Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Symptomer og helseangst..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Symptomer og helseangst..

aug 6 2019 - 01:45
Jeg har slitt med dette en god stund, men om dagen tenker jeg ikke særlig mye på det, men når kvelden kommer kjenner jeg gjerne stikk eller litt smerte i brystet åg tenker alltid det værste.. får da panikk og må kjenne etter en klump eller søke på feks kreft på nettet og da stemmer det overens med symptomene.. sliter veldig med å sove i det siste for jeg er redd jeg plutselig skal slutte å puste eller at jeg får hjerteinfarkt. Av og til må jeg kunne gjespe for å kunne klare å puste og hvis jeg ikke får til å gjespe sliter jeg med å trekke pusten.. selvom senere merker jeg at det er innbilning men det skjer ofte uansett. Ifølge kroppen min har jeg hatt forskjellige typer kreft, hjernesvulst og blodpropp.. er også redd for å gå til legen for å få den endelige dommen om at jeg har det, så tørr derfor ikke å sjekke.. noen andre som har det slikt?
Avatar

Re: Symptomer og helseangst..

aug 11 2019 - 19:05
Hei,
Ja du beskriver en helt lik helseangst som jeg har. Jeg har hatt tarmkreft, hjernesvulst, brystkreft, beinkreft, leukemi og lymfekreft + hjertfeil, lungefibrose og andre sykdommer (men jeg har selvsagt aldri hatt noen av disse). Utfordringen min er langvarige symptomer som aldri ser ut til å gi seg. Jeg har reelle fysiske symptomer, men som legene ikke mener er tegn på noe alvorlig. Jeg har hatt langvarige (muskel?)-smerter i venstre brystmuskelområde (4mnd and going) og nå føler jeg periodevis at det er småtungt å trekke pusten. Men merker ikke noe til dette under trening, noe jeg har forstått ville vært tilstede, ved belastning, dersom det faktisk hadde vært noe galt med lungene. I tillegg sliter jeg med ryggen og ekstraslag (er godt utredet hos hjertespesialist to ganger med 10 års mellomrom hvor alt er normalt). Slitsomt å ha slike langvarige plager. Problemet mitt er at jeg sliter med å akseptere slike langvarige smerter uten å vite hva plagene kommer av/grunnen til plagene. Det er ille nok for hvermansen å ha plager, og da blir det ekstra utfordrende å ha helseangst. Jeg har fått time til MR av brystmuskel om noen månender. Er betryggende å vite at jeg kan få «time på dagen» dersom jeg tar det privat. Da vet jeg at det er opp til meg når jeg «bør» ta denne MR’en.
Til forsiden