Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sykdomsangst.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sykdomsangst.

nov 3 2011 - 12:29
Jeg har diagnosen GAD og kronisk muskelsmertesyndrom.
Mest bekymringsanst, særlig for sykdommer.

ER helt fokusert på magekreft, av en eller annen merkelig grunn får jeg vel si. Ingen direkte smerter, normal avføring, ikke diare og ikke forstoppelse, har matlyst og går ikke ned i vekt. Blodprøver er normale, men viser vel ikke kreft....tenker jeg. Angsten og utmattelsen som gjør at disse tankene kommer i perioder. Da har jeg det ille. Energiløsthet er dere omtrent hele tida, men følger jo med diagnosene . Vel, føler noe oppblåsthet i magen, romling i magen og litt i halsen innimellom, men er vel irritert tarm som også er vanlig ved fibromyalgi.

Har "beklaga" meg overfor barndomsvenninna mi om dette i lengre tid. Hun sier at hadde du hatt kreft hadde du vært sengeliggende nå så lenge som du har vært "syk". Da går det en vei sier hun, man har ikke gode perioder innimellom

Jeg er vel i stort sett i god form da det gjelder å gå turer, når jeg først gjør det...., altså når det gjelder å orke å gå, da barndomsvenninna og jeg går tur sier hun ganske raskt: ikke gå så fort, du som sier du er alvorlig syk, tror du at du hadde klart denne farta da....Huff, vemmelig å skrive om dette her, men håper det er greit at jeg kan lette mitt hjerte på en tung dag hvor tankene ikke er gode og ikke kroppen fysisk heller.

Er det noen som kjenner seg noe igjen her?

Ha en fin dag alle sammen, grått og trist her i dag.

Klem
Avatar

Re: Sykdomsangst.

nov 3 2011 - 19:33
Jeg har også sykdomsangst. Hos meg er det angsten for hjertefeil som er mest plagsom. Men jeg har også angst for magekreft og hjernesvulst av og til. Blir jeg svimmel eller kvalm, tenker jeg med en gang at det er noe slikt som feiler meg.
Nå er det slik, at jeg faktisk har kronisk diare pga en betennelsestilstand i tykktarmen. Dette ble utredet for noen år siden. Da hadde jeg hatt diare i flere år, før jeg turte å la meg undersøke. Jeg husker at jeg spurte legen som undersøkte meg, om jeg hadde kreft. Det hadde jeg ikke, sa hun. Heldigvis. Legen min sa bl.a at jeg ville ha gått ned i vekt om jeg hadde hatt kreft. Jeg har hatt diare i mange år, og likevel har jeg ikke kreft. Du, voksen dame, har normal avføring, du går ikke ned i vekt og har normal matlyst, blodprøvene er fine osv. De kan oppdage kreft på blodprøver tror jeg, f.eks hvis de viser lav (høy?)senkning. Det er nok veldig lite sannsynlig at du har kreft. Du har absolutt ingen symptomer på kreft. Men jeg forstår angsten veldig godt-
Det som plager meg nå for tiden, er den kostante angsten for at jeg har hjerteproblemer. Uroen er der hele tiden, og jeg kjenner at det knyter seg i brystet. Klarer liksom ikke å slå meg til ro med at det ikke er noe galt med hjertet mitt. Har tatt ekg, som var normal. Skal snart til hjertespesialist for utvidet test av hjertet. Må si jeg gruer meg skikkelig. Tenk om de finner noe galt? :-o
Det jeg vet, er at angst gjør at kroppens forsvarsmekanismer jobber på høygir hele tiden. En rekke kroppsfunksjoner aktiveres, og dermed kommer man inn i en vond spiral der man tolker alle kroppens reaksjoner som alvorlig sykdom. Men selv om vi vet dette med fornuften, er det likevel vanskelig å overse det når angsten først har tatt bolig i oss. ..
Klem fra meg.
Avatar

Re: Sykdomsangst.

nov 3 2011 - 20:24
Tusen takk for svar, fruangst.
Vi er jammen like, det må jeg si.
Da vet vi hva den andre sliter med. Ikke lett dette, blir veldig sliten, jeg. Godt å utveksle erfaringer.

Det var veldig godt for meg å lese det med vektnedgang, en trøst om du skjønner, får prøve å tenke positivt.

Angst kan vel slå ut på så mange måter i kroppen vår. Jeg er også urolig i magen, oppblåst innimellom, romling både i magen og i halsen, da tenker jeg jo: kreft. Synes også jeg har mere spytt i munnen noen ganger og andre ganger munntørrhet....Hvorfor skal man ha så mange negative tanker, er jo ikke bra.... Har din angst noengang gjort utslag som jeg skriver om her? I gode perioder er dem nemlig ikke særlig merkbare.

Jeg har nylig hatt et par ukers god periode og blir jo SÅ skuffet da uroen setter inn igjen, det kribler i hele kroppen, ja, hele kroppen er vond, psyken også.

Ja, dette var noen ord fra meg, igjen takk for svar.

Klem til deg
Avatar

Re: Sykdomsangst.

nov 3 2011 - 20:57
Takk til deg også. :-) Ja, det er godt å dele dette med noen:-) Man føler seg både ensom og rar når det er slik fatt.
Kjenner igjen dette med rumlig og det å føle seg oppblåst. Noen ganger står magen ut som en ballong, føler jeg. Om dette er pga min tarmsykdom, eller om dette også er angst, vet jeg ikke helt. Litt av begge deler, kanskje. Er generellt plaget med luft i magen. Men jeg merker i allefall at jeg ofte strammer magemusklene nå for tiden, og det får magen til å kjennes øm og oppblåst, særlig på venstre side. Jeg strammer også musklene i brystkassen, fordi jeg har konstant angst for hjertetrøbbel.
Nei, det er ikke lett å leve med denne angsten altså. Blir så vanvittig sliten av det. Men erfaringen jeg har fra før, er at det vil bli bedre. Får håpe på at det skjer denne gangen også. Og så er det veldig viktig å ha noen å snakke med. Noen som har evnen til å forstå, og som ikke bare avfeier det man forteller.
Klem
Avatar

Re: Sykdomsangst.

nov 3 2011 - 21:59
Er så enig i alt du skriver, fruangst.
Jeg prøver også å trøste meg med at plutselig en dag så "letter" det litt igjen. Pleier å gjøre det, men kan ta sin tid. Kan merke forandringen i løpet av timer, jeg, både den ene og den andre veien.

Håper forøvrig jeg raskt merker bedring denne gangen, skal på hotelltur i helgen og jammen ikke noe koselig å reise bort når man er i så dårlig form. Bestemmer når man er i litt bedre periode vet du og så innen tida for det man skal kommer så er formen snudd om, DETTE synes jeg er kjempeslitomt også. Vi kan da ikke helt slutte å legge planer heller....

Klem
Til forsiden