, og det skal eg ikke ha noe av lenger :-) Og når eg vet om det, da kan eg si fra om det til de det gjelder.

Lykke til
Avatar

Re: Tanker rundt samvittighet

jan 11 2009 - 12:36
Takk for fint svar! :) Aldri tenkt på hvor det kommer fra på den måten!
Avatar

Re: Tanker rundt samvittighet

jan 20 2009 - 15:05
Ja jeg kjenner meg godt igjen her, og sliter med å håndtere mange situasjoner pga. dette faktisk. Jeg føler meg ofte så skyldig at det rett og slett stråler ut av meg. Eksmepelvis kan jeg skjelve og får reaksjoner som kan likne på nervøsitet. Ergo om jeg blir bebreidet for noe så reagerer kroppen min akkurat som om jeg skulle ha gjort det, men det jeg sier/forteller er jo stikk i strid :/
Avatar

Re: Tanker rundt samvittighet

jan 22 2009 - 22:56
Ja, jeg er fullstendig enig, og forstår hva du mener. Oppgaven blir vel på en måte å kurere seg selv fra alt som heter skyldfølelse.
Avatar

Re: Tanker rundt samvittighet

jan 26 2009 - 14:24
Jeg tror det er bra med samvittighet, men ikke når du tar på deg altfor mye skyld. Spesielt ikke når det i realiteten ikke er din feil alt som skjer.
jeg tror problemet er å lære forskjellen på en samvittighet som sier fra, og skyldfølelse kamuflert som dårlig samvittighet.
Går du rundt med konstante samvittighetsplager, kan det bli vanskelig for både deg og andre å vite hvordan en skal forholde seg til diverse situasjoner.
Til forsiden