Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Symptomer på høyre side hele tiden

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Symptomer på høyre side hele tiden

juli 15 2019 - 14:33
Jeg opplever at jeg stort sett bare har symptomer / smerter på høyre side av kroppen. Det er på høyre kinn / kjeve at jeg kjenner leamus, det er i høyre tommel jeg kjenner leamus. Det er i høyre arm at jeg merker diffus smerte og ubehag som stråler ut fra albue og nedover mot hånda og fingrene. Det er i høyre lårmuskel at jeg kjenner muskelspenninger og noen ganger leamus og det er mest i høyre legg at jeg kjenner tendens til krampe og leamus noen ganger. Svært lite plager eller symptomer på venstre halvdel. Jeg venter fortsatt på MR svar, skal til lege i neste uke. Jeg merker også økning av smerte i fingrene, nesten som nervesmerter. Jeg sliter med dette, men skjønner jo at svaret ikke ligger på denne siden, men hos lege forhåpentligvis. Tenkte bare å høre om flere opplever det samme. jeg har også tenkt på revmatiske smerter, MS, fibromyalgi, men syns det er så vanskelig å finne noe mønster i dette.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 15 2019 - 15:42
Jeg anbefaler deg på det sterkeste å prøve å "la det være" frem til du skal til legen. Ikke google, ikke noe som helst sånn frem til legebesøket. Jeg kan godt forstå hvis du blir urolig, og kroppen er rar, men du får de beste testene hos legen, og ikke vær redd for å spørre om alt. Kjempefint du har vært i MR! Hvis du klarer så anbefaler jeg deg å prøve å distrahere deg selv.
Jeg dristet meg til å svare fordi jeg har MS, og har hatt det i ti år, og forstår veldig godt at man blir stressa når man kjenner ting man ikke kjente før kanskje. Det er lett å bli opphengt. Det er irriterende med slike fornemmelser, og må så jeg er glad du har legetime:) Tanken er ofte verre enn å faktisk "ha det". I mitt tilfelle er det slik. Derfor, prøv å bare gjør andre ting; avspenning, trim (gå en tur) eller uansett hva du liker å gjøre. Kroppen er kjemperar, og vil si med en gang at det du opplever er ikke farlig. Det er plagsomt, og skummelt om du ikke har kjent det før. Om du blir stressa av det så kan de virke forsterket. Stråling er ofte noe i klem, og er ubehagelig men ikke farlig. Leamus er dritirriterende. Hurra for at du skal til legen! Får ikke vektlagt det nok, PS: Når man blir veldig fokusert på symptomer som det så har de en tendens til å "bli større". Ikke farlig, bare plagsomt!
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 15 2019 - 21:33
Hei Mandeltre! Takk for at du svarte. Jeg syns kroppen oppfører seg veldig rart for tida. Først har det vært leamus i noen måneder. Nå har altså disse diffuse smertene dukket opp. Har prøvd å unngå googling men tankene om hva dette kan være streifer meg ofte. Moren min sier at hun også til tider opplever smerter og ubehag spesielt på høyre side av kroppen. Plutselig er det vondt i kneet, så hopper det til håndleddet, så i armen eller i ankelen. Vet at det er revmatisme/artrose i familien og legen antydet sist gang jeg var hos henne, at jeg kunne ha fibromyalgi. Men får bare smøre meg med tålmodighet og vente til legetimen.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 15 2019 - 22:16
Jeg kan anbefale å tøye litt ekstra i beinet, ikke sånn at det gjør vondt da, men strekke ut litt og hold deg komfortabel varm. Da slapper musklene litt av. Ønsker deg lykke hos legen, og heller ta kontakt med legesenteret du tilhører, fremfor Dr.Goole. :)
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 15 2019 - 23:00
Jeg syns det gjør godt å tøye og massere legg og lårmuskler. Føles til tider ut som at jeg er skikkelig mørbanka og har vært på en tøff fjelltur. Men så bare verker det rundt omkring
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 16 2019 - 15:04
Mmm, det gjør det av og til. Det er helt ufarlig. Vi har så mange nerver i kroppen, og de sier fra av det minste ting. Når man først er litt engstelig så virker det litt større enn det er. Husk: kroppen tåler ekstremt mye, og kroppen er bare sånn. Graden kommer an på hvor mye du velger å tillegge det oppmerksomhet.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 16 2019 - 20:48
Det som er dumt, er at jeg får mere smerter rundt i kroppen etter å ha begynt å trene litt mer. Trener styrke trening samt sykler og går en del. Får vondt i armene, håndledd, knær osv. Kjenner også at leamusen «blomstrer opp» etter trening. Frustrerende å ha det sånn. Prøver å få angsten og bekymringene bort ved å trene og være mer i aktivitet, men da blir jeg straffet med mere vondt.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 16 2019 - 22:40
Kroppen din elsker deg selv om du får smerter, kun av den grunn av at du beveger deg. Vet det høres rart ut. Du behøver ikke ta det helt ut naturligvis. Du blir ikke straffet. Det er kun en konsekvens av den fysiske aktiviteten.men vet jo det kan føles slik. Jeg forstår veldig godt det er frustrerende. Men det er alltid lett for en utenforstående å si. Det er viktig med restitusjon også. Utfordringen er å være med i ubehaget. Det er trening i seg selv å.. ikke reagere på alle fornemmelser. Ikke gi etter. Med alle former for angst er det store og mest slitsomme å _ikke_ gi etter, men å la det være. Det du kan forsøke å gjøre er å tenke, eller si høyt, når du kjenner en smerte eller fornemmelse: stikk. Stråle. Uansett hva det er, og så flytte fokus utover på noe i rommet, eller hvor du enn befinner deg. Og gi deg selv litt rom for at du faktisk syns det er ekkelt og ubehagelig. Husk at det er ikke farlig. Leamus er også helt ufarlig. Det er bare muskelsammentrekninger. Helt vanlig.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 17 2019 - 12:46
Kan jeg spørre deg om hvilke symptomer du fikk i forbindelse med MS? Jeg syns smertene har forverret seg hos meg
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 17 2019 - 16:08
Jeg hadde tenkt å skrive nei fordi jeg ikke ønsker å fore angsten, men jeg ombestemte meg fordi mitt debutsymptom var veldig klinisk kan du si. Jeg fikk dobbeltsyn og synsnervebetennelse. Når du får det så er det ikke noe å lure på engang:) Det var rett inn til undersøkelse. Det er ikke som når man får angstanfall eller noe som helst sånt. Jeg fikk steroider og så gikk det bort.

