Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Synsforstyrrelser

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Synsforstyrrelser

juli 1 2012 - 13:42
Noen med angst som har problem med synet? Føler jeg er blitt så var for skarpt lys. Og i noen tilfeller veldig trøtt i øynene.Tror vel at jeg ser normalt, men har i det siste hengt meg fryktelig opp i dette.. Selvsagt redd for om jeg har noe øyesykdom på gang - ender vel opp hos legen snart :p.......
Avatar

Re: Synsforstyrrelser

juli 1 2012 - 15:40
Hei, jeg har også bekymret meg for det der, jeg er mye svimmel og av og til føler jeg at det er "noe" med synet, akkurat som det er noe i utkanten av synsfeltet på det ene øyet. Jeg gikk og tok en synstest, men jeg hadde fint syn. Det er visst ikke uvanlige symptomer ved angst. Jeg har funnet denne siden ganske nyttig: www.nomorepanic.co.uk/articles/symptoms/
Synsforstyrrelser står ganske langt oppe.
Avatar

Re: Synsforstyrrelser

juli 1 2012 - 19:37
hei,
Utrolig men sant, en tråd om angst og syn...har googla tema tidligere men ikke funnet noe, og trodde det bare var meg som hadde dette. Eller at det ikke var en sammenheng. Derfor utrolig bra at du nevner dette Sofie! Har nemlig veldige plager med synet, noe jeg merket først for en ca 14-15 år siden. Da var jeg ca 32 og hadde slitt i mange år med angst allerede. Etter slitsomme dager på jobben - hadde mye angst samtidig som det var et helsikens stress - så "svømte det litt forran øya etter jobb. Og følte vel at muskelaturen strammet seg mer og mer rundt øynene. Med linser var derimot synet tilnærmet bra. Så i det store og hele så var det plagsomt når jeg var kjempesliten men ellers hadde jeg en grei synskomfort. Det som forverret situasjonen for min del var at jeg valgte nærsyntoperasjon i 99/2000. Tenkte at det ville hjelpe - og øyelegen ved Argus her i Oslo lovte også "linsesyn" Den ble TOTALT misslykka.....laaaaang historie, selv om legen i etterkant konkluderte med at den var MEGET vellykket.... Har siden null kontroll over fokus og muskelatur. Og angst og spenninger hjelper ihvertfall ikke nå. De klarer rett og slett ikke finne fokus lenger - litt som et speilrefleks i dårlig lys som bare surrer frem og tilbake - men de prøver automatisk og jeg får aldri ro. Føler at øya bare vrenger og vrir seg. Kan berolige dere andre med at dette skyldes 90% operasjonen - angrer bittert - kommer rett fra en rusletur i byen og som vanlig så er jeg helt skutt når jeg kommer hjem. Klarer ikke å forholde meg til andre ting eller andre på en naturlig måte siden øya bare roter det til - i tillegg føles det også som å ha fått operert inn andre sine linser... - og alt er bare stress. Min hverdag etter 99/2000.
Vel, dette var kanskje litt "over the top" i forhold til de plagene en åpenbart kan ha i forhold til angst men måtte bare få det ut!:) Har brukt mye penger og energi på å finne en løsning uten hell. MEN det eneste som faktisk har hjulpet en liten periode, er når jeg har tatt tabletter anbefalt av fastlegen mot angst - og også en øyelege i Drammen mot nystagmus/øyekrampe - samme type tablett, nemlig Rivotril. Epilepsimedisin i utgangspunktet tror jeg men samme funskjon som vival o.l.Da roer kropp og sjel seg - og selv om jeg ikke ser bra etter operasjonen så er øya rolig og synskomforten grei. Da har jeg det egentlig bra og kan være meg selv. Aberet er jo at det ikke er bra over tid å stå på slik medisin pga. avhengighet og ev. bivirkninger. Og er anti tablett mann så lider heller i stillhet. Tar heller enn øl i ny og ne- som nå - og blir litt lystigere til sinns.
Ta GJERNE kontakt med meg - kjenner de fleste øyeleger/optikere/ortoptister det er verdt å prate med - ihvertfall de jeg har god erfaring med som jobber med hjertet og hjernen - om dere skulle ha behov for det.
En meget bra link jorgernaa! Der stod det litt av hvert ang symptomer på angst. Nyttig og beroligende også siden man får bekreftet ting og tang. Kjenner meg svært godt igjen i mye der. Sender dere en venneforespørsel begge to:)
Avatar

Re: Synsforstyrrelser

juli 1 2012 - 20:53
Jeg har og problemer med synet, og var og en periode veldig overfølsom for skarpt lys / vanlig sollys ute, men det ga seg med tiden. Nå har jeg problemer med at hvis jeg ser på et bilde på en vegg f.eks. og flytter blikket over et annet sted, så ser jeg omrisset av bildet ennå. Jeg føler og at mørke-synet har blitt betydelig verre, altså at synet ikke fungerer like bra i mørket som det gjorde før. Jeg har det også slik at hvis jeg ser en stålrist eller noe annet med likt mønster og mangen ruter, så har øynene mine en tendens til å bli forvirret....og når vi er ute og kjører og stopper f.eks på rødt lys, så blir jeg ofte stresset, for når de andre bilene begynner å kjøre, så får jeg en følelse av at det er vi som ruller bakover.
Avatar

Re: Synsforstyrrelser

juli 1 2012 - 20:54
har synsforsyrrelser jeg også. og veldig lyssky. men er også plaget med lysglimt, selv når jeg lukker øynene. noen andre? ;)
Avatar

Re: Synsforstyrrelser

juli 2 2012 - 14:19
Takk for info, jeg finner også den siden beroligende. Kjipt å høre om dine dårlige erfaringer med øyeoperasjoner. Hyggelig at du la meg til, bare å skrive om det er noe.

J
Avatar

Re: Synsforstyrrelser

jan 30 2023 - 21:26
Jeg joiner inn med eureka, en tråd om dette.

Vanlige synstester avdekker ikke problemer som kan gi angstreaksjoner. De gjorde det ihvertfall ikke i 2012. Prøvd en optiker eller øyelege som ser nærmere på samsyn og skjelingsvansker ?
Til forsiden