Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Strategier som kan hjelpe mot angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Strategier som kan hjelpe mot angst

april 12 2019 - 20:28
Disse strategiene hjelper meg når jeg får panikkangst eller katastrofetanker :

Zoome ut : jeg zoomer ut av bilde så angsttanken blir sett på avstand . Er dette viktig? Er det sannsynlig?betyr det noe om et år? En mnd? Neste uke?

Lager " komedie" ut av tanken jeg har, ser det som i fastforward- svart hvitt film,overdriver ,pøser på så det blir så latterlig at det umulig kan være noe sant i det.

Når angsten dreier seg om mitt dårlige selvbilde , visualiserer jeg det er en " ond tvilling- versjon av meg som prøver å trykke meg ned . Lettere å snakke til å se på angsten når den er skilt fra " jeg- et" og ikke gjemmer seg inni kroppen.

Når en angstbølge skyller igjennom så prøver jeg å erkjenne " der er du , ser du herjer så bare bli ferdig med det- for jeg vet du ikke er ekte og dette er over om en stund.

Ikke alltid jeg klarer å følge disse rådene selv- dårlig dag for meg henger som regel sammen med dårlig søvn , ensformig hverdag, lite trening og dårlig kosthold .

Til forsiden