Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Svelgeproblemer ifh til angst??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Svelgeproblemer ifh til angst??

jan 23 2020 - 07:44
Noen her inne som har svelgeproblemer ifh til angsten? Jeg sliter med følelsen ag at maten setter seg fast i halsen før den går videre. Kjennes ut som det ligger noe der å stenger på en måte.
Andre?
Avatar

Ja

jan 29 2020 - 18:30
Ja, jeg sliter veldig med sosial angst og svelging heletiden. Det er nesten som det er konstant spytt som må svelges, og hvis ikke jeg svelger får jeg tårer og får ikke puste. Jeg må svelge heletiden blant folk og det er flaut.
Avatar

Re: Svelgeproblemer ifh til angst??

feb 4 2020 - 00:38
Nå vet jeg ikke hvor fysisk det er for deg, men er jo mulig det kan være spiserørs brokk også.
Avatar

Svelgeproblemene forsterker seg selv

feb 7 2020 - 12:39
Jeg har også opplevd dette. Både som liten og nå som jeg har hatt en periode med panikkangst. Psykologen min sa at hvis man svelger tre ganger på rad så er det utrolig vanskelig å svelge en gang til. Men får følelsen av at det går utrolig sakte, og det er ubehagelig. Med andre ord, hvis man først blir litt obs på dette, og begynner å prøve å svelge flere ganger, så øker fornemmelsen og frykten. Jeg tror den er en skikkelig klassiker av selvforsterkende angstsymptomer!
Avatar

Re: Svelgeproblemer ifh til angst??

feb 7 2020 - 14:44
Wow, veldig god opplysning gizmo! Jeg hadde problemer med svelging for noen år tilbake ifbm angst. Hadde store problemer med å spise mat og gikk masse ned i vekt fordi jeg følte at jeg ville sette noe i halsen. Det endte med at jeg fikk medisiner og begynte med næringsdrikke, så gikk det seg gradvis til igjen, men veldig nyttig å forstå bedre hva det egentlig er som skjer! På samme måte som det har hjulpet å lese om panikkangstsymptomer mens jeg opplevde det. Det er så mange symptomer som har overrasket meg at henger sammen med angst, ikke bare de mest åpenbare.
Til forsiden