Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Stole på nevrolog

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Stole på nevrolog

des 15 2020 - 14:41
Jeg har problemer med nedsatt kraft i hånd/fingre og stivhet. Blir fort sliten i armen. Gikk til privat nevrolog som tok en del tester, men hadde ikke måleapparat til måling av nervesignaler. Han konkluderte med at dette 100% ikke er ALS som er min store angst. Jeg har store problemer med å tro at det er sant. Men kan en nevrolog virkelig vite dette sikkert etter et besøk?
Avatar

Re: Stole på nevrolog

des 16 2020 - 01:42
Når du går til legen har du to muligheter. Enten stole på det legen sier, eller ikke. Hvis du uansett ikke har tenkt å stole på det en lege sier kan du like godt la være å gå.
Jeg var (kan fortsatt være) som deg. Valgte å ikke stole på det legen sa. Skulle ha en ny undersøkelse. Skulle ha en annen leges vurdering. Sannheten er at de har hatt rett, og jeg har tatt feil. Og resultatet er mange netter søvnløs fordi jeg valgte å ikke tro på hva legene sa. Selvfølgelig skjer det også att leger kan ta feil, eller ikke finner riktig diagnose. Heldigvis alger dette ikke ofte.
En nevrolog, hvis ferdig med spesialiseringen, har over 12 års utdanning. Det er mye. Og i løpet an denne tiden har hen sett mange pasienter med mange ulike diagnoser. Jeg syns du skal velge å stole på hen, når du får 100% garanti. Noe leger sjelden sier. Akkurat som du velger å stole på flygerne når du setter deg på et fly, lokføreren når du tar tog eller en elektriker som kobler strømmen i hjemmet ditt.
I tillegg er ALS en ekstremt sjelden sykdom, så sannsynligheten for at du ikke har dette er absolutt til din fordel. Dessverre så er dette noe vi med helseangst ofte tror vi har, meg selv inklusiv en periode, inntil jeg innså selv at de symptomene jeg tolket som ALS bare var innbilning og vanlige muskelplager.
Hvis du ikke stoler på denne nevrologen syns jeg du skal ta en tur til fastlegen din, eller en annen lege du virkelig stoler på, fremlegge saken, fortelle hva nevrologen har fortalt deg, og få forklart hva denne legen mener. Men da må du velge å stole på det som blir sagt. For min del medførte flere undersøkelser bare mere helseangst, heldigvis klarte jeg å stoppe med det.
Til forsiden