Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sove med angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sove med angst

mai 3 2021 - 22:49
Noen som har tips til hvordan man kan få seg noe søvn når kroppen er i full angstmodus?

Hjertebank, kvalm, kaldsvetter, en mega hodepine og hodet fullt av katastrofetanker - konstant. Livredd for å legge meg, da blir det bare værre.
Avatar

Re: Sove med angst

mai 3 2021 - 22:55
Hei!

Jeg føler med deg. Angsten er verst når jeg skal sove, men det er jo fordi jeg ikke har noe som distraherer meg. Jeg ligger bare å kjenner på hvordan jeg har det og tenker på alt jeg ikke vil tenke på, noe som bare skaper mer angst.

Noe som hjelper for meg er å telle. Jeg teller og ser for meg tallene i hodet. Kan også telle sauer, og se for meg sauene som hopper over et gjerde. Sauene må ha forskjellig farge, fordi da må jeg tenke ekstra hardt på det og hvilken farge de skal ha.

Jeg kan også høre på en podkast jeg liker, sovner jo med den på ørene da, men det gjør ikke noe.

Håper du sover godt i natt!

Avatar

Takk

mai 3 2021 - 23:01
Takk for tipset!

Det er lettere sagt enn gjort, men det skal jeg absolutt prøve på. Må bare lete opp en podcast som ikke er så spennende haha
Avatar

Svar

mai 4 2021 - 22:42
Jeg sliter veldig å sove når jeg har angst. Det som hjelper meg veldig mye og som har holdt angsten borte er noen medisiner jeg fikk fra lege. Anbefale å ta en tur. (Tar selvfølgelig bare medisinene når jeg virkelig kjenner behovet, det er heller ikke avhengighetsskapende sa legen)
Atarax son jeg fikk brukes egentlig mot allergi men brukes også mot angst og synes det fungerer veldig bra
Avatar

Re: Sove med angst

mai 5 2021 - 06:08
En gåtur på tidligkvelden hvor du tar deg litt ut, og så en varm dusj (evt bad) og nye sengeklær - kanskje det kan bidra. Lytte til innsovingssnutter, Kristian Hall har noen på norsk. Kanskje kan melatonin hjelpe noe (spør fastlegen; selv om det nå er reseptfritt).
Avatar

Re

mai 6 2021 - 22:07
Hei! Jeg sliter med dette selv, så svaret mitt blir noe hyklersk, men dette er i hvert fall noe som har funket tidligere.

Tell bakover fra 100 og del opp tallet på innpust og utpust. Det vil si innpust: ‘nitti...’,utpust: ‘ni’. Deretter på neste inn-og utpust så kan du si noe til deg selv, feks ‘Jeg er avslappet’ før du fortsetter på ‘nitti... åtte’ osv. Det er overraskende hvor fort man kommer ut av tellingen. Kroppen begynner å kjede seg og vil bare sove i stedet.
Avatar

Re: Sove med angst

mai 13 2021 - 16:05
Noe som hjelper for meg om ikke angsten er for sterk og som hjelper på tankekjør er å lage alfabetiske lister. F.eks steder i Norge på a, så på b og videre. Det kan være alt fra byer i ulike land, skuespillere, ting som finnes i min egen stue... Jeg hører også mye på podcaster, gjerne de jeg har hørt før.
Til forsiden