Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sykt redd jeg skal bli gal

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sykt redd jeg skal bli gal

feb 16 2018 - 17:10
Hei, jeg har 6år hatt angst, GAD, panikk og sosialt angst og agarofobi. Hadde en liten pause på ett par år ( 2014-2016) hvor jeg var nesten angstfri. Nå har det gått 1,5 år med kraftig angst av diagnosene ovenfor. Toppet seg opp i jula, og da reiste jeg til legen og fikk cipralex. Merket virkning allerede etter 1mnd. Lite bivirkninger. Gikk kjempe bra i 2-3uker, livet lekte og alt gikk fint, nesten ingen angst. Forrige fredag fikk jeg uvirkelighetsfølelse, kjempe ekkelt og ble kjempe redd. Var konstant i noen dager. Går hos psykolog, er ikke psykotisk.
Har nå fått skikkelig angst for uberkelighetsfølelsen, nå kommer den å går litt. Er kjempe redd for at jeg skal bli gal, miste meg selv, dø av det, eller blir psykotisk. Klarer liksom ikke slappe av, men lite angst ellers. Har lest om depersonilasering, blir kjempe redd.
Noen her som opplever det samme i perioder ? Blir man frisk ? Håper noen kan komme med noen gode svar, før jeg blir gal
Avatar

Re: Sykt redd jeg skal bli gal

feb 16 2018 - 17:56
De fleste som opplever psykiske problemer blir friske igjen..

Jeg har hatt mye angst tidligere og trodd at jeg skulle dø enkelte ganger.. Jeg tror det dreier seg om at man ikke tør å la følelsene gå av seg selv. Jeg har i alle fall opplevd å bli bra igjen etter å sakte lære meg å gi mer slipp på den innbilte kontrollen jeg opplevde å måtte ha i livet..

Jeg trenger vel ikke si at min situasjon muligens er individuell. Og at det som har virket for meg ikke nødvendigvis virker på andre. Men jeg har jobbet mye med å eksponere meg så mye som mulig for det som var vanskelig, i de periodene jeg hadde overskudd til det.

Personlig så har det tatt mange år å bli "frisk" igjen. Kan vel si jeg var syk i flere år, med store angstproblemer for det gradvis ble bedre og bedre i en prosess som også har tatt flere år, og som sikkert til en hvis grad fremdeles pågår.

Et tips kan være å unngå all form for stimuli som gjør en mer utsatt. Som alkohol, dop osv.. dårlig bekjentskaper og venner som trekker en ned..

Lykke til!
Den som holder ut vinner, er mitt motto ;)
Avatar

Re: Sykt redd jeg skal bli gal

feb 17 2018 - 05:10
Synes Jonathan nevner gode tips som også har fungert for meg :) Spesielt det med å unngå kjente angstøkende stimuli! Det betyr ikke at man trenger å være avholds, men mer bevist på eget bruk. Du vet selv om dette er noe du sliter med eller ikke.

Kan vel også nevne at jeg har kjent den "uvirkelighetsfølelsen" eller "ut-av-kroppen" opplevelsen du snakker om. Det er ekkelt, men ikke noe å være redd for. Men ja, det kan føre til psykose. Hvis det skulle gå så langt er det viktig å ta kontakt med legevakten eller andre som kan hjelpe. Aller helst lenge før dette da vel og merke :)
Avatar

Re: Sykt redd jeg skal bli gal

feb 17 2018 - 10:40
Var som sagt hos psykolgen på tirsdag, uvirkelighetsfølelsen har jo altid vært en del av mine symptomer under panikkanfall. Nå etter jeg begynte på cipralex er alle de andre symptomene borte. Så når jeg var innom butikken og og fikk tidenes panikkanfall så var uverkelighetsfølelsen isolert alene igjen, som eneste symptom, ellers var det bare tanker under anfallet.

Jeg er av den typen som henger meg opp i ting, og angst avler angst. Jo mer jeg tenker på at dette skal bort, eller " er det normalt igjen nå" jo mer kom den. Psykologen sa at jeg bare måtte akseptere at det var sånn, og at ting var slik de skulle, selvom det ikke føles sånn, for det er jo bare en følelse :) Hu meinte det var ett helt vanlig symptom på angsten jeg har, hun har fulgt meg ukentlig i 1,5år.

Men jeg er også av den typen som googler, tror jeg ihvertfall har finni meg 4-5 diagnoser på nettet, som jeg ikke fantes engang

Har hatt angst siden 3.klasse. Scorer høyt på noen felter innenfor ADHD, Aspergers og autist +tvangstanker. Etter jeg begynte på cipralex, begynte å jula. Så er det så stille oppi hodet, ingen høylytt krangling mellom tankene, liksom så stille å fint. Bare mine egne tanker.

Så tror cipralexen har fungert på noen av plagene mine, men når jeg har hatt det slik siden 3.klasse så har jeg aldri vært vant til noe annet. Så kanskje det kan være en reaksjon på at alt liksom blir nytt for meg ?

Til forsiden