Om du opplever forverring i kroppen så ønsker jeg for deg at du bare ringer, tekster, e-poster eller drar til legekontoret og bare sier at du opplever at det blir verre. Vet det er vanskelig.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 17 2019 - 19:53
Jeg har aldri opplevd det du beskriver, men jeg må nok bare smøre meg med tålmodighet til legetimen neste uke. Jeg håper at jeg evt kan få tatt ny MR av høyre arm dersom plagene der ikke blir bedre. Jeg er ikke så redd som jeg var tidligere i vår/sommer, da jeg fryktet ALS konstant. Nå har jeg valgt å tro at jeg ikke har det frem til noe annet beviser det. Jeg må nok bare leve med denne leamusen som kommer og går, prikkinger i kinnet, nummenhet i fingre og arm.
Avatar

Bare vær tålmodig

juli 18 2019 - 10:25
Vent på legetimen og prøv å nyt sommeren.

Har du MS er det ingen tvil.

Det viser som hvite flekker på hjernen i en MR , og videre etter det resultatene etter en spinalpunksjon.

( Det er ikke den verste sykdommen å få , jeg fikk diagnosen i fjor og jobber som normalt. )

Og leamus er IKke grunnen til jeg ble henvist til MR ;)
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 18 2019 - 16:04
Som Rogajente sier!
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 18 2019 - 19:03
Det er nok mest ALS som jeg har gått og vært redd for pga leamus. Men har begynt å tenke litt annerledes på det nå. Har jo skjønt at bare leamus alene ikke trenger å være farlig, bare en reaksjon på noe i kroppen. Men dette med ensidig symptomer er bare litt rart.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 18 2019 - 21:33
Etter at jeg har trent eller gått turer, får jeg leamus i høyre lår. Dette sitter i ei god stund før det gir seg. Det er så ubehagelig og ekkelt.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 18 2019 - 22:20
Dette vil høres rart ut kanskje, men forsøk å bli fortrolig med leamusen. Kanskje si noe som "jepp der var leamusen igjen!" Også gjør du noe annet.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 18 2019 - 22:40
Jeg merker at det dukker opp når jeg har beinet i spesielle posisjoner og jeg prøver å si til meg selv, at dette er ikke farlig bare irriterende. Men det er også som om kroppen prøver å si noe til meg. At den plages av noe, at den irriteres av noe og ikke har det helt bra?
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 19 2019 - 15:13
Den sier ikke noe annet enn at kroppen består av millioner av nerveimpulser som konstant sender signaler til hverandre.
Avatar

Angst gir utrykk på mange forskjellige måter

juli 19 2019 - 20:34
Hos deg er triggeren leamus.

