Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Svimmelhet - utredning

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Svimmelhet - utredning

mai 26 2020 - 22:30
Jeg har hatt svimmelhet i noen måneder. Har vært hos legen og har blitt henvist til øre-nese-hals samt tatt noen blodprøver som var normale. Jeg lurer på hva annet som kan gjøres av utredning før konklusjonen ev. blir angst. Noen her som har opplevd noe liknende?
Avatar

Eneste jeg kan tenke er

mai 26 2020 - 23:46
Eneste jeg kan tenke det kan være er om du går på noen form for angst medisiner? Jeg fikk vertfall sånne bivirkninger av dem, kom ikke med engang, men ble verre over tid.
Avatar

Mer info

mai 27 2020 - 09:05
Takk for svar, GUTS1996. Jeg har gått på samme medisin i 3-4 år. Ser at jeg kunne ha gitt litt mer informasjon.

Jeg fikk svimmelheten noen dager etter at jeg hadde fått plutselig vondt i brystet. Jeg var veldig dårlig noen uker, problemer med å puste og svimmel. Jeg ble etterhvert bedre. For noen uker siden fikk jeg vondt i brystet igjen og nå er jeg nesten konstant svimmel. Før dette skjedde har jeg aldri hatt problemer med vondt i brystet eller svimmelhet. Jeg kan akseptere at det er angst, men vil bare vite først at alt annet er utelukket.

Hvordan er det vanlig å utrede svimmelhet? Erfaringer?
Avatar

Ikker sikker

mai 27 2020 - 12:45
Jeg har egentlig ikke noen erfaringer med svimmelhet utenom det med bivirkninger i medisinene selv. Men når jeg hadde det så klarte jeg bare og sitte og ligge, ellers var det ganske krise i forhold til balanse osv.

Kuttet medisinene mine ut 1-2 dager, og det ble helt borte, jeg og Legen tok da og samkjørte meg av dem og er mye bedre. Nå vet jeg ikke hva slags informasjon legen din har gitt i forhold til bivirkninger, men om du ikke har spurt om det potensielt kan være det så bør du sjekke.

Noen medisiner funker i perioder, men så kan det avta og heller bli til bivirkninger. Så om du ikke finner svar så kan det være en mulighet og prøve og kutte ut i samsvar med legen din for og sjekke om det er en aktuell bivirkning.

Men utenom det, så vet jeg at Øre-Hals som du skrev er vanligvis det du må gå til angående det, kanskje du har periodevis krystallsyke? Min mor har det.

Angst kan også gjøre at du spenner muskulaturen litt mer ubevist som kan ha noe med smerter i brystet. Men det er uansett greit og sjekke det for å få en ro.

Men jeg kjenner meg litt igjen, jeg hadde også en slags rar følelse i venstre bryst samt svimmelhet når jeg hadde dette, sliter litt av og på med brystet fortsatt, men merker aktivitet har hjulpet en del. Det skal være sagt, om du er mye svimmel så er ikke det lett! :)

Har ikke mye mer råd og tilføye enn det jeg skrev ovenfor beklageligvis. Håper du finner ut av det! :)
Avatar

Oppfølgingsspm.

mai 27 2020 - 13:52
Takk for at du forteller om din erfaring. Jeg har fått legetime nå, så skal høre med legen om ev. bivirkninger av medisin. Ble du utredet i forhold til den rare følelsen du fikk i v. bryst? Hvor lenge gikk du på medisinen din før du fikk bivirkninger?
Avatar

Jeg har gjort det meste -

mai 27 2020 - 15:29
Jeg har vell tatt EKG, blodprøver, tok røngten av lungene mine i februar. Så alt skal egentlig tilsi at ingenting er galt med meg. Men har fått meg en legetime pga den bryst følelsen som jeg har, men den er ikke konstant og den har nå bevegd seg til at de brenner litt i skulderblad.

Jeg fikk til slutt diagnosen "Hypokondri", selv om den er basert på litt variasjoner av ting - Og vil si jeg er på god veg vekk i fra den diagnosen. Men når jeg var på mitt verste så var egentlig mesteparten av legebesøkene jeg hadde mest fokusert på en ting for og holde fokus på det som føltes "viktig".

Men skal selv sjekke ut bryst/skulder nå på fredag.

Avatar

Takk for svar

mai 27 2020 - 18:31
Jeg har ennå ikke tatt bilde av lungene, så skal høre med legen min om det kan være aktuelt.

Forstår at det ikke kjennes så godt å få hypokondri som diagnose. Bra at du er bedre nå.

Håper det går fint hos legen på fredag.
Avatar

:)

mai 27 2020 - 20:52
Ingen problem, om du lurer på noe mer eller trenger noen å prate med, så bare legg meg til her. :)
Avatar

Re: Svimmelhet - utredning

juni 5 2020 - 00:14
Jeg var kronisk svimmel i over ett år på grunn av angst. Mine tips er;

1) pusteøvelser
2) Psykomotorisk fysioterapi eller naprapat
3) Yoga
4) Meditasjon

Jeg hadde ekstremt stive nakkemuskler og kjevemuskler. Dette kan gjøre deg svimmel. Spenninger i mellomgulvet kan også gjøre deg svimmel samt et dårlig pustemønster (som er ekstremt vanlig når du sliter med angst). Du puster derfor dårlig.
Avatar

Hei cheerup11

juni 15 2020 - 13:14
Takk for svaret ditt. Jeg er til utredning nå. Men om det er angst, skal jeg prøve forslagene dine.
Til forsiden