Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Svimmelhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Svimmelhet

okt 28 2019 - 17:11
Hei!

Jeg er 23 år, jente, akkurat flyttet til ny by og begynt på masterstudie. Det gikk i starten helt fint å gå på skolen, synes fagene var interessante, menneskene var hyggelige og jeg tenkte at jeg kom til å trives. Det gikk noen uker før jeg begynte å kjenne på en svimmelhet. Den kunne vare lenge og jeg kunne ikke forstå hvor den kom fra. Har tidligere vært plaget med angst, men ikke på denne måten. Nå, 2 måneder etter, er jeg fremdeles plaget av en svimmelhet og en følelse av uvirkelighet, fjernhet og tungt hode hvor enn jeg er, hele dagen. Det var skolen og forelesninger som først trigget den, derav har jeg tatt permisjon dette halvåret. Kan nevne at jeg også kjenner på hjertebank, klamme hender, varm og trykk i hodet, som jeg vet er en form for panikkangst, men det er denne svimmelheten som virkelig er verst.

Noen flere som har opplevd dette?
Avatar

Re: Svimmelhet

okt 29 2019 - 18:11
Kan jo være mange ting som trigger dette. Hvordan er din generelle livsstil? Spiser du sunt, er du fysisk aktiv?

Har du vært hos fastlegen og tatt blodprøver og kanskje andre tester? Kan jo være hva som helst.

Jeg har vel opplevd lignende ja, men da er det selvpåført, dårlig kosthold, periode med lite trening og fysisk aktivitet, kanskje alkohol og generelt dårlig sinnsstemning. Da har jeg vært mer mottagelig for sånne problemer. Motsatt, så er det "lettere" å holde seg frisk.

Men igjen, det kan være andre ting som krever mer dyptfattende tester og prøver. Så ikke vær redd for å be om en time fortest mulig.
Avatar

Hei!

okt 29 2019 - 20:25
Heisann!
Det du beskriver er vel i de aller fleste tilfeller synonymt med klassiske angst-symptomer. Svimmelheten som du nevner er verst er nok nettopp det fordi den føles tung å bære og den er lett å sette i sammenheng med en rekke sykdommer.

Kjenner meg svært godt igjen i alt du skriver, og vet også at svimmelhet i seg selv er ett av de vanligste symptomene på angst. Har selv også opplevd en rekke andre symptomer, deriblant de du beskriver i varierende grad. Det er viktig å huske på at symptomene kan være ekte og reelle men det betyr ikke dermed at det er noen sykdom, tvert imot. Ta deg en tur til legen din for noen grunnleggende tester om det kan berolige!

Personlig jobber jeg med det ved å endre livs stil slik som; spise sunnere, sove mer, komme i gang med lett trening og eksponering ellers. Dette har hatt positiv effekt for meg men husk at ting tar tid! Svimmelhet er også ett klassisk symptom på stress og kommer lett tilbake ved store endringer/ belastninger dersom man ikke lærer seg å ta hensyn til kropp og sinn.
Til forsiden