Angst gir leamus og leamus gir angst.

:)

Er ganske sikker på du er 100% frisk fysisk .
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 21 2019 - 10:22
Men jeg har ikke angst når jeg kjenner disse symptomene. Igår kjente jeg det til og med på rumpa? Samtidig plager det meg disse muskulære plagene, i leggene og låret. Men blir kanskje litt klokere imorgen når jeg kommer til legen
Avatar

Jo det er det ;)

juli 21 2019 - 14:38
Leamus/ muskelrykninger kommer opp som en av mange fysiske symptomer psykisk sykdom kan gi.

Andre fysiske symptomer kan være:
Tungpusthet, hjertebank, diaré m m fler.
Men leamus er altså en av dem.

Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 23 2019 - 08:36
Da får man bare smøre seg med tålmodighet. I følge legen var heldigvis MR bildene helt normale og fine, ingen tegn til sykdom eller unormaliteter. Dette med leamusen kan ta litt tid. Ettersom mine kalsium verdier var ganske lave, kan det fort ta 1-2 måneder fra man har begynt å ta tilskudd til kroppen har tatt opp dette tilstrekkelig og at man merker effekten av den. Hun beroliget meg med at jeg ikke skulle frykte MS eller ALS. Men det bekymrer meg at jeg til stadighet plages mer og mer med muskelsmerter rundt om kroppen. Dette gir meg ikke direkte angst, men mer oppgitthet og bekymring. Er redd for å bli kronisk plaget med revmatisme eller leddgikt plager. Skal tilbake til legen om noen måneder for nærmere oppfølging av dette. Hun mistenker fibromyalgi og skal ta noen tester på ulike punkter rundt om i kroppen, for å få en indikasjon på om jeg kan ha dette. Våkner om morgenen med vonde og stive fingre, kan plutselig få vondt i knærne, vondt i anklene, vondt i armen osv. Smerter som flytter seg rundt i kroppen.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 23 2019 - 12:07
Når man har helseangst slår man seg skjelden i ro med svar fra leger. Du skriver at du ikke har MS eller ALS, men bekymrer deg likevel. Kroppen er veldig responsiv på stress forårsaket av bekymring og engstelse.

Men la meg stille spørsmålet: Hva så om du har fibromyalgi? Og hva så om du har vondter i knær? Hva så om du har revmatisme eller leddgikt? Vil din verden bli veldig mye annerledes?

Tips til stivhet om morgenen: tøy. Yogaøvelser er genialt mot stivhet, leamus-er, spasmer. Generelt etter å ha ligget i en seng en hel natt.

Nå som varmen kommer, hvertfall her på Østlandet, stay hydrated. Hvis man ikke drikker nok - det vil si jevnt utover dagen, og ikke styrte glass, får alle kjipe ledd og muskler. Vær i bevegelse. Gjør husarbeid. Gå på butikken. Spis is. Trim litt. Få hodet ditt et annet sted enn i kroppen. Husk en ting til: kroppen tåler j*****vlig mye.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 23 2019 - 12:55
Jeg har heldigvis vært forskånet fra mye fysiske smerter og plager opp igjennom livet. Det jeg har slitt med er irritabel tarm i over 10 år. Bortsett fra dette har det bare vært smerter og plager som har kommet og gått like fort. Dette at jeg nå daglig kjenner mer vondt rundt omkring, samt stive og vonde fingre om morgenen, er noe nytt for meg. Jeg må jo bare takle det på en eller annen måte og følge legens råd om å trene og holde kroppen i aktivitet, samt kutte ned på sukker, da dette ikke er bra for muskler og ledd. Om det viser seg at jeg har fibromyalgi eller en eller annen form for revmatisk lidelse, så må jeg jo bare takle det også. Takker for tipset angående yoga øvelser og jeg skal også sørge for å få i meg nok væske.
Avatar

Re: Symptomer på høyre side hele tiden

juli 25 2019 - 23:31
Noe skal det være. Trodde trening skulle hjelpe meg, men nå har jeg fått enda mer vondt i knær, fingre, håndledd, muskler generelt. Kjenner også at leamusen fortsatt er rundt omkring. Vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Håper at det bare er kroppens måte å reagere på siden det er en ny trenings form jeg ikke har drevet med så mye. Håper virkelig at leamusen avtar litt etter hvert som jeg får tatt kalsium tilskuddet ei tid. Å ha det slik daglig hjelper heller ikke akkurat på helse angsten
Til forsiden