Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst

juli 12 2020 - 18:56
Tidligere hadde jeg en god venninne som jeg regelmessig var med, og det bidro til å holde angsten 'i sjakk'. Men det vennskapet tok slutt, og nå sitter jeg til vanlig bare alene i leiligheten min med unntak av når jeg er på jobb. Jeg får hjelp på DPS, og behandleren min er veldig snill og forståelsesfull - men ingenting hjelper. Jeg føler vi kun snakker og diskuterer om hvordan vi skal løse det, men finner aldri noe konkret svar eller behandlingsmetode. Det blir bare verre og verre, og jeg kjenner at det gjør meg mer og mer utslitt og deprimert. Det er ikke lenger kun når jeg er ute blant folk, men hele tiden. Og de jeg har rundt meg begynner å miste tålmodigheten. Jeg får kommentarer om at jeg må skjerpe meg, at jeg bare er lat og at jeg må slutte å være så pinglete. Jeg ser hvor oppgitte og irriterte de blir når jeg sier nei til å bli med på ting. Jeg har slitt med den jævla angsten i snart 10 år nå, men ingenting hjelper. Jeg føler jeg er veldig mottakelig og samarbeidsvillig når det kommer til forskjellig behandlingsmetoder, men det hjelper ikke. Mister snart motet. Er det noen her som har slitt med angst (sosial angst), som har klart å få en mer normal hverdag? Hva hjalp og hvordan gjorde du det? Jeg forventer ikke at all angsten skal forsvinne, men iallfall nok til at jeg kan komme meg på butikken, og kanskje få kontakt med noen igjen.
Avatar

Re: Sosial angst

juli 12 2020 - 20:13
Hei.

Jeg fant et selvhjelpsprogram på nettet som har hjulpet meg godt. Se på:
https://psykologiskveiledning.com/
Det tar og utgangspunkt i en behandlingsform (kognetiv terapi og eksponeringsterapi) som har dokumentert effekt, og det skal og gå an å finne terapeuter som har peiling på dette og som kan hjelpe deg med dette.
Avatar

Søvn

juli 18 2020 - 14:19
Hei, jeg har slitt med sosial angst i alle år, men mindre i det siste. Jeg har funnet ut at hvis jeg dropper å se på skjerm noen timer før jeg legger meg, helst hele dagen, så sover jeg bedre, som resulterer i mye mindre angst dagen etter. I tillegg så legger jeg meg klokka 22 eller tidligere, gjerne 21, så jeg får minst 9 timer med søvn. Hvis du har muligheten til å legge deg tidlig, så anbefaler jeg deg det på det sterkeste. Det har forandret livet mitt. Bruk vekkerklokke/alarm kun som back-up så den ikke gir deg et sjokk hver morgen og fucker opp søvnsyklusen. Våkn opp av deg selv. Fortell meg gjerne hvordan det gikk om du prøver det :)
Til forsiden