Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tankekaos

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tankekaos

mars 1 2022 - 12:26
Hei!
Så lenge jeg kan huske har jeg alltid vært veldig oppmerksom og hatt veldig god hukommelse. På én måte kan dette være en positivt egenskap å ha, men i lengden har dette vært veldig krevende for meg. Jeg har alltid vært utrolig engstelig og overtenker hele tiden. Nå i det siste sliter jeg veldig med å fokusere ettersom jeg har engstet meg veldig mye for tankene mine, og dette er tanker som jeg ikke klarer å beskrive, men jeg skal forsøke å fortelle det på en forståelig måte:
Hvis jeg befinner meg et sted (for eksempel hjemmet),så av en eller annen grunn samler hjernen min alle inntrykk og følelser jeg har fått fra ett/ flere steder jeg har vært før, og gjør at jeg ikke kjenner meg igjen hjemmet. Ikke misforsto meg rett, for jeg husker hvem jeg er, hvor jeg befinner meg og lignende, men når hjernen min henter alle inntrykkene jeg har fått fra et annet sted, mister jeg inntrykkene og følelsene jeg allerede har lagd i stedet jeg befinner meg på (hvis det gir mening). Ikke bare skjer dette hjemmet, men det kan skjer hvor som helst og når som helst. Jeg føler jeg mister bakkekontakt og er i min egen verden når det skjer. Jeg er veldig redd for at jeg har en alvorlig psykisk sykdom som ingen andre enn meg selv har, så jeg håper noen kjenner seg litt igjen i det jeg føler. Jeg har fått høre at det kan være at jeg er veldig høysensitiv og tar inn alle inntrykk som jeg får fra et sted, men jeg vet ikke. Jeg liker for eksempel ikke å reise ettersom jeg får så mye nye inntrykk og følelser i et nytt land eller i en by. Er dette vanlig? Ikke nok med disse tankene så føler jeg meg gal. Jeg har alltid vært veldig redd for å bli gal, men nå i det siste så føler jeg at jeg er i min egen boble og ikke klarer å tenke helt klart. Det kan være på grunn av mye skole og stress, men jeg føler jeg trenger et svar på hva det kan være får å roe meg ned.
Kjenner noen seg igjen i disse tankene, hva kan det være, og er det noen jeg bør kontakte?
Avatar

Re: Tankekaos

mars 1 2022 - 17:37
Det du opplever er nok ikke så uvanlig som mange vil ha det til. Når man er stresset arbeider hjernen med en større belastning enn til vanlig, så det viktigste er å identifisere og eliminere så mange stressfaktorer som mulig. Du kan kanskje også ha nytte av å lære deg teknikker for å sortere og administrere tankene dine, slik at du bruker mindre energi på det. Og vær veldig selektiv med hva slags mennesker du tillater å være en del av livet ditt - det er mange som vil "hjelpe" deg med slike utfordringer, men ofte gjør de bare ting mye verre.
Avatar

Re: Tankekaos

mars 1 2022 - 18:22
Tusen takk!
Til forsiden