Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tankekjør

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tankekjør

aug 2 2019 - 13:38
Hei.

Er det noen som har tips til å stoppe tankekjør, har diagnose generalisert angst
Avatar

Hei

aug 2 2019 - 22:51
Har egentlig ikke det..men gar slitt med vanvittig mye tankekjør i en treårsperiode..helt forferdelig og helt umulig å stoppe. Jeg vet ikke hva tankekjøret ditt handler om? For meg var det, og er fortsatt, mye som handler om andre mennesker. Jeg trodde det bare var tanker..men jeg hørte at det for meg sannsynligvis handler om følelser. Jeg regulerer følelser ved å tenke og tankekjøret roer seg om jeg snakker masse om hva jeg føler..litt vanskelig å få taket på for meg ihvertfall. Men tankekjøret har faktisk blitt mindre etter at jeg klarte sette mer ord på følelser..og jobber videre med dette. Vet at for noen går tankekjør mest i dagligdagse ting..og da vet jeg ikke..allikevel interessant og nytt for meg at tankekjøret på en eller annen måte handler om følelser..og kanskje du får eller kan få hjelp av noen du også som forstår og kan hjelpe med det? Ville bare dele det med deg.. Men før jeg fikk noe hjelp og alt var på det verste..da måtte jeg bare gi opp og la tankene bare kjøre :( la likevel etter hvert merke til at det stoppet om noe engasjerte meg nok eller jeg opplevde andre positive følelser..altså tilbake til følelsene igjen..noe som traff meg følelsesmessig.
Avatar

Hei

aug 2 2019 - 23:47
Tankekjør er kompliserte. De er litt som snøballen ned bakken. Større og større og vanskeligere å stoppe.

Det som hjelper best er å snakke om dem tror jeg.

Andre ting kan være å skrive dem ned. Eller prøve å distrahere hjernen. Bøker. Serier. Musikk. Hobby. Jobb. Trening.
Avatar

Re: Tankekjør

aug 4 2019 - 15:46
Det går mest i sånne katastrofetanker, redd for at noe galt skal skje. Skummelt alt som skjer ute i verden. Livredd for å gjøre feil, gjør jeg det så har jeg mistet jobben, ødelagt huset med engang. Har fått avslag på behandling på dps, var vist for frisk....
Avatar

Re: Tankekjør

aug 16 2019 - 23:36
Jeg sliter med tankekjør, men det var verre før. Zoloft og quetapin om kvelden har hjulpet meg. Det roer ned systemet. Ellers så syns jeg det hjelper å holde seg opptatt med ting. Da har man ikke så mye tid til å gruble ting i hjel. Veldig synd at du ikke fikk plass hos dps. Kan privat psykolog være noe?
Til forsiden