Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sug fra hjerte å opp i halsen. Ekstre hjerteslag?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sug fra hjerte å opp i halsen. Ekstre hjerteslag?

des 30 2018 - 15:12
Slitet veldig mye med ekstraslag (tror jeg) som kommer som et sug oppi halsen når jeg anstrenger meg. Blir veldig svimmel og ør å livredd dette! Bare sånn 3-5 sekunder så er det borte, kam også komme mange på rad innemellom! Har fått flere angstanfall av dette i ettertid!

Er dette vanlig når man er inne i en dåli periode eller er dette en hjertefeil?
Har hatt ekg test, ultralyd og røntgen av hjerte!!
Avatar

Petter84

des 30 2018 - 16:40
Jeg har det på akkurat samme måte som deg med ekstraslagene. I perioder føler jeg det er veldig, veldig ofte jeg har ekstraslag. Stress over tid og lite søvn er en stor bidragsyter til hyppigere ekstraslag for meg. Jeg har hatt dette siden jeg var liten og har hatt masse angst pga ekstraslagene, men du kan ta det helt med ro. Dette er helt ufarlig, alle mennesker har ekstraslag i større eller mindre grad. Kjempebra at du har fått det skjekket ut. Det at du blir svimmel er angsten din som snakker, ikke hjertet eller at hjernen mangler blod.

Du må gjerne skrive med meg på privat melding om du lurer på noe eller bare vil skrive :)
Avatar

Petter

des 30 2018 - 18:52
Du nevner veldig mye ting som vi andre har også Petter. Så trur ikke du er unik
Avatar

Petter

des 30 2018 - 18:52
Du nevner veldig mye ting som vi andre har også Petter. Så trur ikke du er unik
Avatar

Re: Sug fra hjerte å opp i halsen. Ekstre hjerteslag?

des 30 2018 - 20:10
Vet at ekstra hjerteslag kan være i forbindelse med angst hugearnt! MEN å få det så jævli oppi halsen som en støvsuger har jeg aldri lest om før. At du må trekke pusten skikkelig! Samtidig får jeg meget vondt i bryste.. haff! Å blir i dårlig forn lenge etterpå
Avatar

Re: Sug fra hjerte å opp i halsen. Ekstre hjerteslag?

des 31 2018 - 00:35
Det du nevner med at det blir ett sug opp i halsen stemmer bra. Dette er fordi ett ekstraslag er ett ufulstendig hjerteslag eller at det pumper for tidlig sånn at det fylles opp ekstra blod på neste slag for å kompansere. Derfor slår det ekstra hardt og man kan føle ett sug i brystet opp mot halsen. Noe jeg vet av erfaring at forsterkes 10 ganger pga angsten, som er der på ett millisekund.

Du merker sikkert dette suget mest når du er rolig, som f eks når du har lagt deg å skal sove?
Avatar

Re: Sug fra hjerte å opp i halsen. Ekstre hjerteslag?

jan 1 2019 - 00:36
Det stemmer at det ofte er når jeg sitter i ro ja! Er veldig ubehagelig!
Hvorfor kommer dette når man er i ro og koffer får man ekstraslag av angst?
Avatar

Petter84

jan 1 2019 - 09:10
Ja det er veldig ubehagelig, men det går ann å lære seg å leve med at det er sånn. Jeg har slitt med angst i over 10 år, men kan endelig kalle meg frisk. Ikke det at angsten min er helt borte, men jeg har akseptert at den alltid kommer til å være med meg. Å derfor har jeg klart å leve med den i stedet for å kjempe imot den.

Hvorfor det er sånn at man får hyppigere ekstraslag av angst kan jeg bare spekulere i, for jeg er ikke en lege. Men jeg har mine teorier om hvorfor det er sånn. Dessuten er det sånn at når du er redd for en ting, legger du så mye mer merke til akkurat den tingen man er redd for. Dette er jo fordi frykt og redsel er en viktig del av mennesket, ellers hadde mennesket mest sannsynlig dødd ut.
Avatar

Re: Sug fra hjerte å opp i halsen. Ekstre hjerteslag?

jan 1 2019 - 09:24
Søk på brukeren "York Cardiology" på YoyTube. Han har mange gode forklaringer på dette med ekstraslag (ectopic heart beats) og hvordan dette påvirkes av bl.a. søvn og angst.
Til forsiden